Справочници, схемотехника, теория > Батерии, зарядни и десулфатизиращи устройства

Кристални батерии

<< < (2/2)

@praktik:

--- Цитат ---А вместо това е използван магнезий - един от най- най-реактивоспособните метали след алкалните и алкалоземните (тези, които се самозапалват във въздух и взривяват във вода)...
--- Край на цитат ---
Имам магнезий на пръчки , и нито се самозапалват на въздух, нито се взривиха след като ги намокрих. Просто стружките им смесени със  силни окисляващи вещества, (Калиев перманганат, калиев нитрат, калиев хлорат, триоловен четириокис и т.н силни окислители) образуват флаш-взривни смеси за фоерферки. :)

PyroVeso:
В цитата си пропуснал да прочетеш думичката "СЛЕД". А защо магнезият не се замозапалва с водата, след като е само малко по-малко реактивоспособен от калция например?
В другата тема бъркаш "аморфен" с "алотропен" (което е все едно да сбъркаш "благороден" с "долнопробен"). Изобщо, ако се бориш за титлата "форумния ххххх" - много ти се получава!

@praktik:

--- Цитат ---В другата тема бъркаш "аморфен" с "алотропен" (което е все едни да сбъркаш "благороден" с "долнопробен"). Изобщо, ако се бориш за титлата "форумния ххххх" - много ти се получава!
--- Край на цитат ---
Не , ти се изрази "аморфно - алотропен", с което аз възразих, че бъркаш двете понятия  :)

@praktik:
Пиро Весо, като ученик имах 5-ца, на контролно по химия, и 4-ка, като срочна оценка. Много добре знам че магнезият е от групата на алкалоземните метали, но не се самозривява при контакт с вода и не се самозапалва при контакт с въздуха . Както искаше да кажеш, че всички алкалоземни метали се  самозапалвали и самовзривявали  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия