Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Стапяне на чисто желязо
@praktik:
--- Цитат на: hyparh в Ноември 27, 2013, 04:23:00 pm ---Да, аз от такъв сервиз ги взимам. Поне от мястото, откъдето ги купувам (гр. Елин Пелин), вървят по 20 лв. бройката, независимо от мощността. Но са здрави. Такива с изгоряла вторична би трябвало да са по-евтини.
--- Край на цитат ---
Хипарх, ще потърся в моят град, по скрапищата дали няма да се намери. Ще пробвам и по сервизите. Ако не намеря, имам молба към теб, ако можеш да ми намериш, и да ми го пратиш по куриер. Ако струва примерно 20 лева, ще си добавиш още 10 за услугата. Така съгласен ли си :)
hyparh:
Няма проблем, свиркай на лични, ако не намериш :)
@praktik:
О, кей, в музикалната тема пускам песен специално за теб ;)
@praktik:
Хипарх, една витка на вторичната, отговаря на 1 волт, така ли е ? мисълта ми е ако една витка прави волт, ако се навият примерно 36 , напрежението на изхода трябва да е 36 волта, а то става за заваряване. Мисълта ми е , че трафа може да се модифицира и като заваръчен. Или не е така, моля поясни .
krasias:
Толкова е около навивка на волт но не можеш да събереш толкова навивки щото ти трябва 8-10мм2 проводник за вторичната намотка.Виж в ютуб там съм виждал да ги правят от два такива трафа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия