Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Теоретични основи на Свободната енергия

<< < (3/5) > >>

Иван Димов:
   Водният поток докато се движи от центъра към периферията действа спиращо на въртенето поради Кориолисови сили, които са двойни. Преди време правих подобни опити със Сегнер турбина в комбинация с водна помпа. Стефан Маринов твърди, че тази турбина нарушава ЗЗЕ, но според мен много е важно какви ще са дюзите (аз смятам, че трябва да са малки) и как ще е насочена струята на помпата, която пълни Сегнер турбината с вода.

mi68:
Здравей колега Димов,
  В горната част на схемата имаме центростремително (имплозивно) движение срещу центробежните сили. От тук се увеличава ъгловата скорост (оборотите).

@praktik:

--- Цитат на: mi68 в Октомври 07, 2013, 10:33:56 pm ---Колега, гравитацията, може и без нея. В краищата на съда налягането е повишено, следователно висока температура в центъра е ниско налягане - ниска температура. Участва ъглова скорост и радиуса нелинейно/има формула/ - центробежната сила е двигателната сила. От високо налягане /температура/ към ниско налягане /температура / естествено става и не трябва сила. За обратното трябва странична сила в случая е нелинейната центробежна сила. В условията на Земята гравитацията и околната температура са от значение.  При по-голям радиус (больше) по-лесно тръгва (ниски обороти). Електродвигателя стартира схемата, после генерира ток. Пунктираната линия е нивото на водата в стационарно положение. После е дадено нивото на водата при въртене, динамично състояние/квазистационарно-стояща вълна/. Преобразуваме енергията на "Черното слънце" в удобен вид.
Темата е строго теоретична и обем на водата, радиуси и т.н. не коментирам, това са практични инженерни сметки и схеми.

--- Край на цитат ---

Разликата в температурата е много малка, нищо няма да излезе от това . Фантазии   ;D

mi68:
Колега @praktik,
 Температурата ако е малко то минималните обороти трябва да са така, че водата да се завърти във вертикална посока. При въртене масата може да е постоянна, но инерционните моменти може да се различни. Налягането е достатъчно да преодолее хидростатичното налягане и естествено да тръгне водата от високо налягане към ниско. Температурата помага да се предава енергия от висока температура към ниска.
 Тъй като имам готови бобини, трябва да сменя посоката на навиване и сложа хубави екрани и диелектрици да имам хубава обратна връзка по ток на разместране, работя по електромагнитния варянт.  Предполагаема форма на напрежението е дадено в doc22.

@praktik:

--- Цитат ---Температурата ако е малко то минималните обороти трябва да са така, че водата да се завърти във вертикална посока. При въртене масата може да е постоянна, но инерционните моменти може да се различни. Налягането е достатъчно да преодолее хидростатичното налягане и естествено да тръгне водата от високо налягане към ниско. Температурата помага да се предава енергия от висока температура към ниска.
 Тъй като имам готови бобини, трябва да сменя посоката на навиване и сложа хубави екрани и диелектрици да имам хубава обратна връзка по ток на разместране, работя по електромагнитния варянт.
--- Край на цитат ---

Илюзии, забрави, нищо лично спи спокойно .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия