Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Бургаски професор откри как да се отървем от енергото и сами да си правим ток
sabaka808:
Нискотемпературен двигател бе колеги. Може да бъде ефективен и зиме и лете, ако използваме подпочвена вода с температура 12-17 градуса. Зимата за подгряване, лятото за охлаждане. Важното тук е да има амплитуда между атмосферната температура и температурата на водата.
piton2012:
sabaka808 е прав. Може да изглежда така:
И вместо вода, да използва въздух. Има го в http://mazeto.net/index.php/topic,981.0.html.
piton2012:
Нещо съм бъгнал картинката. Не съм я вмъкнал, но тя е същата от посочената страница.
Ksurnev:
Според пишещите, каква трябва да е турбината-детандер, че да работи при това налягане и твмпература на фреона?
По добре ще стане с бутален детандер, но при него загубите от триене ще са доста по-големи и може да обезсмислят всичко.
И защо трябва да има и хладилник,който да охлажда, това си е топлинна загуба, инверторите са си такива.
ПП И друго, защо производителите на климатици не го правят? Или са Изкукуригали?
Мисля, че преобразуването на топлината в механична енергия, и от там в електрическа е с големи загуби.
Ksurnev:
--- Цитат на: Entalpii в Февруари 07, 2019, 10:16:25 am ---Не са толкова изкукуригали - пълно е с преРАЖДАЩИ СЕ ПОЛУЕВНУСИ, пазещи тайната на преРАЖДАНЕТО СИ и КАПИТАЛА(СЕ).
Как мислиш, ако искаха да дават СЕ, щяха ли да потулват физиката и да бълват безчет протяжни шифро-тъпизми?
--- Край на цитат ---
Правил съм опити и за парно, и за ток с климатак. Става перфектно парно, но заток не става - скороста на флуида е много ниска.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия