Начало > Реални резултати от експериментите

Опити с магнитен отоплител

<< < (2/9) > >>

rokssi2:
Здравейте колеги. Мен също ме вълнува проблема с отоплението. Затова от 2 години насам направих много опити, но резултатът е нулев. Направените опити са с различни магнити, мотори и обороти и ми дадоха КПЕ 1.2. Докато климатиците имат 4/6. Другите ми опити са за подгряване на вода с високочестотен ток. Там КПЕ е 1,6 - също плачевен резултат. Не губете време и пари с тези идеи. Безперспективни са. Ако някой иска да обменим информация на лични или по скайп.

elektros:
Забелязахме, че спирачния момент се увеличава с нарастване на оборотите най-вероятно на квадрат, защото на финала мотора пушеше...Това е мотор от вентилатор  за охлаждане на автомобилен радиатор, достатъчно мощен...Пробвахме и точно варианта от клипа, с подаване на 2-3 см от тръбата, ефекта е същия- огромно затормозяване на мотора и температура на тръбата след 40 секунди въртене около 100 градуса..... Като цяло замерването бе направено с отчитане на температурата на входяща и изходяща тръба. Знаете, че проточен бойлер от 2кв поддържа гореща вода  поне 50 градуса при дебит примерно 2 литра в минута, при замерването в същата ситуация температурата на водата се покачи от 15 на 17 градуса...... При 400 вата входна мощност...  Снимки не съм правил, защото вече е разглобено, за да се използват магнитите за друг експеримент!

Maistora52:
И аз се ориентирам към разглобяване на конструкцията. Опитите на колегите и формулите са показателни за неуспешната идея - много ток ща харчи, и става прескъпо такова отопление.
Ще използвам диска с магнитите за ел. генератор.

mzk:

--- Цитат на: rokssi2 в Октомври 07, 2013, 08:40:26 am ---Здравейте колеги. Мен също ме вълнува проблема с отоплението. Затова от 2 години насам направих много опити, но резултатът е нулев. Направените опити са с различни магнити, мотори и обороти и ми дадоха КПЕ 1.2. Докато климатиците имат 4/6. Другите ми опити са за подгряване на вода с високочестотен ток. Там КПЕ е 1,6 - също плачевен резултат. Не губете време и пари с тези идеи. Безперспективни са. Ако някой иска да обменим информация на лични или по скайп.

--- Край на цитат ---

Това е много интересно и никак не е за подценяване, ако е измерено правилно. Определено заслужава публична дискусия!

johnny_fx:
http://youtu.be/NivItikx0AU При този опит консумацията пада с повишаване на температурата. Може би е нужно разстоянието да е точно, хем да има загряване, хем да няма убийствено спиране.  :)
Преди доста време го гледах този опит и се канех да го репликирам, но така си и остана.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия