Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Генератор на Harry E. PERRIGO

(1/8) > >>

caduceus:
Здравейте всички,

погледнете тук - текстът е на английски, но вижте добре... Годината е 1918-та, историята е подобна като тази на Тесла и електромобила му на свободна енергия. Конверторът обаче е перфектно описан за разлика от ламповия на Тесла  :) Хари Периго също не е кой да е - електроинженер е човекът, не е самоук гений...

http://www.rexresearch.com/perrigo/perrig.htm

caduceus:
А може това също да ви е интересно... Моделът е по-прост, има доста обяснения кое за какво служи, как се трансформира и контролира енергията. От това по-сдъвкано няма накъде, трябва само да се експериментира... Вижте и дребния текст - за присъствалите наблюдатели и т.н.

http://www.nuenergy.org/alt/markovich.htm

Приятно четене и мислене  :)

caduceus:
Все съм очаквал темата да няма интерес, защото това е малко вън от стандартното разбиране на "специалистите"  :) ама чак пък да няма и един пост... Що така? За Тесла толкова писане, а за Периго - никакво, дори няма опит да се разбере... Айде няма да говорим за другото устройство, там нещата не са подкрепени с толкова информация.

И това при наличието на факти, очевидци, изпитания, патентно описние, подробни чертежи... Разочаровате ме, колеги

oniatam:
Еми като е на ангийски и не вдяваме нищо, кво да кажеме.  :)

mi68:
Записъл съм си материала и го разучавам най-вече по езикови бариери.Направи ми впечетление коничния трансформатор и спиралната намотка(плоска).В проекта ми на електромобил съм направил двоен конус(пясъчен чесовник).Нещата вървят бавно заради финанси и се провеждаха опити с тръбни намотки и те не тръгнаха.Решение е да се поставят постоянни магнити или конусни намотки.Конусните намотки трудно се навиват трябва да се мажат с лак и времето трябва да е подходящо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия