Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
mi68:
Здравейте
Темата отива в глуха линия. Тъй като този път съм го извървял предлагам да не се върви по него. Стигнахме до прецизна изработка и скъпи машини, т.е набутване с пари и накрая нищожна мощност и размагнитване на магнитите. Подобна глупост правех и аз, заменях силициеви диоди с германиеви за по-малко загуби и т.н.
Тук се търси мъдрост, а мъдростта започва от кръстовището-кръста, сурвастика.
Имаме три свойства на материята:
-маса - следват инерциално - гравитационни явления
-заряд - следват електромагнитни явления
-спин - следва въртене и информация т.е. топлина и ентропия.
Темата е турбина т.е въртене или спин, то трябва масата и заряда да си взаимодействат на кръст. Това взаимодействие не се наблюдава в темата.
Ако се цели инерциално - гравитационни явления, то трябва спин и заряд да си взаимодействат на кръст, това е отделна тема.
Ако се цели заряд или ток, то масата и спина трябва да си взаимодействат на кръст. Това е твърде далеч от темата.
Излиза, че темата е с учебна цел и забавление, тип - "горчив опит" - не правете така!
Vector:
Мембрана номер 2 :o
Иван БГ:
Съжалявам, неможах да вкарам формулите!
Михаил Кузмов:
Offf, Ми шест осем!? Какъв горчив опит? От ноември 2013 г. до сега изминаха.......? Хъм, не мога да броя до толкова! То не бяха градуси, минути, секунди! И какво още, не ми го побира главата? Да беше мръднала тази турбина една секунда, евалла машалла да кажем!
Върни се назад и виж, първият пост след началния е мой. На вторият се оказва че Майстора нищоооо не вдявал. Еми някой вдяна ли нещо до сега? Извинете, май че Vector!
Vector:
Клипът, който пуснах в по-преден отговор има три части.
Едната част е за магнитни мотори, в които се търси баланс!
Точно този вид искам да репликирам по схемите на Иван.
Създава се баланс между движещите и статични магнити.
Така загубите се намаляват до нула, а разликата във векторите трябва да задвижи мотора..
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия