Автор Тема: Re: Торсионни генератори  (Прочетена 82772 пъти)

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 774
Re: Торсионни генератори
« Отговор #75 -: Май 15, 2014, 11:17:22 pm »
Здравей колега Врановски,
Описанието, което си дал има два недостатъка за мен
-няма чертеж
-може се направи по-просто
Дал съм две приложения. Първото е една статия от четири от някакъв сайт. Не можаш да ги прикача заради големия обем.
За ефира има две теории:
-ефира е флуид
-ефира е кристал
оказва се, че двете теории са верни, просто описват две различни състояния, дипол и вихър е едно и също(който отвори сайта има отличен материал).
Многофазните системи лесно създават въртящо се магнитно поле, представил съм добри схеми на генератори. Схемите са експериментирани в лампов варянт, като се ползват паразитните лампови капацитети, външните диоди липсват при схемата с мосфет, но това са дребни проблеми.
Как да завъртя материята, най-лесно е с парамагнит-алуминий. В парамагнита механичния и магнитния момент не са компенсирани и във въртящо се магнитно поле се завърта. Конструкция на познат електродвигател. Много е просто и това няма да стане, друга конструкция трябва да се мисли. В материала е дадено тръбата на Ринке, това много мяза на униполярна индукция и тук е цаката. Ще отпочна с един противотактен гениратор, а после може и два и бобини на кръст разположени.
П.П. да се създаде дипол трябва два противоположно въртящи се вихъра, трябва бобина тип осморка и това ще почна да правя!
Продължение: 16.05 В материала има освен тръба на Ринке, има схеми на торбини на В.Шаубгер, вижда се как водата се върти по посока на часовниковата стрелка в периферията, а в центъра обратно на часовниковата стрелка. Както при тръба на Ринке в центъра имаме студен флуид (или анод при електричеството), а в периферията топъл флуид (или катод при електричеството).
имаме и тънка неутрална зона( решетка или база при лампи или транзистори), разноименни спинове се отблъскват.
Не симетричния дипол има много практични свойства. Заради отблъскването, центъра седи капсулиран и не се разпръсква. 
Тази идея ми изглежда най-разумна и евтина, за това почвам да изработвам тази палачинкова бобина. Нарисувал съм я двойна да се включва към, двутактов генератор или двуполюсен в резонанс ( схемите на генераторите са представени във второ приложение).
« Последна редакция: Май 16, 2014, 09:02:01 am от mi68 »

врановски

  • Гост
Re: Торсионни генератори
« Отговор #76 -: Май 16, 2014, 10:30:20 am »
Здравей mi68,
Не можах да проследя вихъра на мисълта ти, но двете схеми нямат нищо общо.
Първата с два противоположни спина е това за което писах и аз, но ако няма обем за магнитното зацепване и форма на резонатор, няма да получиш надлъжна вълна. Освен това резонаторът със своя капацитет прави свои честоти и ако го вържеш към контакта с ограничение на тока с един кондензатор ще ги видиш като модулации.
При втората схема имаш зацепване между проводниците хоризонтално, тоест няма да има обща тороидална вълна, а спирала с малък капацитет, която изисква висока честота. Този вид намотки са по-подходящи за информационни вълни отколкото за енерго-носител. Все пак успех при експериментите. Неуспешните опити ни дават изводи и знания, а успеха нищо.
« Последна редакция: Май 17, 2014, 08:48:20 am от Maistora52 »

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 774
Re: Торсионни генератори
« Отговор #77 -: Май 16, 2014, 07:21:12 pm »
Здравей колега Врановски,
Първият етап за създаване на надлъжна електромагнитна вълна е отработен. Втори етап усилване и генераторен режим в подробности не ми е ясно. Освен капацитивно сваляне и електрическа ПОВ друго не се сещам. Моля коментирай този етап!

врановски

  • Гост
Re: Торсионни генератори
« Отговор #78 -: Май 16, 2014, 08:26:35 pm »
Здравей mi 68,
Не знам какво влагаш в това отработен етап. Тази вълна трябва да се резонира във въздуха за да го плазмира. След това слагаш един кюнец и сваляш с електростатична индукция. Това ми дойде като идея от кълбовидните мълнии дето влизат през комина. Тенекето индуцира и държи вълната на разстояние. Ако въздуха е парамагнетик ще се върти и ще отдава като хомополярно динамо.
Успех