Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Стапяне на чисто желязо

<< < (15/20) > >>

Радико:

--- Цитат на: krasias в Ноември 29, 2013, 03:31:49 pm ---Ако сложи грец и по сериозен кондензатор 10 - 15000mF 200V може да се получи нещо сравнително добро но най-добре си е 50V.

--- Край на цитат ---
Да пробвал съм такъв електрожен на един приятел. Ефекта е че почва доста по добре да пали дори и с неголям кондензатор 200-300 mF. Беше сложил два или три пускови кондензатора.   

krasias:
Имам електрожен Кракра сложил съм грец и имах един кондензатор 10000mF 150V не мога да ти опиша как работеше с него не само палеше по добре но правеше страхотни заварки. Но беше стар кондензатора и поработи около 1 година и изпуши. Сега си търся друг такъв кондензатор.

@praktik:
Радико не знам какви са тези електрожени работещи на 50 волта, но до 36 волта напрежение е безопасно за работа, над тази стойност, става опасно за работещият от токов удар.

@praktik:

--- Цитат на: krasias в Ноември 29, 2013, 03:31:49 pm ---Ако сложи грец и по сериозен кондензатор 10 - 15000mF 200V може да се получи нещо сравнително добро но най-добре си е 50V.

--- Край на цитат ---
Ясно, кондензатора филтрира тока, греца го изправя. Дай схемата на свързването.

@praktik:
И така, питам знаещите и можещите, заслужава ли си да се заема с направата на заваръчен траф? едно е ясно че домашно направеният ще е по евтин, пък и ще има с какво да се похваля, че съм направил нещо.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия