Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Vector:
ИванБГ,може ли да отговорите на един въпрос?
Едно бутало с три магнита срещу една мембрана с два магнита ,равно ли е на две бутала с по три магнита срещу мембрана с един магнит ?
Имам и друг въпрос но ще изчакам отговора на този..
Поздрави!
Иван БГ:
Здравей Векторе,
нужно е уточнение! Само бройката не е достатъчна.
1. Как са разположени магнитните полета, дали са успоредно на оста на въртене, или са перпендикулярно. Аз работя на втория принцип.
2. Големината на магнитите спрямо диаметъра на МП (магн. полето).
3. Симетрично ли са разположени, или асиметрично и на колко градуса са един от друг, ако са асиметрични.
4. Втората част на въпроса ти е неправилна. Не може да има две бутащи полета с по 3 магнита и само един магнит на мембраната. Няма как да стане. Минимум трябва да са два.
Всичко това има значение за РМП (резултантното магнитно поле).
Бъди!
Иван
Иван БГ:
Здравей Векторе,
Ако МП (магнитното поле) на бутащите магнити представлява като поста ти от тази тема в отговор 892 стр.60 и ако мембраната се състои от същият вид магнити, на който осите им са разположени на "0"гр. и "180" гр.
Като поставиш който и да е магнит от мембраната, срещу магнит от буталото, то мембраната като я пуснеш няма да мръдне.
Само ще трепне на ляво и на дясно и ще спре.
Бъди!
Иван
ndm:
--- Цитат на: Иван БГ в Декември 23, 2017, 03:06:50 pm --- разбрах че с всичките тези сложнотии от градуси, директриси, вектори, даже с тези копланарни вектори, сектори, интервали, миниинтервали и прочие НАУКОПОДОБНИ ПРОСТОТИИ....за форума темата е пълен провал
Не ми остава нищо друго, освен да се самоизключа!
Напускам форума!
--- Край на цитат ---
Не съм аз този, който да ти каже добре дошъл отново. А може би сегашното посещение е с нов сюжет. Освен да изчакаме да видим следващото действие от пиесата, не се знае какво може да изскочи. За сега започваш отново твърде обещаващо, давай смело.
Иван БГ:
Здравейте,
всички показани са на принципа V-gate, т.е. избягване на входа, има въртеливо движение, няма КПД. Моделите не могат да завъртят никакъв генератор. Що се отнася до модела на Перендев - това е измама. Той е осъден за нея.
Бъдете!
Иван
ПП- ЧЕСТИТА БАБА МАРТА
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия