Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
Иван БГ:
Здравей колега mi68,
Прав сте за стената, може и по-лесно, ама аз все…… по трудният начин.
Що се отнася до принципите, така е. От доста време следя патентованите конструкции на бюрото в Америка, почти съм прегледал над 250 патента и над 90% са на принципа който споменаваш по-горе. Много рядко се използва за основа РОТАЦИЯТА като принцип. Вярно е така е по-сигурно и по-лесно, но ъгловият момент е много слаб, може би затова Моамер Йълдъз в клиповете си слага само перка на двигателя, а не генератор.
Знам ли, може и да не съм прав, но така си мисля.
А що се отнася до процентите за таланта и работата, мисля че пропускаш процентите за финикийските знаци. Това хоби струва пари и то много. Така че…не знам колко процента ще трябва и за тях.
Поздрави, бъди все така позитивен!
Иван
Vector:
Някой пробвал ли е тази схема на Харолд Джонсан?имам нужните магнити...
Ясно че е работеща, но при работа дали се размагнитват магнитите?
Иван БГ:
Здравей Векторе,
не мога точно да видя как са разположени магнитите. Но моят съвет е:
-При създаване на магнитните полета, да има отстояние между всеки магнит. Да не са плътно един от друг. Най доброто отстояние е ширината, или дължината на магнитите.
- Ако екранираш, остави луфт между магнита и материала с който екранираш.
-След като направиш полетата направи опит да измериш тяхното привличане, или отблъскване и от време на време проверявай дали има някаква промяна в стойностите.
- По принцип с разноименните полюси, може да се направи работеща конструкция, само когато не се прилага ротацията като принцип.
Бъди
Иван
Vector:
https://youtu.be/HWuXvZFn91Q?t=267
Иван БГ:
Здравей Векторе,
Това е реплика на патент от Хауърд Джоснън. Това е номерът, US 4877983 A, Ако искаш да видиш подробностите активирай го.
Тайната е в сърповидния магнит.
Той и другаде го използва. Виж си първата снимка.
Бъди
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия