Начало > Новини от света на технологиите
“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси
Bat_Vanko:
piton2012, благодаря за пространното изказване. Но защо ли ми се струва познато - като не можем да опровергаем процеса ще дискредитираме човека. Типично адвокатски прийом. Но тука става въпрос за наука. В изказването на посоченият от теб академик (тази титла не се ли получаваше по заслуги, а не по знания) интересно защо се споменава получаване на един изотоп на никела от друг - това никъде другаде не съм го срещал. Процеса не беше ли получаване на мед от никел - интересно грешката от незнание ли беше или нарочно! Може би трябва да изчакаме "учените на заплата при петролен магнат" да намерят достатъчно информация за да дискредитират и новите трима успешно репликирали процеса.
piton2012:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Юни 15, 2015, 10:03:28 pm --- Но тука става въпрос за наука. ...... Процеса не беше ли получаване на мед от никел - интересно грешката от незнание ли беше или нарочно! Може би трябва да изчакаме "учените на заплата при петролен магнат" да намерят достатъчно информация за да дискредитират и новите трима успешно репликирали процеса.
--- Край на цитат ---
Bat_Vanko, коя е тази наука? И чети дакрай
--- Цитат на: piton2012 в Юни 15, 2015, 06:35:03 pm ---
Всъщност, ако някой смята, че така ще превърне никел в мед, ще му подаря няколко грама.
--- Край на цитат ---
Изказването ми беше кратко, другото е интернетска информация. Не защитавам и не критикувам аз, въпреки, че е в реда на нещата. Ако смяташ, че аз съм прътът в колелото на прогреса, ще ти помогна да си направиш "реактора на Роси". Но, ако не се получи, ти какво ще направиш тогава? Защо ти е да правиш бакър от никел, превърни по добре оловото в злато...при тези условия. Иначе "нещото" на Роси работи. Смятам, че бях ясен. Но получената енергия не е толкова. Ето за това никой не си го прави в къщи. Обясних принципа на действие и откъде идва "горивото". Ако има още нещо, питай. Ако търсиш помощ, казвай. Ела след обяд да го сглобим в кантората ;D.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: piton2012 в Юни 15, 2015, 06:35:03 pm --- Бях решил да не пиша повече в този форум, но...виждам, че има ентусиасти. Лошо няма, но за да не пръскат излишен труд и средства, само предупреждавам. Роси не прави никакъв студен синтез. Реакцията е известна мнооого отдавана. „Напомпва” се никелът с водород и след това той бавно се освобождава. Същото е правено през 19 век от Томас Грейъм, само, че използвали вместо никел, платина. Още по-добри резултати са постигнали с паладиева тръба, за което споменава и ПироВесо- в една друга тема:
...
Всъщност, ако някой смята, че така ще превърне никел в мед, ще му подаря няколко грама.
--- Край на цитат ---
мда, изказването ти наистина е кратко и не срещнах опит да се обясни от къде ще дойде дойде енергията при положение че литиево-алуминиевият хидрид е само 0.1 гр. Чисто водорода ще излезе няколко микрограма, дали е достатъчно за подържане на реакцията изобщо. Ако всички правехме само това, което е вече известно - нямаше да сме слезнали от дървото още!
А защо никой не го е направил все още - много просто: трудно се разбива стената с която се е обвила "официалната наука", особено ако се оспорва очевадното постигнато до момента от трима независими репликатори. Или може би ти си привърженик на теорията за конспиративна връзка помежду им.
"Ако има още нещо, питай. Ако търсиш помощ, казвай." ами питам те, помогни - какво са постигнали Пархомов, Василенко и китаеца. Как на тях ще обясниш, че това което са сглобили в "кантората", набързо и без продължителна експериментаторска работа, всъщност не работи.
ELPUNTO:
Група руски учени Ю. Бажутов, В. Корецкий и А. Пархомов се опитва да направи физичен модел
на процесите които протичат в Rossi реактора. Те са направили опитна установка с която измерват
излъчването на неутрони от никел, берилий и LaNi5.
Металите са във вид на прах или като метално фолио.Поставени са в камера заедно с газообразна смес на
водород и 5% тежък водород (деутерий), под налягане 50 бара и Т* от 200*С до 800*С.
За измерване на неутроните е използван бързодействащ брояч СНМ - 18.
При всички опити са регистрирани неутрони, но те се излъчвани на изблици, на порции.
Отделянето на неутрони показва, че в Rossi реактора протичат ядрени реакции, които са необясними от
познанията на съвременната ортодоксалн физика.
Преди 20 години физикът Ф. Пиантелли прави опити с никел - водородна смес и доказва, че при
определени условия в сместта протича ядрена реакция. Физикът Фокарди продължава да изследва
процеса и в крайна сметка се появява реакторът Rossi - Focardi.
Причината до сега това излъчване на неутрони да не е измерено е, че е използвана неподходяща апаратура.
Тъй като неутроните се излъчват на порции, импулсно, а не постоянно те не се регистрират от обикновените броячи.
В статията подробно са описани експериментите и са дадени резултатите.
Статията на Ю. Бажутов, В. Корецкий и А. Пархомов "Проверка ефекта на Роси с метални хидриди"
ELPUNTO:
В Германия е пуснат гигантски термоядрен реактор!
Това е поредният безумен проект за овладяване на "неизчерпаемият термоядрен източник на енергия". >:(
До сега този реактор тип СТЕЛЕР е погълнал над 1 000 000 000 евро.
Инатът и дебелоглавието на ортодоксалната наука са астрономически . . .
Алчността на термоядреното лоби е безгранична . . .
От 1951 г. до сета безумните проекти за термоядрени реактори ТОКАМАК и СТЕЛЕР са прахосали
стотици милиарди $$$ >:(
Какво е получено в замяна? Обещания за светло енергийно бъдеще, което е . . . ей там на хоризонта . . .
Десетките ТОКАМАЦИ и СТЕЛЕРИ по цял свят не са произвели дори ЕДИН КВАТчас енергия.
Прахосани са колосални материални, човешки и финансови ресурси срещу 0,000 добив на енергия. >:(
Ако тези ресурси бяха използвани за ВЕИ, във всеки дом на Европа и САЩ щеше да има домашна система
за добив на ЧИСТА, БЕЗПЛАТНА енергия !
Ортодоксалната наука е сляпа и глуха за LENR реактора на Rossi, за домашния LENR реактор на А. Пархомов.
Тези устройства са несравнимо по прости и евтини от ТОКАМАЦИТЕ, по достъпни и в обозримо бъдеще
могат да влязат във всеки дом, да произвеждат почти безплатна енергия в комбинация с ВЕИ.
Статията на руски език, за новия мощен германски термоядрен реактор.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия