Автор Тема: Компилация Барбоса - Тесла  (Прочетена 200970 пъти)

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 030
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #30 -: Май 20, 2014, 10:50:01 am »
   Velektra, прочетох първата една трета от материала. Чел съм нещо подобно в "Изгубените открития" на Джери Василатос. Виж сега моето обяснение. Представи си, че имаш голям съд (балон) със сгъстен въздух и искаш да го изпразниш през дълъг и тесен тръбопровод. За целта отваряш вентил (кран) и нека приемем, че се отваря внезапно. Въздухът в дългия и тесен тръбопровод има някаква инертност, т. е. трябва му време за да се задвижи с нужната скорост. При това положение, в началото на процеса имаме голям градиент на налягането в тръбата. Нека съдът е с налягане 100 атмосфери. В първите микросекунди при отварянето на вентила въздухът в началото на тръбата започва да се ускорява, но въздухът на 10-тия метър на тръбата още е неподвижен и с налягане равно на атмосферното. Така градиентът на налягането е 100 атмосфери делено на 10 метра, равно на 10 атмосфери на метър. В по-следващ етап от времето въздухът в тръбата е неподвижен на 100-ния метър и там налягането му е равно на атмосферното. Така в този момент от време градиентът на налягането е 100 атмосфери делено на 100 метра, равно на 1 атмосфера на метър. И така виждаме как с времето градиентът на налягането спада. Това е възможно понеже флуидът е свиваем. Същото става и в проводниците с ток. Там имаме електронен газ. Електрическото напрежение е аналог на налягането и нека е 100 kV. Така в първите микросекунди на включването имаме интензитет в проводника 100 kV делено на 10 метра, равно на 10 kV / m. В следващ момент интензитетът Е намалява и става 100 kV делено на 100 метра, равно на 1 kV / m. Интензитетът Е - това е силата, която действа на единица заряд или E = F / q. Затова в началото на включването електроните се ускоряват твърде много. Тогава интензитетът (силата) е твърде голям и после спада до установеното ниво. Така се обяснява, а не чрез разтягане на "локуми".
   За Тесла трансформатора - това е най-обикновен трансформатор, само че без железен магнитопровод. Максималната му магнитна индукция В може и да е по-малка, примерно 0.1 Тесла, но при честота 1 MHz имаме голямо dB/dt, оттам голямо dФ/dt или голямо напрежение. Характерното е голямото напрежение на върха на дългата бобина, което разлюлява ефира (надлъжни вълни). Този процес бих го сравнил с този на бутало в коляномотовилков механизъм. Имаме възвратнопостъпателно движение на буталото, което разлюлява въздуха (отгоре цилиндъра е отворен към околната среда). Предполагам диаметърът на бобините трябва да е различен ако се използва принципът на "разцепената" тръба (пулверизатор).
   И накрая да разграничим напрежението от тока. Напрежението е промяната на тока. Напрежението е в пряка връзка с интензитета Е (V / m), а той е Е = - dA/dt. Казано с думи, интензитетът е промяната на общия ампераж (ток) за единица време. Или, колкото по-бързо се променя общия ток (на всички навивки) в едната бобина на трансформатора, толкова по-голям интензитет (по-голямо напрежение) ще има във вторичната бобина. Токът и напрежението са свързани, защото напрежението е силата, която ускорява зарядите, а ускоряването на зарядите е промяна на тяхната скорост, което е промяна на тока. Може да се напише и така U = dI / dt, което с думи е: Напрежението е промяната на тока за единица време. То има и една такава формула U = L . dI / dt, където L е индуктивност на бобината. Съвсем друго е, когато имаме съпротивление (триене) в проводник. Тогава формулата е U = I.R. Тук напрежението е отново силата, с която се бутат електроните по проводника, токът е постоянен (при постоянно напрежение) и означава постоянна скорост на придвижване на заряда по жицата. При постоянен ток, колкото е по-голямо съпротивлението (триенето), толкова по-голямо трябва да е и напрежението (силата). Аналог може да се направи с маховик (въртящ се диск). При постоянна скорост на въртене (постоянен ток), колкото триенето (съпротивлението) в спирачката на диска е по-голямо, толкова по-голяма сила (напрежение) трябва да приложим за да поддържаме постоянно въртенето.

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #31 -: Май 20, 2014, 11:00:10 am »
Здравейте, вие сън не сте спали пък аз да унищожа Земята :D
Ще се опитам малко да допълня и доизясня какво съм имал предвид.
Както знаете в ускорителите ТОКАМАК и тези в ЦЕРН ускоряват частици и ги блъскат за да гледат к,во става? Става, че частиците са инертни и трудно се ускоряват до високи енергии. Природата повдига енергията чрез спинално ускоряване и малко орбитално за гравитационно равновесие. Който е чел за антигравитация знае, че въртене по две перпендикулярни оси води до левитация. Можете да направите прост опит: Вземете един лагер и го монтирайте на ос. Върху лагера монтирайте тежък метален диск. С бормашината развъртете диска държейки другия край на оста. Като се опитате да се завъртите на пета около своята ос ще видите ефекта. В едната посока тежестта се издига над вас, а в другата натежава. Това е инерционна антигравитация и е за обяснение на скоростите на планетите. Колкото масата е по-голяма и радиусът на орбитата от Слънцето по-голям, толкова по-малка ще е скоростта на въртене около оста й, разбира се валидно е и обратното. Силата на гравитацията се уравновесява с тази инерционна сила и планетата си седи на нейната орбита. Това беше за Майстора.
Сега да се върнем на електроните. Като ги възбудим се вдига спиналната скорост и гравитационно те се издигат в по-външна орбита. При това се увеличава и линейната им скорост. Понеже електрона има и заряд и магнитен момент, наблюдаваме увеличение и при тях. Тесла за разлика от ТОКАМАК ускорява и спинално и орбитално, и затова получава големи енергии на малко място. Този принцип е най- добрия. Напоследък учените се сетиха да енергизират електроните с лазер, тоест с фотони. Направиха най после и рентгенов лазер, който облъчва с фотони, с още по-висока енергия.

Как е при Тесла? - При резонанса при високи напрежения се образуват античастици - примерно позитрони. Те анихилират с електроните и се отделят гама фотони, но тъй като електроните са повече, остават свободни и поглъщат гама фотоните като се ускоряват. Това е същото като гама лазер, дето още не е направен.
Всяка микро експлозия ще образува вълна, предавана от електрон на електрон. Това наричам рециклиране и предаване на енергията. Разрушаването на една материя и превръщането й в друг вид квази частици, дава възможност да се произведе енергия и да се усвои чрез електрона като зарядоносител. Понеже реакцията е лавинна, става натрупване на заряд. При кълбовидните мълнии, които по същество са стоящи скаларни вълни се получава това. Те трупат заряд и маса поради липса на товар и в един момент пробиват пространството и потъват в друго измерение, демек сами си копат черната дупка. Това е за x- name 41. Това е стоящата скаларна вълна.
Тя също се нарича и гравитационна, точно поради способността си да усуква пространството и да измества вектора на гравитация. Нямам спор с г-н Кубрат Томов. Ако искаш да предизвикаш гравитационни вълни, трябва ти електростатичен потенциал. По своята същност стоящата скаларна вълна представлява надлъжна вълна или натрупване от гонещи се фазово изместени надлъжни вълни, задържани и уравновесени гравитационно в една обща орбита. На външен вид сте я виждали като кълбовидна мълния. При по-ниски потенциали тя не се вижда и живее в студена плазма.
Усукването на пространството и времевия лаг - Надлъжните вълни представляват периодично сгъстяване и разреждане на средата по оста на времето. Да не се бърка с пространствена ос. Изменението на плътността зависи само от честотата и може да възниква на едно ограничено място като например един тороид . Поради това си свойство на едно и също място могат да вибрират много вълни едновременно без да интерферират. Както виждате природните явления като урагани, торнадо, кълбовидни мълнии представляват гравитационно - електростатични взаимодействия, а те са доказано СЕ машини. Надявам се да не е нужно повече да теоритизираме, а да се заемем с техниката и технологията на СЕ.
« Последна редакция: Май 20, 2014, 07:12:49 pm от Maistora52 »

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #32 -: Май 20, 2014, 11:51:51 am »
колега врановски, отново поднасяте объркваща и неясна информация, сякаш чута от тук отам и смляна набързо набързо. Ето примерно за кълбовидната мълния аз пък съм чувал че представлявала гигантски макро атом, така поне обяснява г-н Кирил Чуканов, а вие твърдите че тя е "натрупване на гонещи се скаларни вълни", кое е общото между двете?, тъй-като ако беше така както посочвате такава кълбовидна мълния би могла да се създаде чрез използване на Тесла трансформатор, за изчезването и в черна дупка да не говорим, другият съществен момент е "гама излъчването" на Тесла трансформатора, на него ли се дължи негативното му въздействие върху човека примерно, когато е около него?. Вие освен това пишете за надлъжни вълни, но нали изяснихме че те всъщност са лъчи?, или съществуват и вълни, които стоят редом със надлъжните лъчи?, странно?. Ако можете да изобразите графично и ясно как изглеждат въпросните скаларни вълни, така както изглеждат електрическите силови линии между зарядите би било добре, същото нещо бихте могли да направите и за останалите неясни моменти като надлъжните вълни които представлявали периодично сгъстяване и разреждане на средата по оста на времето, но нали от същите тези надлъжни скаларни вълни е съставена кълбовидната мълния, която накрая пробивала във черна дупка?, ако може да се онагледи ясно би било добре

Ctah

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #33 -: Май 20, 2014, 12:27:15 pm »
Здравейте!
 Много добре си "гукате" тука, ама трябва и нещо на практика!
А щом е на практика - значи съм АЗ! ;)

  Първо: Нямам СЕ, щото ала-бала и т.н!
   Второ: Престанете с тези обаждания и ЛС съобщения!
   Трето: Правете ТОВА, което интуицията Ви подсказва или опита!
   Четвърто: Не смесвайте уменията от университета или техникума с ТОВА, което правите!
   Пето: Експериментирайте, това, което мислите!
   Шесто: Не подценявайте ТРУДА на другите!
   Седмо: Не си мислете, че сте велики!
   Осмо: Действайте бавно, но сигурно!
   Девето: Отчайването е ВИД болест!
   ДЕСЕТО: Практиката показва по-добрият вариант!


Извинявам се ако прозвучава като десетте Божии заповеди, ама това е НЕ само реалността!
Това е реалното време в което живеем!


   А практически, нещата стоят ТАКА:
« Последна редакция: Май 20, 2014, 07:16:38 pm от Maistora52 »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #34 -: Май 20, 2014, 12:53:11 pm »
колеги  x_name41, Врановски
относно кълбовидната мълния има тема тук в форума с информация за първото и заснемане с подходяща апаратура която регистрира от какво в същност се състой. Другото са глупости на търкалета. 
Колегата Врановски прави ми впечатление че смесваш много противоположни понятия като например етер с фотони в обясненията си. Не случайно пуснах темата за електричеството. какво е това студено електричество някакво друго явление коренно различно от ток в контактите ли е, съставна част от него ли е.

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #35 -: Май 20, 2014, 04:30:51 pm »
колега врановски, отново поднасяте объркваща и неясна информация, сякаш чута от тук отам и смляна набързо набързо. Ето примерно за кълбовидната мълния аз пък съм чувал че представлявала гигантски макро атом, така поне обяснява г-н Кирил Чуканов, а вие твърдите че тя е "натрупване на гонещи се скаларни вълни", кое е общото между дветеЗдравей отново x name 41,
Материята е много обемиста за да ти я поднеса по- ясно, но ако се поровиш повече, ще разбереш за какво говоря. Кирил Чуканов нарича кълбовидната мълния голям атом, Тесла я нарича вихров обект, а аз и викам Хубавото Пенче, ама тя все си е стояща скаларна вълна. За да ти помогна да си представиш как става, погледни във форума има дори анимация.

Радико , за коя тема говориш. Тук не съм казал и дума за ефир. Аз дори не знам какво точно представлява, камо ли да давам мнение. През цялото време се опитвам да ви насоча към машините, а не към теорията, защото както аз така и вие само предполагаме но не знаем нищо със сигурност.
Това което знаем е, че:
1. Тесла е правил вихрови обекти, а ние не можем да щипем хубавото Пенче по задника.
2. Торнадото, кълбовидната мълния и морските бури са машини на СЕ.
3. Електрони се възбуждат с фотони за да вдигнат ел. напрежение. Четете за ускорителите и лазерите, анихилацията на античастиците т.н.
4. Гравитацията се нарушава от ударно високо волтово зареждане. Четете за опитите на Таунсенд Браун със зареждане на кондензатори. Опита с Елдридж под наблюдението на Айнщайн и Тесла и др.
5. Напрежението над 500 киловолта е критично за материята. Четете за електрическа плътност и интензитет. Точно това свойство на скаларните вълни да сгъстяват и разреждат потенциала във функция на времето се опитвам да ви посоча.
6. При волтова дъга от висок потенциал се получава чернота и черна дупка. Четете за американските точкови заварки на кораби и изчезване на инструментите по време на войната.
Всички тези факти не са моя измислица и нямам за цел да шашкам или да плаша  някого. Просто се опитвам да обоснова моето мнение Що е то СЕ и как се получава от тези машини.
Ctah, напълно се присъединявам, козата си сака пръч.
Моля те сега обясни ни какво очакваш да се получи на изхода на схемата и дали това което си скицирал е ТТ.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 775
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #36 -: Май 20, 2014, 04:46:08 pm »
Здравейте колеги,
тук става дискусия по основните теории за ефира:
-флуидна-надлъжни вълни или лъчи-стоящи вълни
-кристална-черни дупки или дупки от електрони с отрицателна ефективна маса, небесна твърдина.
Двете теории са верни. Разглеждат различни фазови състояния на ефира. Да наблегнем на технически решения и опит. Примери:
-радиална енергия-Никола Тесла
-имплозивна енергия-Виктор Шаубгер
-отрицателна енергия-Бедини
-енергия на времето-Козерев
междинни варянти
-нелинейно смесване на три източника-Стени Мар.
СЕ е вихрово-диполна енергия. Има две три съставки:
-вихрово поле-индукционно поле, затворени силови линии, да не се бърка със соленоидално
-диполно поле-зарядно или електростатично поле.
-трета последна съставка е основата или базата, където става преобразуването от дипол във вихър или обратно. Може да бъде във фаза, изместено на 90 градуса, реактивна енергия, или противофаза.
Колко души от форума ще навият бобина показана на патента и ще я изследват да докладват за резултат?
Изработката на бобините е най-лесно, аз имам готова тръба и палачинка, залепвам ги с лепило капчица. Взимам готов калайдисан кен от бира Ариана около 8 пФ униполярен капацитет и го споявам най-отгоре. Макета е готов.
Какво правим след това? Отговоряйте!

« Последна редакция: Май 20, 2014, 04:52:41 pm от mi68 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #37 -: Май 20, 2014, 05:04:00 pm »
Браво, най после. Предлагам като първа стъпка с една луминисцентна лампа да намерим зоните на сгъстяване и разреждане и да помислим можем ли да проектираме възлите.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #38 -: Май 20, 2014, 05:16:06 pm »
Относно кълбовидната мълния нещо не успявам да го намеря във форума, но ето тук препратка към сайт с новината за която саваше дума:http://30dumi.eu/archives/73172
доста повече подробности могат да се намерят и по други сайтове. резултата от проучването е, че кълбовидната мълния се получава при изпаряване на някои определени химични елементи от земята и всъщност се явява акумулатор на енергия а не природно устройство за СЕ.
Просто един нажежен  мехур  подобен на сапунените.

П.П. Американците казват: Не викай хоп преди да си скочил. Та послушайте ги колеги и не пишете, така като чели имате вече работещо устройство преди да сте го направили. И аз мога гръмко да заявя, че имам работеща машина за СЕ защото по сметки машината работи, ама докато не стане на практика това е само хипотеза. Не теория а хипотеза защото теорията е нещо доказано с практика.
Доказателствата чрез изчисления вървят само за математическите теории. 

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #39 -: Май 20, 2014, 05:35:49 pm »
Здравей отново x name 41,
Материята е много обемиста за да ти я поднеса по- ясно, но ако се поровиш повече, ще разбереш за какво говоря. Кирил Чуканов нарича кълбовидната мълния голям атом, Тесла я нарича вихров обект, а аз и викам Хубавото Пенче, ама тя все си е стояща скаларна вълна. За да ти помогна да си представиш как става, погледни във форума има дори анимация.

Радико , за коя тема говориш. Тук не съм казал и дума за ефир. Аз дори не знам какво точно представлява, камо ли да давам мнение. През цялото време се опитвам да ви насоча към машините, а не към теорията, защото както аз така и вие само предполагаме но не знаем нищо със сигурност.
Това което знаем е, че:
1. Тесла е правил вихрови обекти, а ние не можем да щипем хубавото Пенче по задника.
2. Торнадото, кълбовидната мълния и морските бури са машини на СЕ.
3. Електрони се възбуждат с фотони за да вдигнат ел. напрежение. Четете за ускорителите и лазерите, анихилацията на античастиците т.н.
4. Гравитацията се нарушава от ударно високо волтово зареждане. Четете за опитите на Таунсенд Браун със зареждане на кондензатори. Опита с Елдридж под наблюдението на Айнщайн и Тесла и др.
5. Напрежението над 500 киловолта е критично за материята. Четете за електрическа плътност и интензитет. Точно това свойство на скаларните вълни да сгъстяват и разреждат потенциала във функция на времето се опитвам да ви посоча.
6. При волтова дъга от висок потенциал се получава чернота и черна дупка. Четете за американските точкови заварки на кораби и изчезване на инструментите по време на войната.
Всички тези факти не са моя измислица и нямам за цел да шашкам или да плаша  някого. Просто се опитвам да обоснова моето мнение Що е то СЕ и как се получава от тези машини.
Ctah, напълно се присъединявам, козата си сака пръч.
Моля те сега обясни ни какво очакваш да се получи на изхода на схемата и дали това което си скицирал е ТТ.

колега врановски, чел съм че експеримента със Елдридж е свързан с използване не на високо напрежение, а на голям ток и силно магнитно поле. Един запознат със експеримента отблизо човек, твърди че навремето те установили че при повишаване на тока до определена стойност, се получавали подобни ефекти наблюдавани при изчезването на Елдридж, дали е било така мога само да предполагам, за останалите сложни неща които изтъквате също смятам че са безсмисленни, ако би трябвало да сме съсредоточени върху постигането на конкретен експеримент или резултат. С други думи ние не би трябвало да се разсейваме върху други аспекти и да си усложняваме живота по този начин със антигравитация, гама излъчване, гонещи се скаларни вълни и тем подобни, ако сме се концентрирали върху нещо конкретно, иначе в противен случай нищо не би последвало от това, единственно разтягане на локуми и занимание със странични неща които не водят до нищо конкретно и същественно, нека се съсредоточим върху основните неща които засягат конкретно получаването на СЕ примерно, а те съвсем не са сложни и неразбираеми, както останалите неща които се опитвате да обясните. За да се съсредоточим върху получаването на СЕ, конкретно трябва да се разгледат единственно статика и резонанс и съответните методи и конфигурации, според материалите на Тесла по въпроса. Ето както веднъж отбеляза колегата mi68, той каза че трябва да се използва обикновен електромагнитен резонанс със съсредоточени параметри във комбинация със резонанс със разпределени параметри, както е направено при Тесла трансформатора, така ние получаваме аналог на "зареден облак" от обикновен електромагнитен резонанс, който използваме на входа, той е вторичният източник на енергия, първичният източник на енергия е захранващият маломощен източник който помпа колебателния контур. След като получим така нареченият "изкуственно зареден облак" може да го разреждаме към земя, непрекъснато чрез консуматор, затова веригата трябва да е отворена по отношение на първичния маломощен източник, за да се харчи малко енергия която да поддържа единственно колебателния процес, трябва да се ползва отворена система, чрез използване на еднопроводно предаване на енергия посредством статика, накрая статиката отново може да се преобразува във обикновенно електричество посредством електростатична индукция.

« Последна редакция: Май 20, 2014, 07:22:41 pm от x_name41 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #40 -: Май 20, 2014, 05:43:23 pm »
Радико, ти ще бъдеш нашата черна станция и ще критикуваш. Ние пък се оправдаваме за последен път. Това, че във плазмата има атоми от различни вещества не значи че мълнията не е електрическа. Тя просто е откраднала електроните и в плазмата са останали йони и атоми. Ако китайците направят анализ на друго място, ще установят следи от други елементи.
Никой тук не е твърдял, че има работещо устройство или, че знае как да се направи. Нека всеки даде предложения как да го направим, как да го настроим и да стане Капанадзе. Друг пък да опита Барбоса. Сгрешките ще се научим.

mi 68,Извинявай не те попитах, от каква помощ се нуждаеш, да съберем ли пари за материалите. Как смяташ да го храниш АС или импулс. Моля давайте мнения и схеми.

Velektra

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #41 -: Май 20, 2014, 07:00:16 pm »
Здравейте!

   Velektra, прочетох първата една трета от материала. ....

Иван Димов знаех, че така ще стане. И аз спирах да чета след тази една/трета от материала. Сега съжалявам за загубеното време.
Моля те повярвай ми! Прочети след това целия материал. Мислех да оцветявам в червено важните неща, но след 1/3-та всичко е важно.
А това което съм пратил е само едната/трета от цял друг материал, но щом това ти е омръзнало да четеш, значи нямаше въобще да стигнеш до това което пратих.
И все пак....
Това прочете ли го? (само да не ми се кара Майстора):
"Однонаправленная последовательность импульсов заряда - разряда заставляла распространяться
наружу очень странное поле, которое слегка походило на "заикающееся" или "прерывистое"
электростатическое поле. Но эти термины не могут успешно описать состояния, реально
измеренного вокруг аппарата мощного радиантного эффекта, превосходящего все ожидаемые
электростатические величины. Подсчёт соотношений этих разрядов подтверждал их
невозможность. Выполняя стандартный расчёт коэффициента трансформации, Тесла не мог
вычислить огромный эффект усиления напряжения. Обычные соотношения не помогали, и
Тесла выдвинул гипотезу, что эффект полностью подчинялся радиантному правилу
трансформации, очевидно требующего опытного определения. Последующие измерения длины
разряда и параметров винтовой катушки предоставили ему необходимое математические
соотношения.
Он открыл новый закон индукции, в котором радиантные ударные волны фактически усиливали
сами себя при сталкивании с сегментированными объектами.
Сегментация была ключом к
возникновению такого воздействия. Радиантные ударные волны входили в винтовую катушку и
"выбрасывались" через её поверхность, от одного конца до другого. Эта ударная волна вообще
не проходила через обмотку катушки, ведя себя на её поверхности, как воздух на крыле
самолёта. Постепенное увеличение электрического давления измерялось вдоль всей
поверхности катушки. Тесла чётко установил, что напряжение может быть увеличено до
впечатляющей цифры в 10 000 Вольт на дюйм высоты катушки. Это значило, что 24-дюймовая
катушка может собрать радиантные ударные волны с первоначально измеренным входным
напряжением в 10000 Вольт, и поднять его до максимальной величины в 240 000 Вольт!
Подобное соотношение напряжений было ранее невозможно для аппаратов подобной величины
и простоты. Впоследствии Тесла обнаружил, что выходное напряжение было связано с
сопротивлением витков катушки. Более высокое сопротивление катушки приводило к большему
напряжению на ней.

Он называл свой прерыватель "первичным", а цилиндрическую однослойную катушку,
помещённую внутри ударной зоны - "вторичной". Но он никогда не сравнивал эти термины с
теми, которые используются в обычных электромагнитных трансформаторах.
Его открытие
было полностью отличным от магнитной индукции. И тому был резон - вводить реальную
диковинную формулировку. Было одно явление, которое временами расстраивало Теслу. Он
измерял нулевой ток в этих длинных медных вторичных катушках. Он определил, что ток,
который должен был бы появиться, полностью отсутствовал. Чистое напряжение увеличивалось
с каждым сантиметром поверхности катушки.
Тесла постоянно ссылался на свои "законы
электростатической индукции", которые постигали немногие. Он назвал комбинацию своего
прерывателя и вторичной цилиндрической однослойной катушки "Трансформатором".
Трансформаторы Тесла не были электромагнитными устройствами; в них использовались
радиантные ударные волны и производили чистое напряжение без тока.
Каждый Трансформатор
проводил только специфичную длительность импульса с особой силой. Отсюда следовало, что
каждый из них должен был быть "настроен" регулировкой разрядника на определённую
длительность импульса. Изменение длины дуги обеспечивало такую регулировку. Когда каждый
трансформатор был настроен на свой собственный характеристический отклик (подобно
резонансу), импульсы могли спокойно течь через систему, подобно газу в трубе. Обнаружив
газодинамические аналогии, которые согласовывались с имеющимися данными, и были удачной
оценкой в этом отношении, Тесла начал изучать, является ли белое пламя разрядов, настолько
отличное от того, что он прежде видел, газообразным проявлением электростатической силы.
Имелось немалое количество опытов, в которых ясно проявлялась истинно газообразная их
природа, настолько непохожая на что-либо электрическое. Способ, которым радиантные
ударные волны протекали по проводящим обмоткам белыми мерцающими ламинарными
струями, принесли новую революцию в мысли Теслы. Импульсы напряжения пересекали
поверхность вторичной катушки подобно газовым импульсам под увеличивающимся давлением.
Пока газообразные импульсы не достигали свободного конца катушки, они текли по её медной
поверхности, не проникая внутрь. Тесла назвал это специфичное явление "скин-эффектом". В
этом отношении разряд вёл себя очень похоже на газ, движущийся над поверхностью трубы."

..........................................................................................

Така, че тесла трафа въобще не е "обикновен трансформатор, но без желязна сърцевина"!
« Последна редакция: Май 20, 2014, 08:59:00 pm от Velektra »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #42 -: Май 20, 2014, 07:04:28 pm »
Цитат
така ние получаваме аналог на "зареден облак" от обикновен електромагнитен резонанс, който използваме на входа, той е вторичният източник на енергия, първичният източник на енергия е захранващият маломощен източник който помпа колебателния контур. След като получим така нареченият "изкуственно зареден облак" може да го разреждаме към земя, непрекъснато чрез консуматор,
Това на мен ми прилича повече на самовъзпроизвеждаща се енергия не на свободна енергия. Аз го виждам като един големичък енергиен басейн който искате да напълните с енергия през една тръба цол, цол и половина за един два часа и после да тече енергия цял ден през тръба един метър в диаметър. Е сега вече филма "Мисията невъзможна" започна да ми се струва като скучно документално филмче. 

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 940
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.sanmina.com/
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #43 -: Май 20, 2014, 07:12:13 pm »
Това на мен ми прилича повече на самовъзпроизвеждаща се енергия не на свободна енергия. Аз го виждам като един големичък енергиен басейн който искате да напълните с енергия през една тръба цол, цол и половина за един два часа и после да тече енергия цял ден през тръба един метър в диаметър. Е сега вече филма "Мисията невъзможна" започна да ми се струва като скучно документално филмче.
не не, Радико вие не разбирате защото не сте прочел останалата част, за да се осъществи това трябва "тръбата от цол" и енергииния басеин да са разединени „отделени" от изхода където тече голямата тръба от един метър, именно това върши статиката. Нима самият процес на зареждане на облака да е свързан със изхода "земята"?, то ако беше така както си го представяте вие, не би имало мълнии защото облаците никога не биха се заредили поради връзката им със земята. Плюс това Радико вие не отчитате че резонансния кръг се явява вид свръхпроводник при стайна температура, енергията при него нараства експоненциално, той не изпитва същото съпротивление като при варианта с  комутирането на една индуктивност примерно
« Последна редакция: Май 20, 2014, 07:30:05 pm от x_name41 »

врановски

 • Гост
Re: Компилация Барбоса - Тесла
« Отговор #44 -: Май 20, 2014, 08:02:54 pm »
X name 41,
много ти благодаря за снимката на Капанадзе 100 кw. Ценната подсказка е, че може с мрежова връзка на 50 херца да се инжектират модулации. Някой има ли идея за схема.
Другото интересно в тая трактовка е че понижаващия траф е наречен кондензатор.
За самия резонанс едва ли е нужен такъв капацитет, а дори и да участва как ще върне ток през искрата. Пък нали иТесла казва, че тока е нула. Не, по- вероятно е да си е трансформатор.