Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
vitan:
Дали има смисъл (дори и символичен) от писането в интернет? Малко факти за смилане:
1. Не е вярно, че политиката на политиците ни не е адекватна. Адекватна е. Тя си е продажна. На жълтите павета не се стъпва без разписан и подписан сценарий.
2. Че няма нищо ново под слънцето е и вярно, и не толкова.
3. Най-добрия разузнавач под него се нарича Google.
4. Той генерира 2/3 от трафика в интернет, а от 250 000$ до 1 000 000$ от първоначалния (критичен) капитал не можах да разбера чий е.
5. Частниците не си дават суперкомпютрите под наем. Освен да смятат курсове, борси, акции и каквото там, анализират и каквото мислите, следейки социални мрежи, форуми и коментари към блогове и вестници. За да разберат на какво "кълвете", за да приберат повече от кинтите ви и да знаят какво приемате или не като управление (все още само това, после ще поискат и друго).
П.п. За мишчицата в лабиринта и сиренцето... накрая, във втория филм: http://star07.in/videogallery.php?video_id=192 (върви след първия)
dymelsoft:
Nizo, извинявай ама като ти прочетох мислите и не се сдържах да пиша и аз в тази, като цяло не особено смислена тема. Най-вече съм провокиран от странната ти защита или по скоро дори одобряване на сегашните персони, управляващи за нещастие ограбената ни вече "държавица". Искам да ти напомня, че карикатурата е един от начините на изразяване на общественото недоволство. Да, getca-та не е многословен в своите постове, но не мисля че няма право да сподели в една политическа тема, своето възмущение, копирайки и поставяйки чужда карикатура. Тя просто съвпада с неговите виждания и форма на недоволство и не мисля, че някой трябва да се явява съдник в случая.
Относно Президента на РБ, мен лично ме е МНОГО срам от персоната заемаща тази длъжност в момента, и че същата ме представлява пред останалия свят. Това, че въпросния човек, не искам даже да му споменавам името, е милионер в никакъв случай не се дължи на личните му умения и качества, а на много други които също ме е срам да напиша. Жалкото е, че в България много хора, а не само упоменатия по-горе, станаха милионери без зад тези милиони да стои някакъв продукт. ФАКТ. Техните милиони са придобити с финансови манипулации, комисионни, "консултантски услуги" и прочее далавери и измами да не кажа кражби, но нищо полезно за обществото. Същите за да прикрият произхода на своите милиони, намериха най-удобният начин за това. Станаха политици. След това изродиха политическа система в България и я превърнаха в система угодна на личните им интереси. Назначиха на всички нива "наши" хора без значение качествата на същите.(важното е да са по-тъпи и прости от тях и най-вече да "слушкат" и да са верни и признателни). Създадоха си схема за законно финансиране на техните структури (партийни субсидии), изградиха си системи за купуване и манипулация на изборите с нашите пари при това (каква наглост). Направиха си банка, в която вкараха бюджета на държавата, и на повечето от общините. С изкуствени схеми и големи депозитни лихви привлякоха алчния българин и после съвсем удобно я фалираха. После теглиха 16 милярда за да си оправят сметките. И накрая деградиращия и тотално затъпяващ народ, гледа тъпо отстрани, цъка с език и вика "нема такава държава".
Тези ли хора ми защитаваш Низо.
Стига човек, СЪБУДИ СЕ !
Това, което изброих по-горе е нищожна част от цялата картинка и никой не може да отрече тези ФАКТИ.
П.П. Ще ти кажа и още един факт, много добре известен на нашите псевдо партньори зад океана. Всички наши родни политици са силно компрометирани хора (доказани престъпници) и това ги прави удобни слуги на зад-океанските и европейски кукловоди. Точно това е главната причина България да бъде продадена за жълти стотинки. Тя вече е продадена. ( със 100 годишни договори )
Ksurnev:
Господа, не изпускайте и факта, че упавляващите изплзват поговорката за кучето и кервана обратно.
Т.Е. "Пуснете кучетата да лаят, за да мине керванът незабелязано"!!
И ме извинете - не мога да бъда многословен.
GreenHulk:
Едно от основните неща е да има критична маса осъзнати хора с морални принципи, които да не се продадат на "първия спонсор", хора запознати с важните неща във Вселената, разбиращи и Виждащи. Тези хора ще стават повече, колкото и да се дразнят някои хора дори само от споменаване на духовна тематика, морал, Космични закони и Абсолтна Реалност!
Така че, тези теми също касаят обсъжданото тук (по друг начин)!
nizo:
dymelsoft, не ги защитавам, казвам да не ги плюем, защото е смешно. Ясно ми е, че те не са читави хора, но има нещо с което никога не съм бил съгласен. Значи имаме ние тази крадлива политическа класа, но нека отбележим, че тя постига това ограбване без да има последствия. Въпроса е сега, може ли да се сърдим на един умел крадец. Според мен нямаме право да се сърдим, защото да крадеш е рисково и който поема този риск, съответно си заслужава и "наградата". Това важи за малкия и големия крадец. Един джебчия рискува да те преджоби посред бял ден, но и ако ти си заспал и не се усетиш, то джебчията придобива портфейла ти без право на обжалване. Нарочно правя тази аналогия, защото политиците са такъв род крадци. Те те ограбват без право на обжалване. Вземат 16млрд. лева и ти нищо не можеш да кажеш, защото народа ги е избрал.
Какво обаче може да се направи? Ако те ограби джебчия, ще се научиш да се оглеждаш, ще планираш колко пари носиш и в кой джоб си носиш парите. Какво прави обществото с политическите "джебчии" ... избира ги отново и отново и какво ... отново. Значи граби те джебчията, ти възстановяваш щетите, но и не се адаптираш към случващото се. Джебчията те граби втори, трети, четвърти път те граби и ти си оставаш същия льольо. Не е ли българския народ един льольо в това отношение? Ъ!?
Причината да ограбят КТБ е именно тази льольовщина. Видяли са някои хитри хора пролука в системата и са се възползвали, защото пазача е льольо, а народа още по-голям. Аз очаквам и очаквах такова разграбване на държавата. Защо? Защото демографската картина ясно сочи, че обществото ще фалира. Младите работещи хора няма да могат да издържат по 2-ма пенсионера, 1 циганин и всякаквата му там крадлива сган. Какво може да направи политическата класа в потъващия кораб България, освен ГРАБЕЖ като за последно. Е ... ето го грабежа. Честито.
Лично за мен политическата тема не е интересна. Мога да обобщя със следната проста фраза: "ТЕ не работят за нас!". Единствената причина да пиша тук е за да опитам да насоча разговора в по-конструктивна посока.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия