Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (64/255) > >>

макс1962:
http://www.novini.bg/news/263101-краят-на-света-идва-на-25-май.html

"Бяла страница" ли е краят на света?/А/

dymelsoft:
Линка е на български и затова е прецакан :)
http://www.novini.bg/news/263101-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-25-%D0%BC%D0%B0%D0%B9.html ето това е.

ПП. Големи глупости между другото :)

EDM electronics:
Интересно по СNN и Ал Джазира не предават така войната в Украйна, както беше в Ирак - направена, като игрален екшън /защото сценария там беше написан предварително, чрез подкупа на иракските генерали да се предадат/. Е, направиха едно световно шоу, за да се страхуват ония, дръзнали да се откажат да ползват долара.

Има телевизии обаче, които дават кадри от преки военни действия. Какво видях по обяд днес:
За разлика от Порошенко, лидерът на Донецк - Александър Захарченко е с оръжие в ръка, заедно с всички войници. После, загубите за украинската армия са огромни, в сравнение с тези на опълченците - 20:1. Винаги побеждават опълченците, дори и обучените наемници в батальона Айдар, който почти е унищожен. В момента има обкръжени голяма част от украинската армия и ги призовават да се предадат, за да запазят живота им, макар, че могат да ги убият незабавно. Вчера украинците, които са тръгнали да се предават на опълченците са били разстреляни от наказателен украински отряд, който върви подире им. Отряда е съставен от нацистка войска, изключително безмилостна. Това са фактите.

Въпросът е обаче защо са такива? Защо загубите са 10 и повече пъти по-големи на украинците, при условие, че въоръжението на опълченците е по-калпаво и разполагат с по-малко тежки установки за залпов огън?

Ами причината е същата, като в Афганистан да речем. Бойният дух - това е. Едните са уверени, че защитават родната си земя, език, култура, религия, семейства, а другите са там по чужда воля, не искат да умират за чуждите интереси. На северозападните украинци не им пречат югоизточните. Те пречат на друг. Казвам това не с радост за хилядите загинали през последните дни украински войници, а със скръб и съжаление, защото тези млади момчета не знаят или са били принудени с насочено дуло в тила да си дадат живота за някакви чужди и местни-нацистки интереси. Впрочем през последните два дни са загинали и 5 български момчета от бесарабските българи на около 28-29 год.

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2015_01_30/Arsenij-JAcenjuk-svika-speshno-sveshhanie-po-otbranata-1080/

Радико:

--- Цитат ---Ами причината е същата, като в Афганистан да речем. Бойният дух - това е
--- Край на цитат ---
Уверявам те има още доста други причини. Най сериозната се нарича  СПЕЦНАЗ
Последните 4 месеца от миналата година прекарах в Чехия където работех основно между украинци.
Повярвай ми нещата изобщо не са такива каквито си ги представяш. 
Признавам аз до преди това изобщо не знаех каква е разликата между руснаци и украинци.
Най шокиращото което чух и то от обикновен украински колега като мен.

--- Цитат ---Вие сте били 500 години под турско робство а ние сме 400 под руско
--- Край на цитат ---
Нещата са ужасно сложни на практика особено като се вземе в предвид и факта, че руската държава всъщност не е руска.

Абе къде сте тръгнали всъщност На кой от вас реално му е нужна българска държава. или сръбска или чешка. На животните в зоопарка нужни ли са им клетките.
Само който е пресичал наскоро границата между Сърбия и Унгария и после между Унгария и някоя от следващите държави ще ме разбере.

EDM electronics:
Радико, казаното от украинския ти колега бе толкова убедително, че ти благодаря за дето има такива, като теб, да ми отварят очите от време на време. Сега се обърнах вече на 180 гр. Пък и не съм пътувал толкова на запад, де да знам там как стоят нещата. Мъча се обаче да си спомня преди 400 год. как е било в Украйна, преди робството? Що си мисля, че е нещо като "5 годишно магаре, 10 години с овцете".

Радико, каква е според теб и украинците причината за тая война сега?
Аз заблудения, видях следното:
2 месеца преди предстоящите президенстки избори в Украйна се състоя майдан в който застреляха снайперисти протестиращи, с цел да се провокира гражданска война. После южната част от Украйна с предимно рускоезично население пожела да се отдели с автономия. Можеха да почакат само 2 месеца до изборите и нямаше да има майдан и война, ама пусто 2 месеца са много време и цената им е по-скъпа от загиналите.

Ето го и двойния стандарт: В Сърбия косоварите-албанци дет никога не са имали държава им я направиха и Югославия получи бой от САЩ. Ами сега каква е разликата? Друг пример: ФРГ анексира без референдум ГДР, направо си взе наготово една държава! - що не скочи демонкрацията тогава?

Радико, я разкажи за украинското 400 г. робство. Много ми е интересно да науча нещо ново. В какво се е изразявало?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия