Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Проект за експериментална проверка на жироскопа

<< < (9/10) > >>

Maistora52:
Чета, мисля, чета, мисля... по едно време гледам - само чета... и не мисля! - толкова доводи, толкова схеми, гледни точки и пр. че накрая загубих представа за какво спорите!
Дайте моля отначало, защото както казва Nizo, "темата върви накриво"!
Кажете с прости думи, какво искате от пустия Жироскоп? Какъв е идейният "проект" за "експериментална проверка" - и какво имате да проверявате на жироскопа? Какво точно искате да правите С НЕГО? - в какво устройство ще го вграждате, че толкова сложно взе да става? - като всичко е много по-просто. Целият този "проект" със жироскоп, инициаторът на темата да вземе да го направи практически и всичко ще стане ясно.
Щот, така както върви, ме подсещате вече за "каква е силата, която привлича навътре в Черната Дупка"? - гравитационна, или "центростремителна"... Прав беше колегата по-горе, когато казва, че "Центробежни" и "Центростремителни" са само ЕФЕКТИТЕ, т.е. резултатите. Всичко останало е ЕЛЕКТРОМАГНЕТИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ.
И който там се изказа "неподготвен" за Лийдскалнин, да си взима думите назад, щот, явно не е чел нищо от него.
ЧАКАМ ПРОЕКТА и евентуално работна схема на устройство, В КОИТО ИСКАМ ДА ВИДЯ ВГРАДЕН ЖИРОСКОП/И, и тогава бих взел отношение...

Радико:
Във първата публикация ясно дадох насока какво мисля да направя и какво да изпробвам, като очаквах тук коментари и идеи по начина на осъществяване на експеримента. Но темата по една или друга причина тръгна в доста неправилна посока. Може би сега когато нещата като чели се поизбистриха може да си влезе в правилният път. Очаквам да прочета тук идеи за по добро изпълнение.  Примерно как по лесно да се преброят оборотите на бясно въртящият се диск който едновремено с това се и търкаля настрани. Върнете се на първата публикация колеги, спомнете си за какво идеше реч и да мислиме как да стане.

nizo:
С лазерен оборотомер. В olx има два, единия 35лв, другия 40лв. обхват от 2,5 оборота до 99 999.

Иван Димов:
   За вас не знам, но аз при първа възможност ще го направя този експеримент - нали аз се сетих, че жироскопът може да се използва като спирачка без триене и да превръща енергия в "нищо" (или в завихрен ефир). Ще сложа двигател само на макарата и да видим как ще се върти вътре жироскопа без двигател. Ще сравня консумацията на двигателя при два случая - единият ще е със застопорен неподвижно жироскоп, а другият ще е със свободно движещ се жироскоп. Моята прогноза е, че при движение на жироскопа ще имаме голямо спиране и съответно голяма консумация на двигателя.

цитат на Bat_Vanko Специалист Подготвен

--- Цитат --- Re: Проект за експериментална проверка на жироскопа
« Отговор #39 -: Вчера в 11:09:18 am »
Иване,
отново аналогията ти е неправилна! При движението на Земята около Слънцето, центробежната сила се уравновесява с гравитацията между двете. Ако "ефирният вакуум и налягане" съществуват, то центробежната сила (която е функция на скоростта) ще намалява. Земята ще започне да пада по спирала към Слънцето.
Да благодарим на Господ, че не разсъждава като Иван Димов!
--- Край на цитат ---

Bat_Vanko, аналогия означава подобие. Моят пример с водовъртежа е без гравитация към центъра му, но силата F изпълнява подобна функция (центростремителна). В него ясно се вижда, че при равновесие на двете сили (центробежна и центростремителна) имаме движение по окръжност. Просто силите винаги са по двойки. Примерът  е елементарен и се учудвам на неразбирането му. И Bat_Vanko, ако обичаш не поставяй оценки кое е правилно или неправилно. Тук всеки дава мнения - не сме на изпит. А това за Господа, ще го сложа в графата заяждане на дребно - остава да дадеш и определение що е Господ и има ли той почва у нас. И още - що е то гравитация?
   А за Лийдскалнин веднъж четох за разни кукички и корди за ловене на риба и как две пружини се навиват една в друга - това било тока. Явно аз нищо не разбирам от токове. Интересно Bat_Vanko как ще "оцени" тези аналогии като правилни или неправилни. Освен твърдения, в науката трябва да се дават и основанията за тези твърдения. Ето аз например твърдя, че жироскопът може да се използва като спирачка без триене като спиращите сили са центробежните. Нарисувал съм защо мисля така и като направя експеримента, ще го докажа. И това е сигурно, защото аз това спиране на жироскопа го видях именно от експеримент - този на Лейтуейт.

nizo:
Иван Димов, кое му е хубавото на това, че жироскопа може да спира? Ще вложиш енергия да го развъртиш, после с тази енергия ще спираш друго тяло. Ние генерално не искаме спиране, а ускорение. Накарай жироскопа да вдига! Как ще вдига? Като изразходиш инерцията му, която ТИ си му придал, а не ефира!
Един меден диск между 2 магнита също може да спира, без очевидно триене. Магнетизма обаче е реален обект и диска спира с триене. Нима е удачно да кажем, че медния диск спира от ефира, само защото не виждаме магнитните частици които летят между двата магнита?
Въобще проблема в днешната наука е фундаментално грешната дефиниция на магнетизма като поле. Поле, бидейки един догматичен термин. Не знаеш колко е високо, колко е широко, а всъщност пък има форма и посока. Потока е това което има посока и няма строго дефинирана форма. Фонтана какво има ... водно поле? Потока е вид движение, а не обект или свойство!
Според мен термина ефир е нов термин от сорта на поле, заряд и т.н. Какво е ефира? Обект? Вид движение? Геометрия? Не може просто така да казваме, ефира това, ефира онова... все едно Бог прави това, бог прави онова.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия