Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников

(1/55) > >>

hyparh:
Последните 2-3 дни позачетох някои интересни неща и се сетих за дискусията в последните мнения на тази тема. Тук може и да има нещо вярно, наистина трябва да се опита. Става въпрос за теорията на кухинните структури на Виктор Гребенников - човекът, за който се смята, че е изработил антигравитационно устройство, вдъхновен от насекомите (и по-точно бръмбарите).
Та за какво иде реч в дискутирания опит:

1. Имаме седнал на стол (по възможност по-тежък човек) и четирима души около него, както и elektros го описва.
2. Хората започват да си поставят дланите една върху друга върху главата на седналия. Натиск не е необходим. Има опити дори само със зависване на дланите над главата, без да имат контакт с нея или по между си.
3. След няколко секунди дланите се махат, четиримата "оператори" сключват пръстите на двете си ръце заедно, оставяйки само двата показалеца да стърчат напред.
4. Повдигат човека с показалците си, поставяйки ги под мишниците и коленните свивки на седящия.

Според теорията на Гребенников дланите са особено силен източник на енергия, а когато се наложат една върху друга, между пръстите се формират резонантни кухинни структури, които допълнително засилват и насочват тази енергия. Този вид усилване на енергия го има при всякакъв вид материя, формираща дадена кухина/кухини (например килийките на пчелна пита), но е по-силна при живата такава. При неживата е необходимо наелектризиране. Така усилената енергия, грубо казано, причинява локално отслабване на гравитацията (а всъщност канализира етера около обекта и той става частично или напълно незасегнат от влиянието му).

Нагледно клипче: https://www.youtube.com/watch?v=gUUM6p3QNaA

Искам да го изпробвам върху себе си, аз съм 97 кг. (но не сланини ;D), само да си намеря още двама сътрудника да станат четирима :)

Опитът с тухли също ще е интересен за тест.

Сашо:
Ето малко материал за размисъл по темата http://spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8/416-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%88-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0.html

caduceus:
Малка поправка на данните в статията - максималната скорост на устройството е 25 км в минута!!! Не 25 м/сек. както в горната статия. Т.е. не 90 км/ч, а свръхзвуковите 1500 км/ч, като на съвременен изтребител  ;D Точно затова се обсъжда и липсата на ударна вълна поради раздвижването на пространството и прочее /виж книгата му "Мой мир"/. Виктор Степанович Гребенников (ВСГ) пише също, че можело и повече, но се притеснявал че изделието му е дървено и направено набързо в домашни условия - затова карал няколко пъти по-бавно от възможното. Още един линк по темата /съветвм ви да четете само оригиналния текст на ВСГ, другото са глупости на търкалета на поредния папуас, който казва как се забива пирона на обратно, въпреки че дори не е виждал пирон на живо  :)/ :
http://www.slavruss.narod.ru/osnown/AM7.htm
Тук нещата са малко по-добре - изследване на Драгонс Лорд и колегите му от руския форум "Матрикс". Статията на другаря Махов от средата до края не е ценна и въвежда в заблуждение, както по-голямата част от първия линк.
http://smirnovs.info/Ufo/Gravitoplan.htm
Поздрави 

Радико:
Извинявайте колеги, но това от последният линк по Аркадий и Борис  Стругацки ли е, или е Друг автор?
П.П. Като се замисля по ми иде като на Джоан Роулинг. Мисля, че е необходима много малка промяна на дизайна на устройството, за да може да стане с двойна употреба и да може да се яха. Ако се промени дизайна, мисля да поръчам едно за жена ми. Хайде лека вечер на всички. 

Maistora52:
Поредният гений, чиито разработки изчезват "яко дим"!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия