Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
mi68:
Здравейте колеги.
Реших да не пускам схема на опита, защото останах с убеждението, че един човек експериментира. Не ползвам ТТ, а развивам опита с трите индукционни бобини. Целта са количествени измервания и разбиране на процеса на преобразуване.
Ако се черпи 1,6Вт, се пали лампа от 20Вт, очевидно има усилнане на мощността и енергията. Отлично доказателство е да се направи самозахранване. Предпочитам да не прескачам етапи и всичко да ми е ясно.
Колега х-name41 разбрах какво ми казвате. Грешката е моя, извинявайте!
x_name41:
--- Цитат на: mi68 в Май 31, 2014, 08:38:38 pm ---Ако се черпи 1,6Вт, се пали лампа от 20Вт, очевидно има усилване на мощността и енергията.
--- Край на цитат ---
колега mi68, светенето на 20 ватова луминисцентна лампа от 1.6 вата консумация, съвсем не означава че има усилване на мощноста и енергията, всъщност на практика лампата би трябвало да свети, но с мощност отговаряща точно на консумираната, а механизмът на светене на лампата по този начин е същия като онзи при безконтактните луминисцентни лампи, работещи на индукционен принцип.
mi68:
Така е. Лампата свети слабо. Но включвам още три лампи от 36 Вт + 10 светодиоди (това разполагам). Количеството води до качество.
Повтарям етапи не мога да прескачам, защото не ми е ясен механизъма. Ако има самозахранване, очевидно съм си свършил работата, просто се уча и разработвам различни идеи.
ppipilica:
Не знам защо ми се върти в главата една мисъл, че една машина не може да се захрани сама себе си но може да захрани друга същата. Може да пробваш с две установки първата да захранва втората и съответно втората да захранва първата.
Може и да се смеете но го сънувах. Така и така имаш нещо работещо може да пробваш идеята.
врановски:
"Говорещият глупости" иска да попита, как ги смятате мощностите без ток. Ако се окаже, че с ток светенето не намалява, как ще смятате . Искам да кажа, че светенето може да не е причинено от предаване по проводника, а директно през диелектрика.
За да е сигурно, че постановката е вярна трябва лампите да са извън зоната на влияние, тоест над 2 метра от намотките.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия