Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Статия на Тесла относно безжичното предаване на енергия

<< < (3/6) > >>

alan:
За да имаш цяла дължина на вълната ти трябват минимум 3(три) метра и диаметър фи 0,31 м.

Съсредоточени параметри на входа е абсурдно да се очаква, понеже там няма достатъчно и от двете LC.

Как така четвъртвълнов резонанс със цяла дължина и то с разпределени параметри?

Вие малоумен ли сте?

Преди да публикувате нещо към децата, първо си направете макет и докажете фалшивите си твърдения първо на вас.  ;)

То така лесно се пускат фейк нюз без грам мозък, но последствията се виждат после... ето Вие сте един от примерите (руснаците не са безгрешни) и Евгени ще Ви са сърди тоже!  ;D

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Entalpii в Ноември 17, 2018, 12:54:09 am ---До голяма степен имате право.
Само че, той не пренася а изпомпва електричество. Не пилее блуждаещи токове в земята, а "добива токове".

Подобрява свръхпроводимостта до свръхгенериране. Това свръхгенериране в проводника се губи при свръхпроводими температури. Това идва да подскаже, че не са необходими прекалено ниски температури за свръхгенериране.

--- Край на цитат ---

Колега, когато ми покажете някъде къде Тесла, в неговите патенти или лекции, има изказване че "добива токове" тогава бих се замислил върху тази възможност, но няма да намерите такова изказване. "Добив" на токове няма. И като започнахте да пускате термини като "свръхпроводимост" и "свръхгенериране" ми стана ясно че изобщо не сте запознат с трудовете на Тесла. Моля ви не говорете неща само и само да се каже нещо. На Интернет 99.9% от това което се пише за Тесла са абсолютни глупости, дайте да изградим малко структура в познанията си ( вие пък и колективно на страниците на форума), и отново наблягам вземете да четете Тесла В ОРИГИНАЛ, и тогава си позволявайте да пишете. Ако сте ограничен с Английския, можете да прочетете това което аз съм писал за Тесла, понеже в голяма степен съм се стремил да пресъздам точно неговата мисъл, благодарение на дългия опит които имам в изследване на неговата работа, и само в отделни случей съм си позволявал моя интерпретация, която е ясно отличена.

alan:
Нов майстор тричко на хоризонта:)
Каква криодинетика ?

то не мармалад от сливи, тука се иска чалъм!

Ако предположим, че Земята е плоска, хоризонтално може ли да се изплюеш?

Твойта майка също ражда в същото полужение, обаче в никакъв случай не искам да присъствам..

Пия си колата и ям салатка от кисели краставички с майонеза, без да споменавам името Господне..

Господа и Дами, не бъркайте трушията с компоти!  Има разлика и то съществена ..

Ако бях млад.... щях да Ви кажа, но уви сега само чукам безусловно..

Не искам нищо, само гравитация да има...    ;D

Колега, ще си сипя още едно, а ти си помисли..

Ръгат пясък тук-там, мятат лопати и ми праят само шум, тва нормално ли е?

Не искам да живея на кръстопът - махам се!

Искате или не, това е!  ;D

Няма да дам каквото и да било, не заслужавате :) 

Ще си купя самотен остров и ще си прая ток на воля :)

Не мислете че съм мръднал, просто понякога мечтите се сбъдват...  ;)

alan:
    Мдаа, ще хапна едно шкембе и глътна пенлива загорка, че и без това е облачно.

Батерията като показва 23%, не е добра поличба.

Всъщност Тесла не е открил променливия ток, само го е приложил в трифазния мотор, а какво е асинхронника?

Ще надуе дядо кавала, та да викне... запее..

Преди време като отказвах цигарите, докторката ми вика: Георге, без резки движения! А де, кой да чува?
Отидох до гьола и са осрах... няма да казвам как.

Около Сливен има едно местенце с лечебна кал, намазах са и така се качих в колата, прибирайки се ме среща един набор - вика ми "Не мога да те позная", ти да видиш...
Мойте в къщи изтръпнаха, не бил съм плащал тока, Е! хубава работа  :)

За какво съм взел ваучери, за тоз дет духа ли?

Та мисълта ми беше за променливия ток, защо е променлив, има ли интензитет, защо фазомера свети на единия край само, защо в учебниците за 7-ми клас пишат, че радиото е измислено от А.С.Попов?

Тесла когато е припаднал до ручейчето, почти в несвяст гледайки на горе, му проблеснало Слънцето с триножна трилъчка... по онова Време какви ли цигарки са пушили?
Трябва да питаме едни други съфорумци с чувство за хумор.

Изпих си биричката, тука уай-фая безплатен, даже Рамбо доволен...

alan:
    Бъркате се, какво значи ФУНДАМЕНТАЛНА ФИЗИКА, пиедестал ли е, трупче за повдигане, дърво за дялане, какво?

Хайде изяснете се и после задавайте въпроси с понижена трудност.

Както се знае в средите, Тесла не е измислил въртящия стол, а защо му се приписват извънземни технологии?

Защото има неуки и меко казано платени индивиди с ниско самочувствие, което е нормално за века в който живеем.
Още от римско се знае, че някой ден и това ще се случи, но какво Ви дреме? Никой не се е родил научен, то трябва и малко запас да има...  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия