Автор Тема: Някои подробности за SEG и Джон Сърл  (Прочетена 66282 пъти)

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Някои подробности за SEG и Джон Сърл
« -: Декември 26, 2013, 03:36:26 pm »
Публикувам един материал, който изглежда има допирни точки с фарадеевия генератор + още нещо.
Гравитационно движение
 
Допълнение от автора
 
Ами ето, аз намерих всичко това опитвайки се да ви обясня някои неща. Все пак искам ако може да се обърна към моя най-предпочитан предмет - гравитационното движение. Най-доброто място за започване е усилията на един мой личен познат, който имах добрия късмет да срещна в Англия - г-н Дж. Р. Сърл. Неговите разследвания в гравитационното движение се оказват доста разкриващи - той го е направил и иска да ви разкаже за това. През 1949 г., той е бил нает от Midlands Board като електронен механик. Той е бил много ентусиазиран от електричеството, въпреки че е нямал формално обучение по предмета, освен това което се е изисквало за работата му. Невъзпрепятстван от конвенционални идеи за електричеството, той провел свое собствено разследване по предмета. Работейки по електричните мотори и генератори, той отбелязал, че е била произведена малка електрическа (електромотивна) сила (EMF) от въртящите се метални части - негативната към външността и позитивната към ротационната ос.
През 1950, той експериментирал с въртящи се малки пръстени и измерил малка EMF на конвенционален метър. Той също отбелязал, че когато пръстените се въртели свободно и не е била отчетена никаква сила на тока, неговата коса настръхнала. Неговите заключения, били че свободните електрони в метала били завъртени от центробежната сила продуцирана от статичното поле в метала. След това решил да построи генератор на същия принцип. Той е имал сегментиран ротор диск, минаващ през електромагнити по периферията му. Електромагнитите били енергизирани от ротора, и имали за цел да повишат EMF.
През 1952 г., първият генератор е бил конструиран и е бил около 3 фута в диаметър. Той е бил тестван на открито от Сърл и негов приятел. Арматурата е била поставена в движение от малък двигател. Устройството произвело очакваната електрическа сила, но на неочаквано висок потенциал. При сравнително ниски скорости на арматурата е бил произведен потенциал от порядъка на 10 на 5-та волта, както е било индикирано от статичните ефекти от близките обекти. Действително неочакваното се случило. Докато увеличавал скоростта си, генераторът се издигнал на височина около 50 фута над земята, разчупвайки връзката между себе си и двигателя. Така той останал за малко, все още ускоряващ и заобикалящ себе си с розово сияние. Тази измерена йонизация на въздуха, до голяма степен редуцирала налягането на около 10 на минус 3 mm Hg. По интересен е бил страничният ефект, който причинил включване на радиоприемниците от само себе си. Най-накрая, целият генератор се ускорил до фантастична степен и се мисли, че трябва да е излетял в космоса. От този ден нататък, Сърл и другите направили около 10 или повече малки летящи апарати, някои от които били по подобен начин изгубени и развили форма на контрол.
Бил построен по-голям апарат - около 12 фута и два по 30 фута в диаметър. Веднъж след като машината е минала прага на потенциалния волтаж, енергията на изхода надвишава тази на входа. Енергийната мощност изглежда действително безкрайна. Ние направихме някои измервания, когато аз бях там и доколкото можах да видя, измерената мощност е някъде от порядъка на 10 на 13-та до 10 на 15-та вата. Над това, което изглежда да бъде потенциал на прага - 10 на 13-та волта, генератора и прикрепените към него части се освобождават от инертност. Има също и известно “полепване на вещество от земята” под въздействие на ускорението, защото то повлича със себе си “торф”. Анализирането на това, което се е случило е много лесно. Това, което прави генератора е поставянето на “натиск” на обкръжаващото го пространството около него. Пространството се разцепва, за да осигури магнетизъм, който освобождава напрежението, но продукта от енергията се абсорбира от генератора, който подсилва полето. Трябва да се отбележи на този етап, че само много малко количество от космична материя минава през генератора и много малко количество се превръща в енергия.
Както и да е, аз отбелязах, че малки промени във въздушните сили водят до големи физични ефекти. Това беше уместно демонстрирано и аз бях впечатлен. Напоследък, г-н Сърл (1987) имаше търкания с властите, когато започна просто да генерира негова собствена енергия за къщата си. Сега той няма много голяма къща, но Utility Board не хареса факта, че те са загубили монопола си. Сега той живее в Бирмингам под променено име.
 


И цялата статия тук http://www.parallelreality-bg.com/statii/izvanzemen/148--krill.html

@praktik

 • Гост
Дискът на Джон Сърл
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2014, 07:23:49 pm »
Понеже съм чел за разработките на Сърл в този форум, но не мога да ги открия отново, пускам едно видео което го гледах и ме заинтригува. Пък и ако някой знае нещо за развитието на технологията му и дали изобщо се развива или е задънена улица, нека сподели.
http://vbox7.com/play:m49fac8432
...
Practik, оставям ти поста само защото клипа който подаваш е на руски...
Иначе "нищо ново" няма - НО САМО ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО... всичко друго, Ново по темата е засекретено отдавна от съответните служби на "Статуквото"...
Модератор

« Последна редакция: Февруари 03, 2014, 06:20:35 am от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Почетен член на Форума
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Някои подробности за SEG и Джон Сърл
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2014, 07:04:47 am »
"Неведоми са пътищата ..."
Снощи, сигурно по същите причини сънувах "темата Сърл..."
Бях си задал въпроса, преди заспиване - КАТО КАК всъщност е реализиран Принципа на SEG? - и в съня си (Mind Control) получих два съществени отговора:
1. Току след Втората Световна война, всички тези сега използвани материали (тефлон и неодимови магнити) не са съществували още, и Сърл е осъществил намереният принцип с доста по-примитивни такива. И въпреки това е постигнал ефект.
Тефлонът е важен фактор за това, че намалява триенето почти до нула. Значи има допир все пак на съответните пръстени и пръстенчета.
Неодимовите магнити осигуряват просто много повече магнитна сила, която да предизвика много по-усилена съответната диамагнитна реакция в медните пръстени.
2. Въртящите се (роторни) елементи са свързани, за да осъществят намерения принцип - става въпрос за малките пръстеновидни елементи, въртящи се около големите пръстени.
...
Мисля, че целият Сърл проект е засекретен отдавна, и са оставили самия Джон Сърл просто за "лице", което да "приказва, декларира и съобщава", че уж трябват пари, че уж това, уж онова...
Всъщност отдавна всичко е направено, и съответните "антигравитационни" апарати и устройства са създадени, но са "под шапката" на военните, които пък са под контрола на Онези!
...
Мисля, че апарат действащ на принципа на ефекта Сърл е възможно да си направи всеки разбиращ едновременно от магнити и електромагнити, включително от електроника, с която да управлява намерения принцип.
...
За мен все още е под въпрос, как така намереният "електромагнитен и антигравитационен" принцип би действал в космоса, където гравитацията между обектите е почти равна на нула... което е по-скоро теоретичен въпрос!
...
Мисля, че направата на устройство на принципа на ефекта Сърл, с размери до около фи 1 метър, не би струвало повече от 5-6 хиляди лева, по сегашни цени на материалите.
Тягата на такъв апарат вероятно ще може да повдига, освен собствената си тежест, поне още толкова.

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 972
 • Life is a DIY project!
Re: Някои подробности за SEG и Джон Сърл
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2014, 08:19:29 am »
Ето го сайта на човека: http://www.searlsolution.com/ (на английски е, но има Гугъл-преводач за който иска...), ето и "развитието" на проекта му: http://searlsolution.com/members/technology6.html
Общо-взето: събира екип, оборудване, прави лаборатория, провежда изследвания с разни "неуместни" според мен и много скъпи апарати, прави и продава демонстрационни и агитационни DVD-та, СЪБИРА ПАРИ...
Недоумение буди фактът за това - какво прави и разработва, след като всичко вече е отдавна открито и работещо, при това - с по-непретенциозни материали... ОСВЕН ако не е така, както Майстора казва...

Това, което най-много ми харесва в Сърл-идеята е следното: ако такъв генератор НАИСТИНА може да се направи, и той произвежда електрическа енергия за сметка на околната топлина (нещо като електрическа термопомпа...) това би било наистина чудесно и гениално! Защото всякаква друга форма на СЕ (взета от етера, йоносферата, магнитното поле на Земята и т.н.) скоро би ПРЕГРЯЛА Земята, понеже при употребата й тя винаги се превръща в отпадъчна топлина. А така - взимаш топлина и произвеждаш от нея ток, след това изразходваш тока за каквото си искаш, и накрая получаваш същата тази топлина... Пито - платено!

@praktik

 • Гост
Re: Някои подробности за SEG и Джон Сърл
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2014, 01:52:11 pm »
Цитат
Мисля, че апарат действащ на принципа на ефекта Сърл е възможно да си направи всеки разбиращ едновременно от магнити и електромагнити, включително от електроника, с която да управлява намерения принцип.
...
Някой ентусиазиран Българин, би ли се заел да направи диска на Сърл. Майсторе знам че ти си по магнитите, щом може с по евтини материали, не виждам пречки да се справиш :) Въобще има ли някакви чертежи с обяснение от А до Я , в нета, от които средно технически грамотен човек, да може да си конструира диска на Сърл .
Пуро Весо , от линка който си дал, се вижда усилена работа по диска на Сърл , за каква засекретеност може да става на въпрос .
« Последна редакция: Февруари 03, 2014, 04:06:46 pm от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Почетен член на Форума
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Някои подробности за SEG и Джон Сърл
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2014, 04:21:44 pm »
Практик, не е толкова просто... Това, че аз обичам магнитите, не означава, че съм специалист, но имам малко повече практически опит - нищо повече. За да се направи Сърл генератора трябва екип. Трябва да се набавят всички тези сложни уреди, дето Пиро Весо се чуди защо са набутани там... ами не става с бичкията и теслата... това е уникална материя. Има хиляди параметри, които трябва да се изчисляват, да се проверяват, да се наблюдават с уредите, да се стиковат, да не говорим, че трябва и да се произвеждат, а за това трябват сериозни ресурси.
Като младеж, Сърл е хванал принципа, и години по-късно са се събрали екип, и са го направили. Но къде е Англия с нейния промишлен капацитет - къде е България... ??? - в този аспект нас просто ни няма на картата. Не говоря само за Британската Империя...
Така, дори и да се закупят готови съответните пръстени и пръстеновидни елементи от Сър Сърл, трябва още много работа, ресурси, акъл и въображение. И най-важното - ЕКИП!!! - а знаем, че в България "такова животно няма"! И този ЕКИП трябва да е от специалисти, а не от любители и домашни майстори...
И! - не е достатъчно да се набавят само тези елементи, които са показани, че се движат, има още много други, които не са показани...

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: Някои подробности за SEG и Джон Сърл
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2014, 04:52:13 pm »
Здравейте,
Нещата са гениално прости. Сърл открива явлението случайно. Като пишман техник е трябвало да измери температурата ел. мотор с живачен термометър, просто други не е имало, транзисторът е открит 1948г.  При измерването е счупил термометъра, двигателя е бил от открит тип и магнитното поле е привлякло живака. Живакът е диамагнит и влезнал във вид на топчета в магнитната верига. Двигателят започнал да светка и ръмжи, скъсал шпилките на фундамента и левитирал и се качил на тавана.
Това е историята. после нещата се изследват. Дават се схеми с въртене на ролки, а първи варянт със съчми живак е оставен, най-вероятно е по-лесен. Това което се подава трябва да се ревизира
« Последна редакция: Февруари 03, 2014, 08:13:51 pm от mi68 »

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 476
 • Пол: Мъж
 • Ужасно саркастичен
Re: Някои подробности за SEG и Джон Сърл
« Отговор #7 -: Юни 04, 2018, 06:38:06 pm »
Интересно филмче в тубата.
https://www.youtube.com/watch?v=V2e8Owob6B0

Неактивен Altium

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 172
 • Неведоми са пътищата на глупака.
Re: Някои подробности за SEG и Джон Сърл
« Отговор #8 -: Април 08, 2020, 08:56:31 pm »
Сърл не е постигнал нищо, всичко е добре скроена измама, за да може да взима пари от наивници.

Личен мой познат от Бургас, който беше и участник в този форум, беше ходил на среща при John Roy Robert Searl в Англия.
На срещата не му е бил показан прототип, а са му поискали да вложи едни пари без никакви задължения от тяхна страна!

На въпроса къде е прототипа са му отговорили, че нямат такъв, но че това не трябвало да му пречи да им даде пари.
А той им отвърнал, че няма абсолютно никаква реална причина да им дава пари БЕЗ да види прототип, без каквито и да било гаранции, без договор и т.н.
И срещата естествено се провалила.

Който иска да разбере истината за Сърл, му препоръчвам да иде да се срещне с него и неговите представители, вместо да плещите небивалици по форумите. На един полет разстояние е - в Англия се намира и приема посетители.

Ето извадка от Уикипедия: https://nl.wikipedia.org/wiki/John_Searl
Цитат
Most who have dealt with him label him as a charlatan or con artist.
Превеждам: Повечето, които са се занимавали с него, го етикетират като шарлатанин или измамник.

Така че препоръчвам да вярвате на сетивата си повече, отколкото на митовете на другите - това е основен принцип да не се превърнете в идиоти.


Неактивен montanar

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 405
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Re: Някои подробности за SEG и Джон Сърл
« Отговор #9 -: Април 08, 2020, 09:11:23 pm »
Цитат
Двигателят започнал да светка и ръмжи, скъсал шпилките на фундамента и левитирал и се качил на тавана.
:o А тАТууууууууу

Аз пък вчера както си вървя видях Елвис и Монро как се возят на розАв кадилак.

Ся сериозно.....
Двигателя ръмДжал светкал хубаво .... ама пък както и да е бил вързан а се говори за шпилки
Ако приемем че една шпика 10мм се къса при 2500кг (това не си го измислям) и шпилките са били да реем 4 излиза че тая гад де е ръмДжала и святкала е дръпнала с над 10 тона над 10 тона Карл! ако тия 10 тона сила са били постоянни ми е много интересно кой таван ш го спре  ;D

Аман от градски легенди ей......