Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Стапяне на чисто желязо
krasias:
Връзваш кондензатора на плюс и минус на греца а не последователно на веригата.
Радико:
Практик Практик когато говориш за заваряване, официалния сайт на наи голямата в света фирма за заваръчна техника не може да бъде наречен "разни сайтове"
Ако не си разбрал говорим за фирмата която промени цвета на опаковките на електродите "Вежен" и "Норд" защото закупи завода в Ихтиман Щом те е страх от напрежение по голямо от 36V. зарежи не си прави електрожен да не стане някой сакатлък иначе и аз спирам да пиша по темата щом смяташ че съм некомпетентен.
@praktik:
--- Цитат на: krasias в Ноември 29, 2013, 06:46:14 pm ---Връзваш кондензатора на плюс и минус на греца а не последователно на веригата.
--- Край на цитат ---
Така става, но как кондензатора ще вдигне напрежението . Иначе ще изглажда пиковете в синусоидата на правият импулсен ток, защото ще се зарежда до максимума на пика.
@praktik:
--- Цитат на: Радико в Ноември 29, 2013, 06:57:05 pm ---Практик Практик когато говориш за заваряване, официалния сайт на наи голямата в света фирма за заваръчна техника не може да бъде наречен "разни сайтове"
Ако не си разбрал говорим за фирмата която промени цвета на опаковките на електродите "Вежен" и "Норд" защото закупи завода в Ихтиман Щом те е страх от напрежение по голямо от 36V. зарежи не си прави електрожен да не стане някой сакатлък иначе и аз спирам да пиша по темата щом смяташ че съм некомпетентен.
--- Край на цитат ---
Добре, да кажем че е така, но защо 36 волта в електротехниката се има за безопасно напрежение, айде някой и друг волт отгоре няма да е фатален, но цели 20 , 30 волта , си е множко. Хайде отговори ми че е много интересно. Пък си и пазя кожицата, ако ме тресне, на теб няма да ти стане лошо, ще патя аз ;D
krasias:
@praktik ти майтапиш ли се с мене или така си пишеш прочети нещо за кондензаторите че и аз излизам от темата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия