Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Електрогравитационни експерименти по Thomas Townsend Brown
Discorder:
"Гравитационна долина" звучи като термин на Стан Дейо наистина. Ама неговите неща са ми малко хаотични и засега съм ги оставил да отлежават. Заедно с доста други де. Самата му личност малко ме усъмнява. Кой стои зад него, какви са му целите... Както и да е, коя концепция била грешна? За Етера, за Скаларните вълни или е друго? Може ли все-пак да цитираш или преразкажеш нещо за прегледност? Надявам се не съм нахален.
x_name41:
--- Цитат на: Discorder в Септември 12, 2013, 10:45:34 pm --- коя концепция била грешна? За Етера, за Скаларните вълни или е друго? Може ли все-пак да цитираш или преразкажеш нещо за прегледност? Надявам се не съм нахален.
--- Край на цитат ---
точно разглежданата в темата, за електрогравитацията и нейния създател Thomas Townsend Brown. Стан Дейо казва, че имало съществен пропуск в интерпретацията, като липсвали "парченца от пъзела" дето се вика, без тях било невъзможно какъвто и да е напредък в усвояването й, ето въпросния видеоматериал
mi68:
Здравейте,
Опита е очевиден - искат се несиметрични тела.
Ринат пресмята силата за земни условия, и стига до извода : 12Кл=1кг. В 1куб. см метал имаме 160Кл (кулона). Този път за развитие е много стръмен, на помощ трябва да дойде магнетизъм и резонанс. Най-просто е де се ползват две тороидални намотки (асиметрични, с различен размер), но ефекта ще е слаб. На помощ трябва да включим резонанса.
В тороидалните намотки се слагат 3 жила (лентов кабел). Трите проводника се свързват резонансно така, че да станат трептящ кръг. Свързването е тип Тесла, краят на единият проводник се свързва с началото на другият проводник.
Може различни видове свързвания.
- на тороидите се включва постоянен ток, на резонансните бобини променлив.
- на всичките бобини се пуска променлив ток (серийно свързване).
Експерименти с такъв тороид не съм правил, просто собствени измишльотини. Може да се ползва феромагнетик, имаме голямо индуктивно съпротивление, високо напрежение и малък ток, съответно и резонанс.
Все някога ще стигна до тия бобини...
Discorder:
Мерси за клипа тук е с доста добро качество. Утре ще го догледам, че вече не мога да мисля ...
hyparh:
Непременно ще пусна резултати при следващи експерименти.
Mi68, обрисуваната от теб схема ми напомни за едно устройство, за което четох преди време... там на тороидалната и вътрешната намотка (коаксиална на тороида), се подаваше прав ток със сравнително висок ампераж, а отделно на по един от изводите на двете намотки се подава около 100kV DC. Следваше модулация с допълнителна намотка, но може направо да преведа статията в темата "Манипулиране на реалността", защото е пряко свързана с нея. Устройството се води "Gravity Resonance Coil".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия