Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Генератор на нелинейна индуктивност

<< < (19/23) > >>

madsatbg:

--- Цитат на: edin в Януари 02, 2014, 12:33:51 pm ---...
Измери ако обичаш, при изключване на захранването, има ли осцилации в двата края на бобината.

--- Край на цитат ---
Да, има.
С намаляване на интензивността на светене на диодите , намалява амплитудата на осцилациите.
Според мен , тук интересното е , че при този начин на свързване на светодиодите, те светят при ток 0.24 мА = 240 uA.
От тук и идва дългото послесветене, ниската консумация.
Следващата стъпка е опит за самозахранване.

edin:
Ако махнеш С1, пак ли има осцилации?
И това светене с 0,24мА е много невероятно. По принцип тези светодиоди за какъв ток са?

mzk:
Здравей madsat!
Сметката по данните от предния ти пост показва 70мВт входна мощност и 5мВт изходна мощност. Не съм сигурен, че уредът коректно измерва изходния ток, въпреки кондензатора. Ако искаш изглади с по-голям кондензатор.
Същото важи и за входа, аз бих сложил П филтър, като измервам прав ток и напрежение на входа (преди П филтъра).
Според мен пиковата стойност на тока на изхода е далеч по-голяма.

ПС: кое точно е нелинейното на индуктивността? Има ли някакви особености?

madsatbg:

--- Цитат на: mzk в Януари 02, 2014, 03:55:14 pm ---...

ПС: кое точно е нелинейното на индуктивността? Има ли някакви особености?

--- Край на цитат ---
Привет,

в случая индуктивността е обикновен дросел.
Пак казвам интересното е включването на светодиодите във веригата на компаратора - 5 пин.
Това включване не е по даташиита.
При включване по даташиита, светодиодите на земя, при изключване на захранването светеното спира за секунда.

При по-голям кондензатор, например  2200 uF, времето на после-светене намаля.

--- Цитат на: edin в Януари 02, 2014, 03:02:35 pm ---... По принцип тези светодиоди за какъв ток са?

--- Край на цитат ---

Светодиодите съм ги взел от едно китайско фенерче.
Захранването му беше 3 х 1.5 волта. Девет диода  в паралел.
Не зная какво означение имат.

п.с.Светенето на светодиодите не е на максимум, по даташиита смятам ток 20 ма.

edin:

--- Цитат ---При по-голям кондензатор, например  2200 uF, времето на после-светене намаля.
--- Край на цитат ---
А как се държи, ако изобщо няма кондензатор? Явно послесветенето е в обратна пропорционалност на капацитета.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия