Алтернативни енергоизточници > Searl effect

Някои подробности за SEG и Джон Сърл

(1/2) > >>

edin:
Публикувам един материал, който изглежда има допирни точки с фарадеевия генератор + още нещо.
Гравитационно движение
 
Допълнение от автора
 
Ами ето, аз намерих всичко това опитвайки се да ви обясня някои неща. Все пак искам ако може да се обърна към моя най-предпочитан предмет - гравитационното движение. Най-доброто място за започване е усилията на един мой личен познат, който имах добрия късмет да срещна в Англия - г-н Дж. Р. Сърл. Неговите разследвания в гравитационното движение се оказват доста разкриващи - той го е направил и иска да ви разкаже за това. През 1949 г., той е бил нает от Midlands Board като електронен механик. Той е бил много ентусиазиран от електричеството, въпреки че е нямал формално обучение по предмета, освен това което се е изисквало за работата му. Невъзпрепятстван от конвенционални идеи за електричеството, той провел свое собствено разследване по предмета. Работейки по електричните мотори и генератори, той отбелязал, че е била произведена малка електрическа (електромотивна) сила (EMF) от въртящите се метални части - негативната към външността и позитивната към ротационната ос.
През 1950, той експериментирал с въртящи се малки пръстени и измерил малка EMF на конвенционален метър. Той също отбелязал, че когато пръстените се въртели свободно и не е била отчетена никаква сила на тока, неговата коса настръхнала. Неговите заключения, били че свободните електрони в метала били завъртени от центробежната сила продуцирана от статичното поле в метала. След това решил да построи генератор на същия принцип. Той е имал сегментиран ротор диск, минаващ през електромагнити по периферията му. Електромагнитите били енергизирани от ротора, и имали за цел да повишат EMF.
През 1952 г., първият генератор е бил конструиран и е бил около 3 фута в диаметър. Той е бил тестван на открито от Сърл и негов приятел. Арматурата е била поставена в движение от малък двигател. Устройството произвело очакваната електрическа сила, но на неочаквано висок потенциал. При сравнително ниски скорости на арматурата е бил произведен потенциал от порядъка на 10 на 5-та волта, както е било индикирано от статичните ефекти от близките обекти. Действително неочакваното се случило. Докато увеличавал скоростта си, генераторът се издигнал на височина около 50 фута над земята, разчупвайки връзката между себе си и двигателя. Така той останал за малко, все още ускоряващ и заобикалящ себе си с розово сияние. Тази измерена йонизация на въздуха, до голяма степен редуцирала налягането на около 10 на минус 3 mm Hg. По интересен е бил страничният ефект, който причинил включване на радиоприемниците от само себе си. Най-накрая, целият генератор се ускорил до фантастична степен и се мисли, че трябва да е излетял в космоса. От този ден нататък, Сърл и другите направили около 10 или повече малки летящи апарати, някои от които били по подобен начин изгубени и развили форма на контрол.
Бил построен по-голям апарат - около 12 фута и два по 30 фута в диаметър. Веднъж след като машината е минала прага на потенциалния волтаж, енергията на изхода надвишава тази на входа. Енергийната мощност изглежда действително безкрайна. Ние направихме някои измервания, когато аз бях там и доколкото можах да видя, измерената мощност е някъде от порядъка на 10 на 13-та до 10 на 15-та вата. Над това, което изглежда да бъде потенциал на прага - 10 на 13-та волта, генератора и прикрепените към него части се освобождават от инертност. Има също и известно “полепване на вещество от земята” под въздействие на ускорението, защото то повлича със себе си “торф”. Анализирането на това, което се е случило е много лесно. Това, което прави генератора е поставянето на “натиск” на обкръжаващото го пространството около него. Пространството се разцепва, за да осигури магнетизъм, който освобождава напрежението, но продукта от енергията се абсорбира от генератора, който подсилва полето. Трябва да се отбележи на този етап, че само много малко количество от космична материя минава през генератора и много малко количество се превръща в енергия.
Както и да е, аз отбелязах, че малки промени във въздушните сили водят до големи физични ефекти. Това беше уместно демонстрирано и аз бях впечатлен. Напоследък, г-н Сърл (1987) имаше търкания с властите, когато започна просто да генерира негова собствена енергия за къщата си. Сега той няма много голяма къща, но Utility Board не хареса факта, че те са загубили монопола си. Сега той живее в Бирмингам под променено име.
 

И цялата статия тук http://www.parallelreality-bg.com/statii/izvanzemen/148--krill.html

@praktik:
Понеже съм чел за разработките на Сърл в този форум, но не мога да ги открия отново, пускам едно видео което го гледах и ме заинтригува. Пък и ако някой знае нещо за развитието на технологията му и дали изобщо се развива или е задънена улица, нека сподели.
http://vbox7.com/play:m49fac8432
...
Practik, оставям ти поста само защото клипа който подаваш е на руски...
Иначе "нищо ново" няма - НО САМО ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО... всичко друго, Ново по темата е засекретено отдавна от съответните служби на "Статуквото"...
Модератор

Maistora52:
"Неведоми са пътищата ..."
Снощи, сигурно по същите причини сънувах "темата Сърл..."
Бях си задал въпроса, преди заспиване - КАТО КАК всъщност е реализиран Принципа на SEG? - и в съня си (Mind Control) получих два съществени отговора:
1. Току след Втората Световна война, всички тези сега използвани материали (тефлон и неодимови магнити) не са съществували още, и Сърл е осъществил намереният принцип с доста по-примитивни такива. И въпреки това е постигнал ефект.
Тефлонът е важен фактор за това, че намалява триенето почти до нула. Значи има допир все пак на съответните пръстени и пръстенчета.
Неодимовите магнити осигуряват просто много повече магнитна сила, която да предизвика много по-усилена съответната диамагнитна реакция в медните пръстени.
2. Въртящите се (роторни) елементи са свързани, за да осъществят намерения принцип - става въпрос за малките пръстеновидни елементи, въртящи се около големите пръстени.
...
Мисля, че целият Сърл проект е засекретен отдавна, и са оставили самия Джон Сърл просто за "лице", което да "приказва, декларира и съобщава", че уж трябват пари, че уж това, уж онова...
Всъщност отдавна всичко е направено, и съответните "антигравитационни" апарати и устройства са създадени, но са "под шапката" на военните, които пък са под контрола на Онези!
...
Мисля, че апарат действащ на принципа на ефекта Сърл е възможно да си направи всеки разбиращ едновременно от магнити и електромагнити, включително от електроника, с която да управлява намерения принцип.
...
За мен все още е под въпрос, как така намереният "електромагнитен и антигравитационен" принцип би действал в космоса, където гравитацията между обектите е почти равна на нула... което е по-скоро теоретичен въпрос!
...
Мисля, че направата на устройство на принципа на ефекта Сърл, с размери до около фи 1 метър, не би струвало повече от 5-6 хиляди лева, по сегашни цени на материалите.
Тягата на такъв апарат вероятно ще може да повдига, освен собствената си тежест, поне още толкова.

PyroVeso:
Ето го сайта на човека: http://www.searlsolution.com/ (на английски е, но има Гугъл-преводач за който иска...), ето и "развитието" на проекта му: http://searlsolution.com/members/technology6.html
Общо-взето: събира екип, оборудване, прави лаборатория, провежда изследвания с разни "неуместни" според мен и много скъпи апарати, прави и продава демонстрационни и агитационни DVD-та, СЪБИРА ПАРИ...
Недоумение буди фактът за това - какво прави и разработва, след като всичко вече е отдавна открито и работещо, при това - с по-непретенциозни материали... ОСВЕН ако не е така, както Майстора казва...

Това, което най-много ми харесва в Сърл-идеята е следното: ако такъв генератор НАИСТИНА може да се направи, и той произвежда електрическа енергия за сметка на околната топлина (нещо като електрическа термопомпа...) това би било наистина чудесно и гениално! Защото всякаква друга форма на СЕ (взета от етера, йоносферата, магнитното поле на Земята и т.н.) скоро би ПРЕГРЯЛА Земята, понеже при употребата й тя винаги се превръща в отпадъчна топлина. А така - взимаш топлина и произвеждаш от нея ток, след това изразходваш тока за каквото си искаш, и накрая получаваш същата тази топлина... Пито - платено!

@praktik:

--- Цитат ---Мисля, че апарат действащ на принципа на ефекта Сърл е възможно да си направи всеки разбиращ едновременно от магнити и електромагнити, включително от електроника, с която да управлява намерения принцип.
...
--- Край на цитат ---
Някой ентусиазиран Българин, би ли се заел да направи диска на Сърл. Майсторе знам че ти си по магнитите, щом може с по евтини материали, не виждам пречки да се справиш :) Въобще има ли някакви чертежи с обяснение от А до Я , в нета, от които средно технически грамотен човек, да може да си конструира диска на Сърл .
Пуро Весо , от линка който си дал, се вижда усилена работа по диска на Сърл , за каква засекретеност може да става на въпрос .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия