Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Търся едни химикали
ppipilica:
Трябва ми малко нитрозометилкарбамид за едни опити, но гугле не помага особено. Дали се продава и под какво име или поне някво инфо за тоя химикал.
Също търся 1,4-бисдиазоацетилбутан (1,4-ДАБ)
piton2012:
Не знам какви опити ще си правиш с тази гадост, но е опасно. Мутаген и взривоопасно. Ако е за химиотерапия се ползва разтвор, но не знам колко процентен. Продава се може би на много места. Пробвай на руски / N-Нитрозо-N-метилмочевина / или английски / N-Nitroso-N-methylurea / . В sigma-aldrich мисля, че 25 гр са около 650 лв.
ppipilica:
Точно за мутаген ми трябва ще кисна семена да получа шантави растения. Щом е отровно има противогази, гумени ръкавици и така. Въпроса е от къде да намеря малко на прилична цена.
piton2012:
Извинявай ppipilica, нека не прозвучи грубо, но идеята не ми харесва. Мога да ти намеря малко / ако ти трябва точно това, защото има много по евтини /. Обаче...шантави растения, шантави животни, шантави хора......не, не ми харесва. Мутации, Дарвин, на 1000 мутации имало една положителна. Няма. Няма ги супер хората и супер растениата в Хирошима. Има осакатени завинаги и смърт. За съжаление. Помисли пак!
Сашо:
ppipilica как мислиш да предизвикаш мутацията,имам странното усещане че си на грешен път,аз самият съм се занимавал доста с мутациите с оглед на това че те са основният двигател на еволюцията ,но това е страшно трудно и капризно и ако нямаш никакво понятие от биохимия,генетика и токсикология само ще си изгубиш времето,ако искаш странни растения захвани се с бонзай там поне резултатите са гарантирани,познавам специалист по бонзай и мога да те свържа ако проявиш интерес,все пак съм склонен да ти помагам със съвети ако споделиш за механизъма за предизвикване на мутации :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия