Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Термопомпи, земно термични, климатици, хладилни и др.

Термосифон

<< < (3/4) > >>

Vetap:
Нитинол NITI. Това е най - перспективното. Има тема за нитинола в сайта. Използва се в медицинската техника и роботиката. Има най-различни интересни приложения.

valex:
http://www.rnd.cnews.ru/news/line/index_science.shtml?2013/08/27/540476

Радико:
PyroVeso
Струва ми се, че по описания от тебе начин ще се получи твърде малка разлика в теглото на двете рамена и извършената работа ще е нищожна.
Аз залагам, че в тумбестите тела има мембрана и бутало, или само бутало от желязо или друг тежък метал. изместването на буталата вътре в тумбестите тела осигурява достатъчно голям дисбаланс за да се завърти със сила колелото.   

valex:
Според мен има два варианта:
Това което се потапя са радиатори с надлъжни на движението ребра, които се обливат отвътре с лесно летлива течност. Те го водят 'тънкослоен изпарител'. Течността е малко и само облива тръбите, а не е пълно с течност, от там се получава по-лесно изпарение на течността до пара.
1 вариант:
След разширение 'парата' избутва бутало (цилиндричния съд). А буталото е свързано ексцентрично спрямо оста (има подобни изпълнения в темата за нитинола), от там се получава и движението. После се охлажда и буталото се прибира. И това за всяко бутало.
2 вариант:
Там пише изпарител + кондензатор. Изпарителят е радиатора, а кондензаторът е цилиндричния съд. А работните бутала са отзад където отиват дебелите маркучи. Изпарява се течността, разширява се и отива към буталото. После се охлажда от въздуха и се свива и буталото се прибира. И това за всяко бутало.
Кофтито е, че няма други снимки или видео.
Предполагам системата е пълна с някакъв вид  фреон. Температурата  на изпаряване се регулира чрез налягането в системата.
Това са само идеи.

Радико:
valex То и тяхното от началото е било само идея пък виж до къде са я докарали
Току виж ни дошла по добра идея от тяхната. Това с радиаторчетата от парно за кола "предполагам Жигула" за изпарители много ме изкефи. Харесвам такива нестандартни приложения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия