Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Реплика на Акула от Ctah
EDM electronics:
Едно убедително видео на Акулата: http://www.youtube.com/watch?v=3GtDDQA3U4g
Май наистина работят нещата тук, доста убедително!!!
Акулата използва два генератора за ферорезонанса, които работят в синхрон /сфазирани/. То е и логично да работят в синхрон, защото в противен случай единият генератор ще намагнитва сърцевината в едната посока, а другият в другата, така магнитното поле ще се компенсира, т.е. ще е налице т.н. индуктивен баланс - добре познат при металдетекторите.
И понеже се използват кратки импулси за по-малко загуби при възбуждането на резонанса, си мисля че мощността на тези импулси може да се увеличи с по-високо напрежение. Така обратната индукция ще е по-голяма - всъщност това което се цели /по обясненията на Исмаил Авизо/. Тогава от тази голяма феритна сърцевина ще се извлече повече полза - енергия. От габаритите на този ферит могат да излязат около 300 Вт.
Сиреч предполагам, че ако се атакува ферита не с 5-6 V, а с 500-600 V, може това феритче да самозахрани 100-200 W лампа, ще стане нещо като ТПУ.
madsatbg:
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 21, 2014, 01:31:32 pm ---...
Акулата използва два генератора за ферорезонанса, които работят в синхрон /сфазирани/. То е и логично да работят в синхрон, защото в противен случай единият генератор ще намагнитва сърцевината в едната посока, а другият в другата, така магнитното поле ще се компенсира, т.е. ще е налице т.н. индуктивен баланс - добре познат при металдетекторите.
...
--- Край на цитат ---
Здравей EDM electronics,
аз също имам усещането, че схемите на Акула работят.
Но... в тази схема за която споменаваш, няма синхронизация между двата генератора.
За да не спамиме темата на Ctah, ако искаш да продължим дискусията в темата за нелинейна индуктивност.
http://mazeto.net/index.php?topic=8699.105
Аз съм разработил платки за две от схемите.
успехи
mito_kupona:
--- Цитат на: Ctah в Юни 18, 2014, 07:22:24 am ---Енергията идва от НАРУШАВАНЕ на СПОКОЙСТВИЕТО!
--- Край на цитат ---
Здравей Ctah, енергията идва от нарушаване на равновесието и отклика на средата, според мен, а и Капанадзе казва, че идва от средата, но ти не си съгласен. В темата за Капанадзе съм изложил три варианта и в трите се използва енергията на отклика на средата, няма да ги повтарям тук. Само ще кажа, че енергията на обратния импулс е чиста аванта. Би ли изложил твоето виждане по въпроса с факти и аргументи. Мисля, че първо трябва да сме наясно с принципа, за да може по-лесно да направим устройството.
Ctah:
Енергията идва от НАРУШАВАНЕ на СПОКОЙСТВИЕТО!
--- Цитат на: mito_kupona в Юни 21, 2014, 08:19:49 pm --- енергията идва от нарушаване на равновесието и отклика на средата, според мен
--- Край на цитат ---
То е едно и също mito!
Сега съм на терминал 2, може да поговорим после ;)
Ctah:
Всичко е окомплектовано и схемата е унифицирана!
Вчера се върнах от една съседна държава, по тяхна покана и
знаете ли какво ми отговориха на жалкия ми въпрос за инвестицията?
Ние това го имаме вече и ако застанеш зад името си, може малко да дискутираме!
Какво значи това? Хванах си куфара и си тръгнах!
На мен пари не ми трябват, имам си достатъчно, конкретно ставаше въпрос за една площадка и един гьол, който е проблемен не само в тази област!
От нашите самозванци съм се наслушал вече, затова и отварям според някои , неадекватни теми! ::) За сега обаче, това е реалността! :(
Сори за грешките Масторе! На всеки се случва :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия