Справочници, схемотехника, теория > Измерителна и генераторна техника - практически схеми и софтуер

Търся генератор на правоъгълни импулси + ключ

<< < (8/14) > >>

Velektra:
Nizo, защо ще правиш мини електроцентрала?
Това, което си намислил да правиш, не може ли да стане за 16-20kW?
Не съм смятал, но долу-горе толкова трябва на едно домакинство. Да си го сложат на терасата и да си ползват електроенергия за апартамента.
Ако смяташ да захранваш завод или летателен апарат - това вече е друго.

Михаил Кузмов:
По горе, CPU е прав, НО, Nizo не конкретизираш какво точно ще управляваш ! Може би е know-how ! Не съм погледнал data sheet на транзисторите ! Ако това е вътрешния капацитет зор ще видиш с управлението по висока честота ! Ако пък ще управляваш индуктивно, капацитивен товар.... с това таймерче не става приятелю ! Всичко се изчанчва ! Може да управлявате и 100 kw с него, но трябва да знаете какво може, и какво не ! Очевидно дъвчем неправилно ! Ако искаш конкретизирай, и тогава да даваме акъли ! Иначе, в момента и до тук, нищо не направихме конкретно по твоята идея ! Ако пък това ти е помогнало, ДЕРЗАЙ !! Да продължим !

Ctah:
     Ей, братлета!  Вие какво ще правите с тоя изтъркан таймер 555?

Електронна революция или СЕ по свой си начин? ;D
Самото му име подсказва, че е тайм, т.е. може да ви тактува и върши някои слаби и нестабилни импулси!
Дву-транзисторната матрица или същата изпълнена с дискретни елементи ще е по-стабилна от този остарял боклук!

Има специализирани схеми за тази работа...

(С извинение към работещите)

Михаил Кузмов:
Какво ви става момчета ?? Хайде сега да се съберем всички, дето що годе чаткаме от електроника, и да смажем ентусиазма на тия дето не чаткат ! Май това правим ! Човека търси помощ ! Ако можеш помогни ! Ако не можеш не мачкай ! Ами ако от идеята излезе нещо ? Така го е наумил, така го иска ! Ако не се получи, или ще замълчи, или ако е упорит, ще търси решение и нова помощ ! Никой от нас не знае идеята му !
Таймера 555 е остаряла работа, но все още е стандарт, и се произвежда от много производители, дори и в SIMOS съвместим вариант ! С няколко дискретни елемента, може да се вкара в желан режим ! Кеф ти рег. на честота, кеф ти рег. коефициент на запълване, кеф ти ramp генератор, кеф ти мултивибратор, кеф ти чакащ вибратор и т.н. Това последното беше за начинаещите ! Не се обезсърчавайте !!
Бъдете здрави !!

Радико:
Ctah
Специализирани схеми за "Тази работа" НЯМА. Има специализирани схеми за други специализирани нужди далеч от ТАЗИ РАБОТА. Под ТАЗИ РАБОТА имам предвид използване в схеми за ТОЗИ ФОРУМ. А вземи престани да се правиш на велик, че си знаем всички кой к,ъв е.

"Може да съм дришльо, ама съм каубой!  А бе може да съм каубой, ама съм си дришльо!"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия