Автор Тема: Компилация Барбоса - Тесла  (Прочетена 229181 пъти)

Ctah

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #180 -: Май 30, 2014, 10:43:08 am »
  Практиците ще забележат лекото разместване В схемата!
А това е :
Ненужния качер, високоволтовия индуктор и 24 - волтовото захранване!
Нещата си идват сами, стига да знаем КАК да ги подредим ;)
« Последна редакция: Май 31, 2014, 07:42:47 am от Ctah »

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #181 -: Май 30, 2014, 12:21:32 pm »
и още едно видео със настоящия спонсор на Роман Карноухов

<a href="http://www.youtube.com/v/e_kXFGNdANU?version=3&amp;amp;hl=bg_BG" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/e_kXFGNdANU?version=3&amp;amp;hl=bg_BG</a>

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ****
 • Публикации: 1 336
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #182 -: Май 30, 2014, 02:49:55 pm »
Виждам, че отново се загубихте. Отново се вторачвате в тясните понятия от училищата. Нареждайки много електроника, смятате, че тайнството е в нея. Не, не е там. Трябва да освободите мисълта си и да прочетете още веднаж принципите, които споделих с вас.
О-о, Учителю, прости нашето невежество! Напътствай Ни, както Той напътства Своите Чада! Дари Ни с просветление!
1. Свободна енергия има там, където има атомарен разпад /студена реакция/
2. Студена реакция може да бъде само ако причинителя е електрон, защото превръща енергията в заряд, а не в топлина.
3. Студена реакция може да се предизвика само от ударна вълна, най добре периодична.
4. Ударната вълна е най силна, ако е причинена от имплозия, защото се срещат насрещни ударни вълни и амплитудата се сумира.
Отделянето на електрон превръща атома в йон, няма никакъв атомен разпад! СЕ има дотолкова доколкото горенето е вид реакция на отдаване и приемане на електрони. Ударна вълна и взривно горене има в процесите, които са извън нашите интереси!
6. Напрежението трябва да причинява скорост на въздуха от удара, по-висока от скоростта на звука. /виж картинката по-горе/
7. Честотата трябва да причинява скин ефект в метала.
Не съм срещнал досега явление "напрежението да причинява скорост на въздуха", би ли обяснил на нас неуките? Всяка честота причинява скин ефект, но неговата дълбочина зависи от честотата.
9. Веществото от разбитата среда винаги има по-висока енергия под формата на честота /цвят на дъгата/ от тази на електроните, които са я разбили.
Цвета на дъгата зависи от спектъра на излъчване (поглъщане) на химическите елементи. На този принцип работи спектралният анализ на материалите.
Е аз ги докарах (редуцирах) само до 3 що годе смислени!

Неактивен piton2012

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 274
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #183 -: Май 30, 2014, 03:06:10 pm »
   Колега врановски, виждам голямото ви желание, но самият аз не разбирам това което пишете. Дано това да е само при мен. Не знам от къде ги вадите тези постулати, но според мен трябва и малко да ги поясните. По какъвто и да е начин, училищен, фантастичен, достижение на нови прозрения или каквото и да е. Да започна от т.1.
1.   "Свободна енергия има там, където има атомарен разпад /студена реакция/"  -
Какво разбирате като студена реакция? Реакция при която се поглъща или излъчва топлина, или реакция обратна на студен ядрен синтез? Самото понятие атомарен разпад, също ми е много чуждо. Ако атомът се разпада, то тогава разпадът е атомен. Има атомарен газ-  получава се когато например се разпадне молекула водород.
2.   "Студена реакция може да бъде само ако причинителя е електрон, защото превръща енергията в заряд, а не в топлина."
  ??? - как си я представяте тази постановка? Удряте с електрони по ядрото? И какво според вас е заряд и какво топлина? В заряда няма ли енергия и не може ли да има превръщане на енергия?
3.   "Студена реакция може да се предизвика само от ударна вълна, най добре периодична." -
Ако искаме да раздробим нещо, то най- добре е да го блъскаме. Ако не стане от първия път, може периодично.
4.   "Ударната вълна е най силна, ако е причинена от имплозия, защото се срещат насрещни ударни вълни и амплитудата се сумира." -
Това може и да е така /аз не разбирам/, но имплозията е по-вероятно да се получава при сливане, при синтез, а при разпад, като в ДВГ е обратното.
5.   "Производителността на устройството зависи от напрежението и честотата." -
Няма спор, ако може изобщо без напрежение нещо да работи, то ще е много производително.
6.   "Напрежението трябва да причинява скорост на въздуха от удара, по-висока от скоростта на звука." - колкото повече, толкова повече.
7.   "Честотата трябва да причинява скин ефект в метала." - защо?
8... 9...10........
Не се заяждам. Просто не разбирам. Има много филмчета в които казват, изхвърлете учебниците, забравете наученото, това е скритата истина и като се започне....преразказ на учебника от 5 клас, но с нова терминология, при това колкото се може по-неразбираема и заплетена. Ако имате нещо конкретно в предвид когато пишете, моля пояснявайте, скицирайте!
Успех
  Я, Bat_Vanko ме е изпреварил. Има значи още един неразбиращ.
« Последна редакция: Май 30, 2014, 03:20:37 pm от Maistora52 »

Неактивен sabaka808

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 67
 • Пол: Мъж
 • Живей за мига работи за кеф!
 • Скайп: sabaka 808
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #184 -: Май 30, 2014, 05:05:37 pm »
Съсредоточете се бе братлета! Само спорове виждам тука! И то чути и видяни на видео неща.Конструктивни дебати липсват .
Прилича ми на пенсионерско сборище -кой по по най.С кого да споделя получените  резултати от експериментите ми не виждам.
Споделяте тук напоследък неизпитани неща, които и дори не сте усетили - прочетени и видяни на видео. Съжалявам, но - БЪЛГАРСКА РАБОТА - това е реалната ми диагноза.
« Последна редакция: Май 30, 2014, 06:14:05 pm от Maistora52 »

Ctah

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #185 -: Май 30, 2014, 05:49:49 pm »

Западняшките дудуци да го духат!
Да си смъркат коката там и да си заминават там, дето им е мястото (на Луната) >:(
« Последна редакция: Май 31, 2014, 07:44:15 am от Ctah »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #186 -: Май 30, 2014, 06:19:32 pm »
Здравейте,
Понеже реших да се оттегля от дискусията и да изчакам практическите резултати, се опитах да обобщя в 10 изречения това което ви разказах подробно в предишните дълги постове. Ще подмина заяждането на bat vanko и ще дообясня за останалите.
Не може да има вярна конструкция без вярна теоретична хипотеза. Това е моята хипотеза и аз я споделих с вас, без да крия нищо. Дали е вярна, може да се провери само, ако се направи устройство удовлетворяващо основните принципи на заложената хипотеза. Аз съм готов да участвам в разходите заедно с тези, които виждат рационално зрънце в тази хипотеза. Нямам никакви " учителски" претенции.
При успех нямам и авторски такива.

piton 2012,
1. Студена атомна реакция, разбирам всички реакции от електро- гравитационен вид. Те могат да бъдат от разграждане на молекула при ударна вълна, както е при азотното горене, през разпадане на атомите на електрони и ядра, до разпадане на самите ядра и електрони на по- малки субчастици. Процеса е толкова по- дълбок, колкото е по- силно електро гравитационното въздействие. При ядрен синтез не се отделя енергия а се поглъща част от тази в околната среда. Номера е в това, че ние трябва да накараме разрушената материя да отдели повече енергия при разпад на по- високо ниво на организираност, а да погълне по- малко енергия при  обратната си организация на по- ниско ниво. Примерно да разрушим азот, а да се възстанови по- лек газ. Така енергийното салдо е положително. Разбира се в идеалният случай, рекомбинацията може да се насочи на друго място, по- далеч от уреда, за да ползва енергия от слънцето, а цялата баница да остане за нас. :)

2. Както обяснявах в предишните постове, електрон се ускорява по спина при сгъстяване на полето, повишава се напрежението. По подобие на закона на Карно, което описах подробно, електроните не повишават ентропията си и не излъчват топлина. Тоест затова реакцията е студена. Цялата произведена енергия се превръща във възбуда, повишаване на ъгловата скорост  и напрежението.

3. Под периодика на ударните вълни имам предвид повтаряемост, с цел производителност при обработката на въздуха. При барабана не повтаряш ударите за да стане звук, а за да има последователни надлажни вълни, ритъм.

4. Ако още веднъж изгледате филмчето за Калашника под вода, ще разберете, че след всяка имплозия следва експлозия, дори няколко. При това фронтовете се насочват кам епицентъра и се сблъскват. Затова има сумиране на амплитудата и съответно мощността на въздействието е максимално.

5. Под производителност разбирам преработена материя за единица време/честота/ и освободена енергия от единица въздух/ напрежение/.

6. Тук мечо Пух е прав. Физическия смисъл е вълната да има скорост на фронта си по.голяма от тази на звука за да го разбие. Тоест напрежението трябва да нараства бързо. Затова е нужно да има резонанс при висока честота.

7. При предишните постове обясних, че надлъжните вълни се разпростваняват по добре в диелектрик отколкото в проводник. Затова Тесла увеличава ъгловата скорост рязко, за да насити метала и с високата честота да прехвърли ударната вълна във въздуха. Същото трябва да се спазва и при магнитния резонанс. Насищане на ферит и прехвърляне на надлъжни вълни във въздуха. Това е общото между Тесла, Капанадзе и Барбоса. Това е което исках да забележите още със заглавието на темата.

8. Това вече го обясних.

9. Да, има спектрален анализ на материала въздух. При еднаква честота, различните материали светят различно, но един и същ материал в една и съща дъга свети с три цвята. Син, бял и розов. Това означава три различни енергии.
Затова ответната дъга е бяла, защото е по енергизирана и има по- висока честота.
Доказателство са прекрасните кадри на Hiparh

10. Това го обясних в по горните точки, но тук ще вмъкна и ценните препоръки на x_name 41, а именно че не е необходимо да има дъга, както и че приемането на енергията е най добре да се прави с електростатична индукция.

Какво очакваме да изясним

От експериментите на mi68, който единствен се зае сериозно да свърши полезна работа, разбрахме, че принципите изложени от x_name 41 са достоверни и схемата на Тесла е работеща. Остава да разберем дали тази схема е свръх единична.
« Последна редакция: Май 30, 2014, 06:29:20 pm от врановски »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Почетен член на Форума
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #187 -: Май 30, 2014, 06:21:24 pm »
Споко! (три пъти!)
Темата много добре върви... Има от всичко по малко! Има и много напреднали с материала, има и добри разработки - не визирам наши и ваши, защото и тук момчетата работят... чисто практически.
И ако не е тук и "проф." врановски да ни чеше по главите, въобще на мързел ще я откараме.
Споко! - има и резултати! - но това е "друга ракия".
Поздрави!

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #188 -: Май 30, 2014, 06:33:43 pm »
Майсторе, благодаря ти за зрялото отношение. Ти внасяш спокойствие и здравословен климат. Моля те само да не ме титуловаш, аз съм само един инженер и фен на свободата от всякакъв вид, включително енергийната.

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ****
 • Публикации: 1 336
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #189 -: Май 30, 2014, 08:23:06 pm »
1. Студена атомна реакция, разбирам всички реакции от електро- гравитационен вид. Те могат да бъдат от разграждане на молекула при ударна вълна, както е при азотното горене, през разпадане на атомите на електрони и ядра, до разпадане на самите ядра и електрони на по- малки субчастици. Процеса е толкова по- дълбок, колкото е по- силно електро гравитационното въздействие. При ядрен синтез не се отделя енергия а се поглъща част от тази в околната среда. Номера е в това, че ние трябва да накараме разрушената материя да отдели повече енергия при разпад на по- високо ниво на организираност, а да погълне по- малко енергия при  обратната си организация на по- ниско ниво. Примерно да разрушим азот, а да се възстанови по- лек газ. Така енергийното салдо е положително. Разбира се в идеалният случай, рекомбинацията може да се насочи на друго място, по- далеч от уреда, за да ползва енергия от слънцето, а цялата баница да остане за нас. :)
Не Врановски, не се заяждам. Няма как да формулираш вярна теоретична хипотеза без да познаваш теорията! Няма да обяснявам несъстоятелността на по-голямата част на написаното от теб!
Уви материята е гадно нещо! Колкото и да я караме да прави каквото на нас ни се иска - тя все прави каквото тя си иска! Жив пример - ядреният синтез. Вместо да се поглъща енергия от околната среда (както и ти споменаваш), при атомната и водородната бомба се отделя такава (дори тъпите американци останаха изненадани от обрата). Или другият пример: електро- гравитационното въздействие трябва да отдели огромно количество енергия, но ето пак гадните черни дупки само поглъщат и нищо не пущат! Може би гравитационното въздействие е слабичко! Или не са чели теорията!

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #190 -: Май 30, 2014, 08:46:41 pm »
Съсредоточете се бе братлета! Само спорове виждам тука! И то чути и видяни на видео неща.Конструктивни дебати липсват .
Прилича ми на пенсионерско сборище -кой по по най.С кого да споделя получените  резултати от експериментите ми не виждам.
Споделяте тук напоследък неизпитани неща, които и дори не сте усетили - прочетени и видяни на видео. Съжалявам, но - БЪЛГАРСКА РАБОТА - това е реалната ми диагноза.
как да има конструктивни дебати, след като колеги като врановски, кадуцеус и още някои, внасят допълнително объркване и усложнение което е във вреда, откъм конструктивната част, тъй-като практически е несъстоятелно, а теоретически хептен, и по този начин не води до нищо конкретно. Но все пак, ако си направите труда (както казва майстора) да прегледате хронологията, вие ще видите и някои конструктивни неща, изчистени от всякакви излишни усложнения и отклонения във други посоки
« Последна редакция: Май 31, 2014, 12:31:38 am от x_name41 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #191 -: Май 30, 2014, 10:20:31 pm »
Добре колеги,
аз ще си работя сам по моята фантастика.
Очаквам вие да обясните по прост и разбираем начин, как да сглобим машина по вашия метод. Казвайте вярната теория и метод.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #192 -: Май 30, 2014, 10:33:14 pm »
врановски Разгледай тази тема щом се интересуваш от вярната теория и метод.
http://mazeto.net/index.php?topic=6745.0

Ctah

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #193 -: Май 31, 2014, 07:58:50 am »
  Преди време ми беше пратена тази схема от един Рус ;)
Пуснах я, но нещо не я намирам
От тук се започва братлета, само малко да се барне ;D

П.П. Специално за Веско :)
Поздрави и лек ден!
« Последна редакция: Май 31, 2014, 08:24:40 am от Ctah »

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 238
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #194 -: Май 31, 2014, 08:29:44 am »
Здравей врановски, недей да бъркаш свободата на мисълта с "развинтеното въображение", по скоро точно ти имаш нужда от по позитивно мислене. Това се опитах да ти го подскажа още в началото. Това дето ни го поднасяш с разните ядрени разпади и разрушения на материята няма нищо общо със свободната енергия. Врановски не ни мисли за толкова задръстени. Разбрахме вече че си само теоретик, добре, тогава се съсредоточи върху понятието "генератор" докато разбереш че това "на свободна енергия" е съвсем излишно. И не забравяй генератор е нещо много позитивно.
« Последна редакция: Май 31, 2014, 08:53:12 pm от krasias »