Начало > Новини от света на технологиите

“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси

<< < (39/88) > >>

tobo1:
Юлияне, доколкото съм запознат, Роси имаше договор за продажба с една голяма верига универсални магазини за домашни устройства по негов проект. Задължиха го да направи саморазрушаващ се модуул за да не може да се копира, той го направи, измислиха му други пречки - да се презарежда само по определен начин - той и това реши, продажби пак няма. Откупиха му "ТЕХНОЛОГИЯТА", но явно са били толкова нагли че дори не са му платили и някак си успя да си върне нещата за да продължи. Преди това имаше договор за производство с гърци, който както може да се предположи го излъгаха и казаха че ще правят реакторите му по собствена технология - и те обявяваха продажби, но не знам да са започнали.
На Роси и такива като него разрешават да продават енергия  или мегаватови устройства, но не и домашни устройства, примери има доста. Кой и как спира и разрешава е друг въпрос, но това е една наднационална мафия, не чичковци в черно, както си ги представяш.
Казвам ти това не за да спорим, а да видиш че има и друга гледна точка освен твоята. По откъслечните информации ти правиш едни изводи, аз други, трети ще направи различни.
За теб Роси е "чичко Скрудж", за мен е един от най-упоритите инати, всячески се опитват да го спрат, но той продължава ....

PyroVeso:
Tobo1, там му е проблемът, че се опитва да продава... Я да пусне едно проектче и чертежи всеки да може сам да си го направи. Да обясни каква е реакцията и материалите. Също какво да се мери и как да се вкара в режим. Даже може и група в интернет да направи, като там QEG-a - един ще произвежда един чарк, друг - други и така докато 1000 души наведнъж ги сглобят и заработят... Дали няма да му пратиш някоя и друга стотарка на сметката, ако имаш такова работещо устройство, при положение, че то ти е спестило 2-3 хилядарки? Както биха направили и милиони хора по света. Пък Роси и екипът му да усъвършенстват дизайна, да поевтиняват конструкцията, да увеличават COP-а, да експериментират с нови и по-евтини суровини за гориво и т.н.
Ама не... - ще продаваме, не знам си какво ще правим... Ясно е, че при опит за продажба все ще се намерят някакви тарикати, които ще искат да купуват и инвестират на едро, а на хората ще продават готовата продукция (ток и топлина) на дребно, и от това ще правят гуша. И то на всякакво ниво ще се намерят такива - от обикновени предприемачи и спекуланти до цели правителства и надправителствени организации. Явно не това е начинът, по който технологията би могла да достигне до масите...

smsi-h:
PyroVeso,

От твоите уста в божиите уши!... ;) Все едно четях мислите си...

Винаги съм си мислел, че парите са най-големия проблем на Земята. Махни ги и като с магическа пръчка, всичко ще си дойде на мястото. Между другото, Земята е май единствената планета в нашата галактика, където се ползват пари /т.е. средство за упражняване на власт и контрол/.

ELPUNTO:
Ето някои тех. параметри на реактора E CAT  QX :

- обем . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . около 1 куб. см.
- изходна топлинна мощност . . . . . . . . . . . . .  10 - 30 W
- енергия подавана на входа импулсно . . . . . .   0,09 W
- вътрешна температура на реактора > 2 600* C
- на демонстрацията е използвана група от три реактора  E CAT  QX

Вероятно Rossi е оптимизирал и минимизирал реактора.
Просто устройство и малки размери, Rossi просто се страхува че идеята му ще бъде
открадната, преди да е патентовал реактора E CAT  QX.

По тази причина на демонстрацията Rossi отклоняваше въпросите за принципа на работа,
отклоняваше въпроси за технологията, а наблягаше на произведената топлинна енергия.

EDM electronics:

--- Цитат на: smsi-h в Ноември 28, 2017, 08:23:33 pm --- Между другото, Земята е май единствената планета в нашата галактика, където се ползват пари /т.е. средство за упражняване на власт и контрол/.

--- Край на цитат ---
Ааааа.., не е вярно. Ходил съм и на Луната, Марс, Андромеда и разните там Плеяди и пу.ки му майни, и те търгуват с пари. Имат и Гей-паради с трансгендъри-флуиди, т.е. много са добродушни и демократични  :D  ;).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия