Начало > Новини от света на технологиите
“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси
VITAN:
Ако се направя на интересен, както някои колеги, трябва да кажа - вече обясних, сещайте се или търсете назад...
Следя темата повърхностно, но от това, което се донася, за мен тука има химия, а не ядрен синтез.
С 2 думи химически източник на енергия. Нищо ново под слънцето.
Дали ще си заслужава парите - едва ли.
Радико:
--- Цитат на: VITAN в Март 20, 2021, 02:53:04 pm ---Ако се направя на интересен, както някои колеги, трябва да кажа - вече обясних, сещайте се или търсете назад...
Следя темата повърхностно, но от това, което се донася, за мен тука има химия, а не ядрен синтез.
С 2 думи химически източник на енергия. Нищо ново под слънцето.
Дали ще си заслужава парите - едва ли.
--- Край на цитат ---
Като се има в предвид количеството вложен материал в реактора просто няма никакъв шанс да е химическа реакция.
Михаил Кузмов:
Не съм експерт химик, но толкова бавен процес, да дава достатъчно енергия продължително време, едва ли??
Ползвам слухов апарат рядко, при това скъп, от висок клас, батерията, ползвам, не ползвам, веднъж активирана, си отива за дни!! Въздушно цинкова.
VITAN:
Ако има ядрен синтез, то не знам как няма да има радиация.
Относно обема - руснаците ти правят ядрена батерия за 50 години с нормален размер.
Но от никел, облъчван от ядрен реактор много време.
Ако беше ядрена реакция от какъвто и да е род - процеса нямаше да е миниатюризация, а укрупняване до толкова, че никой да не си го сложи в двора. Защо? Елементарно Уотсън.
Както казах, най-калоричното гориво е алуминия. Справки тук:
montanar:
Витко - не е лошо да обосновеш твърдението си за халумина?
На дали само аз не съм съгласен.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия