Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Генератор на нелинейна индуктивност

<< < (22/23) > >>

madsatbg:
Здравейте

представям реплика на Акула 0083 фенерчето.

https://www.youtube.com/watch?v=_saCBQHVIkY&feature=youtu.be

PyroVeso:
Наистина ли е "вечно"? В смисъл - като го запалиш веднъж, после свети 1, 2, 3, 5, 10 дена, докато не го изгасиш? Или просто за миг дръпва голям ток от източника и после го изразходва по супер-икономичен начин в диодите за няколко часа?
Поздравления за успеха, ако е истинско!

madsatbg:
Здравейте,
за съжаление работи около  три минути.

ЕДМ, тук поствам схемите и платките на Акула , с които се "забавлявам".
За сега има частичен успех.

поздрави

EDM electronics:
madsatbg, в самия клип Акулата казва, че най-голям проблем му било да синхронизира двата генератора. Така, че аз само препредавам.

От доста време съм зает със строителство и нямам възможност сега да правя експерименти, макар, че е супер елементарно и няма да отнеме много време.
Аз бих пробвал следното:
1. Първо ще ползвам качествени ключове, никакви биполярни транзистори, а МОСФЕТ от най-добрите, като например: http://store.comet.bg/Catalogue/Product/9545/?fr=1680#e30%3D. Целта е минимални загуби и максимално КПД.
2. Ще ползвам двутактна схема, така мощността ще се умножи по 2.
3. Бих пробвал с двоен синхронен генератор, примерно с един делител на честота, така винаги генераторите ще са в синхрон, няма как да избяга сфазирането.
4. За PWM бих ползвал чипа SG3525. За тези нужди е по-добър от TL494. Има вграден драйвер и един усилвател на грешка /достатъчно/. Има вграден стабилизатор.
5. Бих пробвал и с високо входно напрежение, поне 200-300 V. С това напрежение кратките импулси ще предизвикат обратна индукция стотици пъти по-голяма от входно 5-6 V, в геометрична прогресия.

Току виж фенерчето Акула се превърнало в ТПУ  :D.

Но основният въпрос, откъде идва енергията си остава. Все повече си мисля, че енергията е вътре в атома. Вероятно се черпи част от тази енергия, която върти електронния облак с бясна скорост, неизвестно още как и откъде идва. Вероятно една такава машинарийка ала-акула прави така, че някой електрони /най-външните/ напускат орбитите си, избиват други и т.н.,  и така се образува електронния поток.

madsatbg:
Здравей EDM electronics,
жалко, че нямаш време.
Енергията, според Акула, идва от "ферорезонанса".
Аз лично не съм убеден, че това е ферорезонанс, както той го обяснява.
Благодаря за транзистора, ще пробвам.
За сега ползвам IRF 3710.
Нека първо пуснем един диод да свети "вечно"  ;), пък после ще помислим за по голяма мощност.

поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия