Справочници, схемотехника, теория > Измерителна и генераторна техника - практически схеми и софтуер

Търся генератор на правоъгълни импулси + ключ

<< < (6/14) > >>

nizo:
160kW е ориентировъчния потенциал на постановката ако ефекта, който тествам, се представи подобаващо. Това не значи, че задължително трябва да сложа товар 160kW, нали? Плюс това си имам няколко параметъра, с които да спъна постановката.
Няма смисъл да обсъждаме мощности, преди да съм провел постановката. Може и нищо да не излезе.
От друга страна помислете около това, колко енергия има една светкавица. Wikipedia казва, че Земята я удрят около 40-50 светкавици в секунда, а всяка от тях е приблизително 500 мега джаула. Аз целя потенциал равен на 1/125000 от това и реално да ползваме 1/32, за да гепим едни 5kW. Забележете, че след като изхабим 5kW, те моментално се връщат там, откъдето идват. Свободната енергия е просто пренасочване на магнитен поток през товар. Реално Слънцето създава нон-стоп 40х500 мега джаула в секунда, а останалото се отразява. Ако го ползваме, то повече от отразеното ще дойде към нас. Слънцето е практически неизчерпаем източник.

ppipilica:
Супер, дано имаш успех, пак ти казвам над 25-30 киловата е опасно да се бъзикаш с тока. Премисли наново колко ток искаш да управляваш. Пиша тия неща за твоята сигурност, не да те отказвам. Виждал ли си как се изпарява 16 квадрата меден кабел? - без да искам направих междуфазово късо и за малко да ме утрепе. Едно е да се бъзикаш с ТХО от телевизор, друго е това дето пишеш, тия мощности те трепят на мига. Ако не е тайна дай подробности и ще помислим заедно по въпроса.

nizo:
ppipilica, благодаря ти за загрижеността. Виждал съм доста ефекти на тока, да не кажа, че съм изгледал почти всичко що има да се гледа в youtube. Канала на photonicinduction е посветен на такива неразумни неща - много волтове с малко ампери, много ампери с малко волтове и много волтове с много ампери. :)
Респект към тока имам. Веднъж изпразних 1uF/110v през 3V намотка на звънчев траф и ме удариха около 7kV. Незабравима и поучителна случка!

От друга страна в конкретния случай няма голяма опасност. Тока е реален поток от много леки частици. Способността им да удрят се обуславя от това колко са засилени. При висока честота обаче нямаме много засилени частици, а по-скоро вибриращи. Нещо като много малки удари придружени с пауза. При честоти от 100kHz и нагоре, не вярвам да се усеща кой знае какво. Не, че смятам да пипам, но дори подозирам, че високочестотен ток в умерени количества е приятен на пипане. Питай hyparh, той е пипал високочестотен студен ток и каза, че е приятно и енергизиращо. Ако пипна това което смятам да правя, най-много да получа местно изгаряне, но определено няма да умра.

Радико вика, че трябвало кабелите да са супер дебели, но ние тук прехвърляме високочестотен ток, който променя нещата. Не съм много сигурен в това си твърдение, но според мен DC е вид усукване. Високочестотен DC е усукване с период на релаксация, което най-вероятно почти елиминира нуждата от свръх дебели кабели. Един пирон ако го удариш странично с тежък чук ще се огъне, но ако го удариш леко 100 000 пъти, той просто ще звъни. Може да позагрее малко, но като цяло ще издържи. Така си мисля аз.

За успокоение на всички, ще има бушон. Ако бушона изгори, работата е ясна.

ppipilica:
Не знам какво е пипал hyparh но знам че мене тока ме е бил дето се вика, като маче от дирек, и ми беше паднала кожата на двете длани от изгарянето, един път цял ден ми беше изтръпнала дясната ръка от кофти гумена ръкавица. Не знам кво точно е тока, въпреки че има писано по въпроса, но те съветвам много да внимаваш. При високо честотния ток се проявява скин ефет и тока тече само по повърхността на кабела, така че също не мога да ти кажа много ампери високо честотен ток по какво трябва да минат, имай предвид че високо честотния ток също е гаден и може да те утрепе. И последно не е едно и също да гледаш късо в тубата и да го гледаш пред теб, вервай ми.

Михаил Кузмов:
Nizo ! Съжалявам ! Чисто физически ми липсва време ! Работя по мои проекти ! Виждам, теоретично и идейно си подготвен ! Остава практически ! И това става ! Step by step ! Тук има и други изказвания ! В техен унисон, ще ти препоръчам да минимизираш постановката на идеята си ! Разбрах че ще ловиш СЕ ! Но, нищо не конкретизираш ! Както и да е !
Мога да предложа една чисто практическа тема ! В нея и други компетентни, да споделят, как правят това и онова, от чисто практична гледна точка ! Какво ползват ? От къде го вземат ? И т.н. ! Мисля, че ще бъде от полза, на много потребители на форума !
Млад си ! Бъди търпелив ! Нещата не стават толкова бързо ! Почети законите на Мърфи ! Забавно и поучително !
Ето ти още едно предложение по темата ! P.S. не е пробвано лично за разлика от другите !
Базирано на готов борд на Arduino-Due и няколко елемента допълнително ! Свалянето на софтуера е безплатно ! Остава да си купиш борда, елементите ,вкарваш кода, и имаш функционален генератор ! Съвет ! Разгледай и проучи Arduino платформата ! В бъдеще може да ти бъде много от полза !
http://arduino.cc/en/Tutorial/DueSimpleWaveformGenerator#.UxIt7fl_vfA
http://www.arduino.cc/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия