Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
juliang:
--- Цитат на: atos в Юли 25, 2016, 11:02:17 pm ---Обясняваш ми как работи едно-единствено зъбно колело от сложен механизъм? Благодаря ти, вече съм наясно (въпреки, че не съм те питал) ;D
--- Край на цитат ---
Прочете ли изобщо статията? Защото това което ти го твърдиш е казано в прав текст:
--- Цитат ---Нашите провали и неволи, продукт на неумението ни да живеем в сложен свят, удобно се приписват на злия умисъл на мрачни, неведоми и властни сили, които скрито и коварно контролират живота ни, обричайки ни на страдания и погибел. Звучи пардоксално, но такова обяснение носи повече успокоение и утеха, отколкото осъзнаването на безбрежния и нарастващ хаос, в който сме завихрени.
...
Ако тези, които дърпат конците, са толкова могъщи, толкова тайни и толкова недосегаеми - защото, общо взето, това е характеристиката на всяка сериозна конспирация, независимо дали е еврейски, масонска, кагебистка, корпоративна, фармацевтична, извънземна, на някакви рептилоподобни чудовища и прочее - ти няма как да си в различна позиция освен на жертва. Изведнъж получаваш оправдание или поне обяснение за всичките си житейски провали и усещането, че си обикновен лузър, се заменя с доста по-престижната версия, че си жертва на зли сили.
--- Край на цитат ---
Щом теорията за това че си пионка в ръцете на извънземните ти носи успокоение ... вярвай си.
juliang:
--- Цитат на: edin в Юли 25, 2016, 11:10:51 pm --- juliang
... Целта е само една. Кражба на енергия.
--- Край на цитат ---
А аз се чудя що сметката ми за ток е 50 лева ... :)
А сега сериозно - защо трябва да пускат билетчета, като могат просто да легализлират проституцията? Или да а "променят чипа ни" така, че да не се срамуваме да правим секс в градинките, в градския транспорт, на работното място и т.н. Сексуалната енергия е доказано най-мощната от всички. За една "катеричка" са ставали световни войни, вършени са предателства, убийства... Ще "пипнат фирмуера" да можем да правим секс от 3 годишни до смъртта си и ще имат неизчерпаем източник от най-чиста и мощна енергия (ако теорията е вярна).
П.С. не знам защо ма се сещам за "Таласъми ООД"... вярно прекалявате с анимацията :)
Радико:
juliang И ти прекаляваш със скептицизма, вярно разбирам те до някъде. Само до някъде обаче. То тези дето прекаляват с анимациите са и прекалено активни и по форуми и други такива места. Журналистите поне тези от тях които са ги "яхнали" прекаляват още повече и то отявлено и в цялата тая бълвоч от бръщолевене на психари и фантастични измислици на журналисти малкото рационални факти по въпроса се изгубват като светулка в облак комари край Дунав. Но точно ти според мен ди имал възможността да се запознаеш с някой от малкото рационални факти поради което не те разбирам съвсем.
Понеже по горе беше изразено съмнение относно връзката на темата със свободната енергия.
Ще си позволя да отбележа че аз забелязвам огромна връзка да кажем косвена въпреки, че в някой отношения е дори много пряка. Въпрос на дедуктивно мислене е възможността да я забележи човек. Примерно ако всичко това което твърдят atos и edin е вярно то съществуването на този форум се обезсмисля защото ако сме наистина роби на толкова силна и развита цивилизация те безсъмнено са се погрижили да орежат достъпа до всякаква такава енергия която ще ни помогне да сме независими от тях. Това от своя страна е желязно доказателство потвърждаващо факта, че капанадзе е мошеник. Другият извод до който води това твърдение е, че петрола който те ни дават няма да пресъхне никога защото ще зареждат още и още.
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Юли 25, 2016, 11:38:51 pm ---Щом теорията за това че си пионка в ръцете на извънземните ти носи успокоение ... вярвай си.
--- Край на цитат ---
Не знам само защо ми приписваш чужди желания и мотиви?
Защо си мислиш, че имам някакви стремежи "да получа успокоение" и това ми е някаква "цел"?
Къде и как съм го изразил? Кога съм казал, че МИ ХАРЕСВА тази ситуация?
Това, че гледам, виждам и мисля, не означава, че ми харесва това, което констатирам!
Това, че съм предпочел да си извадя главата от пясъка, (вместо да търся като теб удовлетворение, "закопавайки" се в идеята, че съм абсолютно свободен, разбираш ли) това, че такива са фактите, не ми се нрави, но не ми дава повод да ги игнорирам и да съм сляп за тях!
А "Нашите провали и неволи, продукт на неумението ни да живеем в сложен свят" се дължат точно на онази "автономност" на отделната единица, която формулира Радико. Точно тя дава илюзията за свобода и подвежда човек, че уж е независим.
В едно стадо овце си има йерархия и точно определени отношения между индивидите! Овцете са си ги определили/извоювали САМИ, овчарят не се занимава с това!
Но денем ги пасе, а вечер ги затваря в кошарата! Стриже ги, дои ги и от време на време заколва по някоя, на него не му дреме за тяхната "вътрешно-политическа йерархия", въпреки, че се възползва от водача на стадото, когато трябва да ги поведе в друга посока!
Може да заколи овена водач ако е много непокорен, сменяйки го с друг. Защо ме караш да ти давам примери за деца сега?
Защо не може "...да не се срамуваме да правим секс в градинките, в градския транспорт, на работното място и т.н"...
И сам можеш да си отговориш на подобен въпрос, голямо момче си!
Срамът е един от внедрените психологически инструменти, който работи за опазването на обществените НОРМИ (наложени).
Защото ако стане това, ще има много негативни последици - безумно нарастване на популацията ни, а в резултат на "паднали норми" - крах в ценностната система, хаос и разбиване на системата-край на цивилизацията!
А и не само психичната енергия е "реколтата", иска се РАБОТА! Има крайни продукти, които напускат Земята и за това не се дава отчет на простия човек!
http://upload-pictures.info/image-0CFD_5684F86A.jpg
А генетично ни е заложен изборът между РАБОТА и СЕКС...ти кое избираш?
То ще е като в онази приказка за златната гъска - вместо да си я отглеждаш, за да ти носи всеки ден по едно златно яйце, да я заколиш и да я изядеш!
Да, сексуалният нагон е достатъчно силен, за да доминира въпреки наложените морални норми и съобразявайки се с тях, така, че няма опасност - той ще си работи въпреки тях!
Фактът за това е, следният:
http://countrymeters.info/bg/World
Виж какво се случва с раждаемостта - електромерът ми върти по-бавно през зимата!
А като сметнеш съотношението между сексът, който е реално оплождане и този, който се прави само за удоволствие (горе-долу мимимум 1:500), можеш да си представиш колко секс се прави ежесекундно!
Радико, мисля, че евентуално откриване и внедряване на СЕ, няма да събори системата!
Просто ще влезе под нейния контрол. Виж как в Испания имат вече данък за фотоволтаиците...други "закони" се пекат тук-там и са готови да влязат в употреба, още преди да
се внедри ПРИЧИНАТА, поради която да работят...елитът се подготвя за евентуално откриване на СЕ.
Да не говорим за ракията у нас или за семената на растения в САЩ...примерите са десетки, пътят за тотален контрол се "асфалтира"!
Ако можем да се уповаваме на нещо, то е точно тази "автономност на единицата", която ти много добре формулира, но рискът тогава да бъдеш обявен за "пират" е голям:)
edin:
Има нещо интересно в статистиката за популацията в България. Интересното е че най-голяма е по времето на Чернобил.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия