Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Компилация Барбоса - Тесла

<< < (32/51) > >>

врановски:
Допълнение, може да се пробва и дали бифилярна намотка от нулата ще индуцира напрежение.
Тогава ще натоварим с работа и йонния ток . Дано като му създадем съпротивление не се пръсне още повече. Тоест идеята е, ако не успеем да ги разделим магнитно преди двата тока да се срещнат, да ги накараме да свършат работа. Такъв опит ще покаже каква е енергията на йонния ток. Предвид цвета му той би трябвало да е с по-висока честота от електронния. При сблъскването им се получава частично забавяне /розов цвят/. Ако чрез индуктивно натоварване променим цвета на дъгата, значи черпим енергия.

ndm:
В акумулатора не протичат никакви химически реакции според нашите разбирания. Протичат единствено електрически взаимодействия - внасяме в него електрически заряди. В момента в който протече химическа реакция такава каквато си мислим, то той вече не акумулатор. Но може да приема електрически заряди и да ги отдава. Там също така няма никакви плюсове и минуси. Нали според нашите теории ако има + и - то те взаимно ще се неутрализират.
В акумулатора няма СЕ, то е устройство, което може да приема електрически заряди, да ги съхранява за по-дълъг период от време и да ги отдава по-бързо от колкото ги е приело. Всякакви устройства с акумулатор в които той участва и не е свързан към източник на електрически заряди с които да попълни разхода не работят. 

mi68:
Здравейте,
Днес проведох експеримент с три индукционни бобини. Опитът потвърди трябва униполярен капацитет, ползва се алуминиев кен от бира.
Опитът има силни страни и слаби. Енергията е на кондензатора от 1,4 микрофарада по 25 херца е константа. Включването на втора бобина не намалява светенето на първата. Явно имаме електрическа индукция в целия диелектрик в случая въздух.
Схемата на опита е дадена на снимката.
Първи опит включване по-най горната схема, втори опит добавям кен на клема 15 и светодиодите светя по-силно. Трети вариант на клема 15 включвам втора индукционна бобина, на същата втора бобина на клема 15 запоявам кена (виж снимката).
Пробвал съм вариант без връзка (без проводник) с униполярни капацитети работи. Еднопроводното е по-добре.

врановски:
Точно така ndm, правилно си разбрал, в акумулаторите има йонизация на електролита, което е като много пружинки, които напрягаме една след друга и ги освобождаваме заедно. Затова тока на зареждане е по малък от тока на разряд.
В акумулатора определено няма СЕ, даже има и загуби от загряването.

mi 68 Браво, това потвърждава писаното от Тесла. Пробвай после приемащата намотка да е бифилярка. Провери ли как вървят токове във приемащата или и там играе само напрежение?

hyparh:

--- Цитат на: врановски в Май 27, 2014, 11:57:41 am ---hiparh, голяма дъга и много красива. Според мен не е малък тока, а е малко разстоянието до земята. Трябва да накараш електрона да избира по- малкото съпротивление. Дъгата е доста разбухната. Не знам на какво се дължи, да не би да е от магнитите.По скоро се дължи на индуктивността на тая спирала или намотка на изхода на ТТ. Индуктивността обикновенно разпилява дъгата, а магнитното завихряне я концентрира. Не мога да видя на снимката как точно си поставил магнитите. Пробвай да повдитнеш по-далеч от земята и да насочиш магнитите един срещу друг, от двете страни на дъгата, както е правил Тесла. Принципно, би трябвало синия и белия ток да се движат успоредно като лента и магнитното поле от този ток да ги разделя. Ако успеем с допълнителна магнитна сила да ги раздалечим повече, ще можем да ги вкараме в два отделни кръга. Не знам дали така се получава при Капанадзе, но с тия бифилярни приемници така ми се струва.
--- Край на цитат ---

Мерси :) Иначе няма спирала в установката. Предполагам визираш леките коронарни разряди, които излизат по дължината на отвертката, която съм поставил за концентратор. Получава се, защото отвертката е стара и има следи от корозия (разни микродефекти), които позволяват на зарядите да "избият" по този начин. Дъгата е разбухната, защото всъщност се състои от много дъги :) Всяка си избира различен път до "земята" и на снимката получаваме сумарните пътища на всички дъги. Снимката е на дълга експозиция с цел да излязат по-добре нещата. Магнитите са точно под дъгите, върху капачката. Цялата установка (ТТ и магнитите) са изолирани от земята чрез пластмаса (освен заземяването на самия ТТ). Повдигнати са доста нагоре. По-отдалечени от земята едва ли ще успея, трябва да левитират, за да няма никакви утечки :D Просто тези волтажи не могат да се изолират (не и с подръчни средства). Според мен магнитите не оказват влияние на този вид дъги, но ще опитам да ги насоча един срещу друг да видим ще има ли ефект. Ще пробвам и върху самия разрядник за сравнение.

--- Цитат на: Иван Димов в Май 27, 2014, 09:32:03 am ---Радико и @praktik, учудвам се колко категорично отхвърляте тази доказана теория за намагнитването при въртене. Първо, това за жироскопите на големия диск е факт, който и сами можете да проверите. Прилагам файл. Второ, намагнитването при въртене зависи от скоростта на въртенето и от материала, който се върти. Има разлика дали се върти камък или желязо, а в Земята има доста желязо. Мисля и Айнщайн беше предложил експеримент за доказване на връзката между намагнитване и завъртане - окачено на нишка тяло се намагнитва и в резултат се завърта. Това е заради закона за запазване момента на импулса.
--- Край на цитат ---

Да, би трябвало да има намагнитване заради свободните електрони в метала и синхронизирането им при въртене. Всъщност един от най-интересните експерименти, които можем да направим, е да завъртим с колкото може повече обороти тяло (диск), наелектризирано до много киловолти. По този начин на едно място ще се съберат силно магнитно поле, голям ток и висок волтаж, а тази комбинация е "взривоопасна", в смисъл може да се проявят най-различни екзотични ефекти.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия