Автор Тема: Компилация Барбоса - Тесла  (Прочетена 200976 пъти)

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #45 -: Май 20, 2014, 08:08:31 pm »
не не, врановски и вие не разбирате, трансформаторът в случая използва явлението електростатическа индукция а не електромагнитна индукция, ето тук във този материал долу е описано

жалко единственно че не мога да се занимавам със тея неща, тъй-като се вижда колко е специфично във конструктивно отношение, изискват се някакви средства все пак
« Последна редакция: Май 20, 2014, 11:57:47 pm от x_name41 »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 775
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #46 -: Май 20, 2014, 09:24:55 pm »
Здравейте,
Не търся помощ само каква схема ще се ползва. Започвам с тиристорен генератор аналог на дъгов.
При отворена верига ток на проводимост не тече, а само ток на разместване. Отворената верига е верига с разпределени параметри, може да работи като кондензатор или трептящ кръг, тук е тънкия момент.
За електричен датчик може се ползва фазомер, но ще ползвам датчик на Тесла за лъчиста енергия със светодиод. За магнитен датчик, два светодиода и бобина.

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #47 -: Май 20, 2014, 09:34:13 pm »
Здравей отново, да точно това имах и аз предвид. Трансформатора трябва да индуцира електростатично, а вторичната да е с малко витки и на късо. Тази част е еднаква и при Барбоса и при Тесла. Според мен понижаващата страна я изяснихме. Сега да се съсредоточим върху водещия ТТ. Мисля, че връзката чрез искра се ползва за реглаж на съпротивлението и за дефазиране с понижаващия траф. Това е важно звено във веригата и е хубаво да го избистрим.
« Последна редакция: Май 21, 2014, 07:08:38 am от Maistora52 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #48 -: Май 20, 2014, 09:45:22 pm »
mi 68,
За да бъде по- оперативно, драсни една схема и я пусни на обсъждане.
Може да дойдат и други идеи. Да разбирам ли, че не харесваш искровиците.
Ако ще разтоварваме през искра, защо да не е искра и на входа.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #49 -: Май 20, 2014, 09:50:24 pm »
Здравей отново, да точно това имах и аз предвид. Трансформатора трябва да индуцира електростатично, а вторичната да е с малко витки и на късо. Тази част е еднаква и при Барбоса и при Тесла. Според мен понижаващата страна я изяснихме. Сега да се съсредоточим върху водещия ТТ. Мисля, че връзката чрез искра се ползва за реглаж на съпротивлението и за дефазиране с понижаващия траф. Това е важно звено във веригата и е хубаво да го избистрим.
да, точно така, радвам се че разбирате, искрата не е задължителна, може и без искра. Както е описано фазировката и честотата определят дали ще се използва заземяване (пластина) или не, би било да е по-добре без заземяване, тъй-като така по този начин цялата енергия която постъпва на приемната първична намотка се натрупва като заряд, от който може да се черпи непрекъснато енергия чрез електростатична индукция през вторичната намотка с малко навивки, тази енергия ще е колкото реактивната в първичната част. Тъй-като напомпващият колебателен контур е отворен по верига към изхода, то той ще се напомпва от източника почти на празен ход, колкото да поддържа незатихващите колебания на реактивната енергия
« Последна редакция: Май 21, 2014, 07:10:28 am от Maistora52 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #50 -: Май 21, 2014, 09:27:35 am »
X name 41,
наистина е така. Преди няколко години експериментирах с газови намотки. Шлаух от силикон, за да е добра пробивната якост и напълнени със хелий. В края сложих пиезо кристал. Оказа се, че става супер проводник. Пиезото изхвърля от едната страна на кристала електрон, когато има удар от другата. Нещо като барабан, удряш от едната страна, предава се от другата.При това няма загряване както при катода. Та в тая връзка си мисля дали да не опитаме да ползваме като ресивер газ, директно върху ТТ. Това да замести кондензатора. Чел съм, че Тесла е пробвал да ползва за приемник хелиев балон и се е получило. Може да ползваме и луминисцентни лампи, те са с разреден газ и освен това ще се вижда ясно ефекта.
За да направим рециклиране на електроните, за което писах по-горе, трябва да циркулираме ток през възбудения газ. Преминавайки през зоната на стоящата вълна ще се вдига енергията.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #51 -: Май 21, 2014, 10:01:05 am »
Извинете че се намесвам в дискусията - правя го защото уважавам усилията ви, освен това също работя в това направление и искам да съм ви полезен. Пък ако искате ме чуйте.
1. Яблочков, Тесла, Ед Грей, Капанадзе, Дон Смит - мисля че са достатъчно въпреки че има още много в списъка. Направили на практика СЕ устройства, всички работещи с хладно електричество и КПД много над 1. Всички имат разрядник. Ако мислите че сте по-напред от тях и можете да го избегнете, ОК. Ама надали.
2. Правилно сте се насочили към това че ТТ не е електромагнитно, а по-скоро електростатично устройство. Съветвам ви да помислите над израза split the positive и какво означава тази фраза на Ед Грей. Какво трябва да се раздели от + полюса на нормалното електричество  ;)
3. Необходими са ви средни до задълбочени познания за природата на хладния ток, които очевидно нямате. Включително пипане, детекция, основни схеми на получаване. Като минимум - изследването на Петер Линдеман и разглеждането на патентите на Тесла от тази гледна точка. Малък бонус - патентът с гасенето на искрата с магнитно поле не е това, което изглежда на стандартните изследователи и съдържа видни с просто око елементи, които никой от тях не коментира - просто се подминават.

Ако евентуално видя тук нещо по-съществено като усилия в тази посока /макар че едва ли, основно форумът се е превърнал в говорилня/, може да продължа с конкретна информация за електротехническите елементи /не електронните!/ със смесена функция. Празните приказки и теориите изсмукани от пръстите не се броят.

Поздрави
 

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 030
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #52 -: Май 21, 2014, 11:43:57 am »
   Velektra, допрочетох материала, но явно съм чел нещо подобно и преди. Аз съм на мнение, че след първоначално натрупване на знания чрез четене, трябва да се продължи със собствено мислене и експерименти. Пускал съм импулси в ТТ и съм получавал така наречения скин-ефект. Този повърхностен ефект според мен е в резултат от йонизацията на въздуха от много високото напрежение. Цялата бобина се обгръща с тази синкава "мъгла", но това не е нещо ново, просто йонизация на въздуха. Новото, което Тесла е забелязал, е наличието на ефирен всепроникващ газ, който при това има способността да наелектризира метални тела, през които преминава. Този ефирен вятър е нещо като есенен вятър, който отвява листата от дърветата. По подобен начин се "отвяват" електроните от метал, който е на пътя на този ефирен вятър. И като всеки вятър, ефирният също е еднопосочен. Затова Тесла прави еднопосочни импулси, защото обикновеното трептене прави звук, а не вятър. Нещата са по-прости като се замисли човек, сложното е да се направи експерименталната установка. За мен все още е неясно защо, когато електроните в един от два успоредни проводника се ускоряват примерно наляво, в другия проводник се ускоряват надясно. Сигурно това има нещо общо с ефекта на Магнус, при който въртящо се и движещо се напред тяло изпитва напречна на движението сила.

http://www.youtube.com/watch?v=23f1jvGUWJs

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 013
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #53 -: Май 21, 2014, 12:12:16 pm »
Пускам като предложение една моя схема, която драснах преди време и която имам усещането, че ще дава големи количества хладен ток. Концепцията е безконтактно да се обгърне капацитетът (сферата/тороида) на ТТ с фолио или мрежа, което ще формира втора "плоча" на кондензатора (първата е сферата). Тук съм увеличил многократно обема на сферата по съображения, че като диелектрик ще се ползва въздуха, но това усложнява доста нещата от практична гледна точка. По-добрият вариант е сферата да е с малък обем и вместо въздух като диелектрик да се ползва нещо по-силно (парафин, смола...), който да предотврати искренето. Оттам крушки с нажежаема жичка могат да се свържат към тази метална обвивка и съответно земя, и да светят с пълния си потенциал. За захранване на по-сложни електроуреди хладния ток в този си вид не върши работа и трябва да се преобразува в обикновен чрез електростатика.
Имам два броя ТТ, но все още не съм опитвал тази схема поради конструктивни спънки. Може да измисля нещо тези дни.

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #54 -: Май 21, 2014, 12:44:07 pm »
Здравейте всички,
Иван Димов, йонизираният въздух е целта на високата честота. Тя се ползва именно да създаде скин ефект, защото надлъжната вълна се развива по добре в диелектрик. Поради по голямата свобода в газа вълната може да си създаде необходимата студена плазма. Въпроса опира до управлението на вълната и разтоварването на енергията. Ако имаш желание да се включиш в практическите усилия ще те аплодираме.
caduceus,
Благодаря ти, че се включваш. Винаги с интерес чета твоите постове. Разбира се, че е необходимо разтоварване, въпроса е дали е нужно да е с искра. Ако искрата е необходима за деформация на пространството, то това го имаме от стоящата вълна. Ако е необходима за увеличаване на вълновото съпротивление, тогава трябва да мислим с какво можем да я заменим.
Експериментите, особено неуспешните са за това.
Прав си, че повече са приказките, но засега само mi 68 прояви желание да направи практически опит. Той сега е нашия герой. Ако действително имаш практически решения, които да се поставят на практическа проверка, не се притеснявай да ги предложиш. Този форум е за това.
Даже мисля да предложа на Майстора да си учредим фонд за закупуване на части и с безплатен труд и идеи да прогоним енергото.

Velektra

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #55 -: Май 21, 2014, 01:04:54 pm »
Здравейте!
Според мен Тесла е създал ТТ за да усили и ПРЕДАДЕ енергията, която е открил по безжичен път. Обаче за мен това си е пак монопол и електроцентрала. Пак някой ти дава и може да ти дръпне шалтера.
Капандзе, Грей, Тестатика са самостоятелни устройства и дават независимост от която най-много се страхуват някои хора. Може да ги сложиш както се казва и на терасата и да имаш електрическа енергия.
Кой както предпочита да я нарича (радиантна, хладна и др.), но тая енергия се получава още в разрядника. И от там трябва да се намери начин да се ползва.
С две думи: Тесла е открил как да извлича енергия от ОБРЪЖАВАЩОТО НИ ПРОСТРАНСТВО!
Това го е постигнал чрез:
1. Постоянен ток.
2. Високо напрежение.
3. Постоянния ток го "накъсва" на много кратки импулси.
4. Импулсния ток задължително да е еднопосочен.
5. Отделяне на тежките електрони от леките и много по-бързи ефирни частици.
Останалото са технически подробности, усет, знания и късмет.
« Последна редакция: Май 21, 2014, 01:38:39 pm от Velektra »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #56 -: Май 21, 2014, 01:57:09 pm »
Привет hiparh, да те пишем ли и теб в списъка но практиците по темата.
Щом имаш готови ТТ пробвай какво ще се получи, но си го остави на въздух да диша.
Ако СЕ се получава от разпад на частици, както си мисля, трябва да има свободен обмен. Освен това може би ще е подходящо да е конус за да концентрира на върха си. При конус пък може да почне да преиздава вълни и да губи енергията. Не съм сигурен, но Стив Джобс е казал " Иновацията различава лидера от последователя", така че карай смело след идеите си.

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 013
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #57 -: Май 21, 2014, 02:58:44 pm »
Привет Врановски,
Аз съм си практик открай време ;) Обичам и теориите, но лично аз стигнах до моята истина чрез Субквантовата кинетика и не смятам да дълбая кой знае колко още там. (Между другото след малко ще направя ъпдейт в темата ми за СК). Тук съм писал за постиженията ми с теслови тр-ри, електрогравитационните експерименти по Т. Браун, както и за студеното електричество.
Според мен за опита ще е необходим силен диелектрик, защото изходящите напрежения от ТТ са огромни и много трудно се погасяват. Празно пространство не е необходимо, етероните преминават и реагират един с друг през всичко, но в зависимост от материала (изолатор, проводник, органика и т.н.), се проявяват различни вторични сили - електрически, магнитни или гравитационни (всяка една от тях е с два полюса), а най-често някаква смес и от трите. Конусна намотка ще е интересно да се направи, макар и по-трудна за изработка. Същото се отнася и за палачинкова вторична намотка от няколкостотин навивки, която има свойствата да отблъсква органична материя. Но това са отделни експерименти. За текущия ще го измисля и може да спретна нещо.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #58 -: Май 21, 2014, 03:19:11 pm »
Пускам като предложение една моя схема, която драснах преди време и която имам усещането, че ще дава големи количества хладен ток. Концепцията е безконтактно да се обгърне капацитетът (сферата/тороида) на ТТ с фолио или мрежа, което ще формира втора "плоча" на кондензатора (първата е сферата). Тук съм увеличил многократно обема на сферата по съображения, че като диелектрик ще се ползва въздуха, но това усложнява доста нещата от практична гледна точка. По-добрият вариант е сферата да е с малък обем и вместо въздух като диелектрик да се ползва нещо по-силно (парафин, смола...), който да предотврати искренето. Оттам крушки с нажежаема жичка могат да се свържат към тази метална обвивка и съответно земя, и да светят с пълния си потенциал. За захранване на по-сложни електроуреди хладния ток в този си вид не върши работа и трябва да се преобразува в обикновен чрез електростатика.
Имам два броя ТТ, но все още не съм опитвал тази схема поради конструктивни спънки. Може да измисля нещо тези дни.

да hyparh, точно така, не слушайте задълбочените и сложни странични разсъждения които колегите пускат, те са напълно излишни. Ето преди време аз също достигнах до подобна на вашата схема, в търсене на решение за 100 киловатовия безжичен капаген
<a href="http://www.youtube.com/v/92I5Xpmq_NQ?hl=bg_BG&amp;amp" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/92I5Xpmq_NQ?hl=bg_BG&amp;amp</a>


важно е повърхностните размери да са големи!, именно затова Тариел намеква че не е възможно да се намалят размерите на бобините по никакъв начин, защото се използва натрупване на статичен заряд (необходим за постоянно осигуряване на големи мощности), който впоследствие се преобразува в нормално електричество. Използва се безжично предаване на енергия посредством електрически силови линии, именно по системата на Тесла, вижда се аналогията с заредения облак от който се черпи енергия към земя (и би било добре да се ползва само едно заземяване, на изхода, между другото сетих се още нещо, създаването на изкуствен заряд или потенциал не изисква веригата да е затворена към входа спрямо заряда, както е в случая)
« Последна редакция: Май 22, 2014, 09:10:29 am от Maistora52 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #59 -: Май 21, 2014, 08:49:13 pm »
Браво, браво, вече имаме и варианти на схемата. На втората скица обаче,ми се вижда, че намотката е вързана еднопосочно, а пише безиндуктивно бифилярно.
x name 41, моля коментирай двата варианта и кой според теб е по-лесен за изпълнение.
Прави впечатление, че при захранването използва акумулатор и двустепенно трансформиране. Или се избягва втора връзка със Земята, или просто му трябва голям пусков ток. Харесва ми метода с меко модулиране, ще е по щадящо за електрониката.
Благодаря ти