Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Икономичен отоплител
@praktik:
--- Цитат на: Радико в Ноември 30, 2013, 04:22:55 pm ---Мен лично това не ме касае защото аз лично имам други по евтини начини за отопление, обаче доколкото знам суровината за правене на свещи "церезин"
не е много скъпа. при покупка на едро примерно на 1 тон нещата могат да станат със съвсем друга икономическа обосновка.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---"церезин"
--- Край на цитат ---
кво е пък туй :o , "Стеарин" се казва ;D
Радико:
;D ;D ;D Има и Стеарин той е снежнобял и малко по скъп. церезина е мръсножълт Друг път питай чичко Гугъл като не знаеш нещо вместо да се изказваш неподготвен.
Maistora52:
Церезина се използва също доколкото съм подочул за импрегнация на намотките и листовете между слоевете проводници в трансформаторите. Но и други буламачи се използват.
Сега се боря с пет феритни пръстена с намотки от литцендрат да им махна церезина. Голяма гадост. Лепкав, топи се ама не се оттича добре и пак остава и пак лепка.
Ще взема да ги топна тия намотки в коресилин, да видим какво ще стане.
@praktik:
--- Цитат на: Радико в Ноември 30, 2013, 05:26:24 pm --- ;D ;D ;D Има и Стеарин той е снежнобял и малко по скъп. церезина е мръсножълт Друг път питай чичко Гугъл като не знаеш нещо вместо да се изказваш неподготвен.
--- Край на цитат ---
Да бе, е кво отуй че знаеш че церезина, е минерален парафин, тоест естествен, докато стеарина, палмитина и парафина, а и восъка не са с минерален, тоест земен произход ;D Поръчал съм си стеарин, не е толкова скъп , половин кило само три лева. А от половин кило много свещи ще направя и ще си се топля като Англичанина ;) Яд ли те е ;D
Радико:
Не изобщо не ме е яд, напротив. Ще се радвам и ще знам, че имаш интерес в тази област и ако ми попадне по изгодна оферта от тези 6 лв. за кило ще ти напиша. Така ги разбирам нещата така действам. Въпрос на принципи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия