Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Компилация Барбоса - Тесла

<< < (27/51) > >>

врановски:
Iz2sdc здравей,
Изключетелно интелигентен пост. Изключително интересен и полезен материал. Браво.
Момци, сега вече трябва да намерим специалист, способен да направи субтитри на български.
Всеки трябва да изгледа тези филми, това е истинската връзка от фотон, през вихров обект, кълбовидна мълния до звезди. Това е връзката между електромагнитните полета и гравитацията.
Там, в имплозията, на връзката между двата тока се ражда СЕ.
Аз съм щастлив.

Velektra:
И аз за момент бях щаслив, но се появи един проблем.
Купих си две батерии 1,5V. Измерих с волтметъра по отделно двете батерии и показаха наистина 1,5V. Но когато измерих + на едната батерия с - на другата, волтметъра не отчете напрежение. Смених пипалата на уреда: - на първата с + на втората - пак няма волтаж.
Защо така? Нали има потенциална разлика.
Да не би да трябва да се въвежда понятие от рода на "кръвна група"?
Зарядите от едната батерия "усещат", че зарядите от другата батерия не са от тяхната кръвна група и въпреки, че има (а може би няма, ама защо) потенциална разлика уреда не отчита напрежение.

П.П. Не се сърдете ако ви питам колко е 2+2. Просто ми кажете.

Радико:
Отговора е много прост:
Уреда в случая мултицета не измерва директна потенциална разлика. всъщност всички електроизмерителни системи измерват само ток, нищо друго освен ток. Ток преминал през система с определени параметри. След което  уреда по определен алгоритъм превръща показанията си в исканата от нас стойност защото съгласи се не е много удобно да видиш показание 50 микроампра да намериш, че това показание е измерено при използването на шунт с определена стойност и после по закона на Ом да намериш колко волта е източника. защо е нужно като това може автоматично да го направи уреда. Това е. Надявам се че съм го обяснил достатъчно разбрано   

Velektra:
Благодаря, Радико!
Лошото е, че пробвах и със светодиод и пак се получава същото.
Светодиода м/у + и - на една и съща батерия свети, а м/у + на едната и - на другата не свети!

Радико:
Ами отговора е абсолютно аналогичен като отговора на първия въпрос - диода няма да светне без протичането на ток, всъщност той светва за някаква милиардна част от секундата, след което загасва защото капацитивната разлика в потенциалите се е изравнила, а като не протича ток между останалите два полюса не може да се навакса разликата по химически път.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия