Начало > Новини от света на технологиите
“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси
juliang:
Витане, явно не правиш разлика между химически и ядрени взаимодействия.
Енергиите които се получават или са необходими при двете реакции се различават с порядъци, с много порядъци. Само си направи сметка колко енергия се получава от 1 килограм от най-калоричното гориво и от един килограм плутоний, и ще разбереш колко голяма е разликата...
Мощта на една ядрена бомба в която има 20-тина кила плутоний се мери в мегатонове (т.е. в милиони тонове) тротилов еквивалент. Говорим за разлика от 1 милиард пъти...
VITAN:
Юл Браун (бай Илия Вълков) е дезактивирал радиация в радиоактивна проба с браунов газ.
Това, ако е факт - не подлежи на коментар.
Ако лъже е друг въпрос.
Браунова горелка не ми се прави, достатъчни ми бяха 13 години разработка на друг уникат.
Ти си, стига се разлайва по форумите, ами се бъркай за кинти и запрятай ръкави.
Книгата как се прави вече съм ти я превел от английски.
VITAN:
С неговия не знам, през месец му хвърлям един поглед на форума - Кадуцеуса, нали?
Има проблеми с активните елементи. Значи има пропуски в схемите, т.е. в знанията. И в елементната база.
Аз имах проблем с деградацията на пасивните - при взривообразно постъпване и изчезване на енергия - и мъртвата материя не издържа.
Не виждам за какво да търся микробиологична помощ - основно тролове и мързели.
Не, че не съм получавал помощ, но това са само 2-3 човека от хиляди зяпачи и кибици + 10-тина трола.
Иначе технически всичко ми е готово, изпробвано и документирано (последното на 99%).
sorrry:
Не че е по темата, но относно последните постове да внеса малко уточнение за сублимацията на волфрама. С браун газ никой до сега не ко е изпарявал в неутрална среда, а само във въздушна. В същата, при 800гр. почва да оксидира. Същото се наблюдава и при аргонно заваряване без защитен газ
ELPUNTO:
Ето новина от Andrea Rossi получена буквално преди 1 час.
В сайта E CAT WRLD в чата на запитване : Имате ли търговски партньор, който да е
узаконил реактора E CAT и да има лиценз за производството му ?
A. Rossi отговаря кратко : ДА.
Този кратък отговор поражда повече въпроси, вместо да хвърля светлина относно
производството на LENR реактора.
Въпроси като кой от 5 – те версии на E CAT реактора е лицензиран ? Коя е фирмата
производител или фирмите производители ?
Кога ще започне производството и къде ще се продава ?
На тези въпроси италианецът отговаря с . . . мълчание.
Sture Andreasson
October 31, 2020 at 4:13 AM
Dear Andrea Rossi,
Have any of your partners been licensed to manufacture e-cat in their factory for use in their own products?
Andrea Rossi
October 31, 2020 at 5:52 AM
Sture Andreasson:
Yes,
Warm Regards,
A.R.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия