Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (115/255) > >>

Dedo pop:
СОЦИАЛИЗМЪТ - ФОРМУЛА НА НЕУСПЕХА И ПРОВАЛА
На известен професор по икономика се наложило да скъса цяла група студенти за да опровергае сбърканата им представа за развитието на обществото. Те смятали, че социализмът е работеща формула на обществен строй и когато теорията за него бъде приложена в живота никой човек няма да бъде беден, както и никой няма да бъде богат, тоест ще се получи нужното равенство и справедливост.
Професорът им казал: "За да ви убедя в противното ще направим един експеримент според формулата на социализма. На предстоящите изпити всички от вас ще получат усреднени оценки - средно аритметично от сбора на оценките на всички ви, така че никой няма да бъде скъсан, но и никой няма да бъде отличник”.
На първият изпит след усредняването оценките били изравнени и всички получили петици. Студентите, които учили съвестно и старателно били разочаровани, но онези, които не си направили труда да се подготвят за изпита пък били щастливи.
След това за втория изпит, студентите, които били учили малко този път учили още по-малко, а онези, които преди се постарали много, сега решили, че при това стечение на обстоятелствата вече няма смисъл да се напрягат толкова и затова учили доста по-малко.
Така на втория изпит след поредното усредняване на оценките всички получили четворки! Този път доволните били още по-малко.
След третия изпит по същата система всички получили тройки понеже всички се явили още по-неподготвени.
Това закономерно довело до тенденция на непрестанно намаляне на оценките, а последвалите караници и взаимни обвинения неминуемо възбудили омраза след което никой вече не искал да учи заради другите.
И естествено на следващия поред изпит всички били скъсани.
Тогава професорът им обяснил, че при прилагане на теорията на социализма (която само привидно е работеща и добра) в условията на реалния живот, социализмът неминуемо се проваля защото при него липсва основната движеща сила на развитието и прогреса,
а именно:
1. Неограниченият стимул и поощрение за полагащите усилия да просперират
2. Липсата на санкции спрямо онези които само чакат на готово и не желаят да дадат своя принос в обществото.
Петте извода от този експеримент:
1. Не можеш със закон да направиш бедния богат, без да направиш богатия - беден.
2. Ако някой получава без да се труди, друг трябва да се труди без да получава.
3. Правителството не може да даде нещо на някого, без преди това да го вземе от някой друг.
4. Не можеш да увеличиш богатството, разделяйки го.
5. Когато половината от хората стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото другата половина ще се погрижи за тях, и когато другата половина стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото друг ще се ползва от постиженията на труда им, това е началото на гибелта на нацията.

RUS:
Не съм отричал че лукойл също ни работят както си искат - на черното бяло не може да се каже.
Руснаците и американците си гледат интересите и това е.Разликата е в това че Русия искаше да ни построи Южен поток и да ни вкара в голямата игра на Европа.Сега е факт Северен поток 2 - значи нови газови трасета към Германия може,а през Българя не може!И що така бе Dedo pop? Русия искаше да ни построи и нов АЕЦ Белене за да ни гарантира енергийна независимост за деситилетия напред.Това се наричат ВЗАИМОИЗГОДНИ ДОГОВОРИ.Какво ни предлага САЩ?Потупване по рамото и нищо повече.В замяна ние им даваме БЕЗПЛАТНО военни бази защото сме много ларж на цялата ни немотия.
Истината е че ни работят от всички страни,но някои са направо нагли и са сложили ръка и над държавността ни.
По закон всички богатства в земните недра принадлежат на народа и държавата.Обаче в един момент държавата предава тези суверенни права за нищо на чужди компании които реализират милиарди печалби.Ощетен е народът който затъва в заеми за милиарди с лихви при това.
Логически е налице конфликт - нима държавата вече не защитава народните интереси?Това е факт в днешни дни.Чии интереси защитава?На тези които платят повече...
И като следствие се оказахме гости в родната си страна.Роби в една колония.Моето скромно мнение е че България може да просперира само и единствено ако обяви тотален неутралитет и изхвърли от себе си всяко външно влияние - търговско,банково,политическо,военно и всяко друго.
Като гражданин съм готов и да платя цената на лишенията които ще последват...но ще бъдем поне свободни и все по-силни.
За 25 г. статистиките показват съвсем ясно че ставаме все по-слаби и българската нация е на път да изчезне.
Ако можеш Dedo pop отречи и статистиките.

А относно краварите и техните мръсни войни и ''демокрация'' ето ти справка:

https://anonybulgaria.wordpress.com/2014/03/04/%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

Един друг поглед върху парите и тяхната употреба:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2011/06/12/lekuvashtata-mosht-na-nespekulativnite-pari-chudoto-ot-gradc.764174

Алтернатива на съвременното банкиране което ни загробва с лихви и надува балона на илюзорното благополучие и растеж:
http://www.dw.com/bg/%D1%89%D0%BE-%D0%B5-%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5/a-15575112
Така че твоя професор трябва да почете малко повече и да потърси възможни алтернативи пред това да грухти доволно в кочината която са му оградили като начин на мислене най-вече.

Ksurnev:
Додо попе, дедо попе, от всичко, което си написал ми стана ясно, че си от хората, които берат фъстъчките и се опитват да нахранят околните.
Анонимноста ти е гарантирана, иначе нямаше да ме наричаш алкаш, защото аз не пия, пуша като комин и бачкам като идиот.
Защо ли? Доста отдавна можеше да се пенсионирам в NASSA, но такива като тебе ми попречиха. Мога само да те съжалявам за заблудите, с които живееш.

mito_kupona:
Не знам, кой крив, кой прав, но е факт, че българската нация по време на прословутата „демокрация“ се стопи с 2 500 000 души, само за 25 години. Такъв геноцид срещу българите не е правил нито един нашественик по нашите земи, а го направи западната „демокрация“. Радващото е, че фашистката неолиберална, робска система смело върви, към разпадане.
    Истинска демокрация на запад имаше преди 25-30 години, а сега е чист фашизъм и все по-зле става. Не знам хора, които не, са излизали от България или най-много на някоя екскурзия, да са ходили на запад, как могат да знаят, каква е истината за живота тук, вероятно се информират от „демократичните медии“. Аз тези процеси ги наблюдавам с очите си ден след ден. Знам, какво е социализъм, хванах малко и от демокрацията в западна Европа, но тя вече си отива и се превръща в нещо много лошо, фашизъм и робство.

RUS:
Доктрината на САЩ за богоизбраната нация чиито интереси са в целия свят поразително напомня на доктрината на нацизма и чистата арийска раса.
Ако се вгледаме в събитията от последните години,а също и в днешните се откроява една интересна тенденция - тотален натиск над правослваните християни.Беларус, България, Гърция, Грузия, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Черна гора и Украйна, многочислени православни общности има в бившата югославска Република Македония, Република Сръбска -всички тези нации понесоха небивал натиск и ожесточен геноцид години наред.
Това са фактите.
Нима и това е случайно?
А политиците ни сервилно помагат 25 г. за този геноцид и ни успиват по избори с голи обещания които съвсем естествено няма как да спазят предвид силните господари и волята им да бъдем нечии роби за чуждо благополучие.
Пропуснах да добавя и унизителното положение на българската армия което е по-позорно и от времето на Ньойския договор - в момента под диктата на ''приятелите'' ни от ЕС и САЩ е съкратена на 27000.Мобилизационния резерв се стопява с премахването на военното обучение.Под диктата на същите тези ''демократични приятели'' унищожихме сами ракетните си войски които бяха сериозна заплаха за всички в региона.В момента военния ни министър лансира идеята чужди страни да пазят въздушното ни пространство защото ние просто нямаме своя военна авиация.Нямаме военен флот,нямаме сухопътна армия.Доктрината е ясна и проста -армията да е наполовина като бройка на полицията и жандармерията.
Кажи ми Dedo pop - това според теб нормално ли е?И под чий диктат се случва?
Та питам те също така Dedo pop - какви са тия ''приятели'' които искат на всяка цена да сме толкова слаби че вятър да духне да ни отвее?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия