Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Търся добър разтворител на гума
@praktik:
--- Цитат на: Радико в Декември 06, 2013, 05:13:56 am ---@praktik
май си се заел с "Мисията невъзможна"
Май най лесно ще е ако намажеш това което искаш да гумираш с хлоркаучукова боя или със полиуретанов уплътнител, тези дето им викат силикони погрешка продават се в алуминизирани салами.
--- Край на цитат ---
ХаХа, ти ще ми кажеш, от теб съвети не взимам ;D виждам че останалите не са на твоето мнение ;D
bdimov:
Не мисля че чистия ацетон ще помогне. Пък и все пак много важно е какъв каучук ще разтваря :) Чистия невулканизиран каучук ще се разтвори но при липса на вулканизация същия прекалено бързо старее и се влошават характеристиките му.
Може би ако колегата каже какво точно иска да покрива и т.н. може да се измисли друг начин за по-лесно и качествено покритие. Макар че напоследък като чета темите из форума забелязвам доста често тенденция на леко заядливия тон, което от своя страна влошава комуникацията. :)
Радико:
Единственият реален разтворител на вече вулканизиран каучук за който съм чувал се казва "циклохексанон" но не препоръчвам на никого използването му защото съм чувал че също така добре разтварял и някой човешки органи:
черен дроб, бъбреци и Т.Н.
Това тук не е ли каучук.
@praktik:
--- Цитат на: bdimov в Декември 06, 2013, 03:09:06 pm ---Не мисля че чистия ацетон ще помогне. Пък и все пак много важно е какъв каучук ще разтваря :) Чистия невулканизиран каучук ще се разтвори но при липса на вулканизация същия прекалено бързо старее и се влошават характеристиките му.
Може би ако колегата каже какво точно иска да покрива и т.н. може да се измисли друг начин за по-лесно и качествено покритие. Макар че напоследък като чета темите из форума забелязвам доста често тенденция на леко заядливия тон, което от своя страна влошава комуникацията. :)
--- Край на цитат ---
За покритие, на дръжки, ръкохватки на инструменти, ножове, за гумиране на платнища, против вода . И най накрая, за реставрация на стари надувни гумени рибарски лодки, които са с напукана гума. Затова искам да се получи покритие от пласт гума.
@praktik:
--- Цитат на: Радико в Декември 06, 2013, 03:42:22 pm ---Единственият реален разтворител на вече вулканизиран каучук за който съм чувал се казва "циклохексанон" но не препоръчвам на никого използването му защото съм чувал че също така добре разтварял и някой човешки органи:
черен дроб, бъбреци и Т.Н.
Това тук не е ли каучук.
--- Край на цитат ---
Ми тези хора дето работят с циклохексанона, те горките отдавна вече да са покойници , драги Радико, навярно си чувал нещо за лични предпазни вещи, като, маски , ръкавици и прочее . Ма то само работника ги знае тия работи .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия