Форум > Препратки, сайтове, източници
НОВАТА ДАТА
juliang:
Тоест има една практика (подчертавам практика, не теория или да не кажа "фантасмагория") , дето е много по-ефективна и лесна, обаче не са ни я показали?
Ми начи сме тъпи парчета и си заслужаваме това с което летим :) Включително ти и аз и другите "теоретици".
x_name41:
новата дата би могла да бъде посочена тук във тази тема но не като край на човечеството а може би като нещо друго
x_name41:
винаги щом стане въпрос за усвояване на близкия или далечния космос, човек поглежда към Айнщайн, и неговото уравнение E=mc². От това като следствие у човека възниква идеята за необходимост от голяма отрицателна маса и огромно количество енергия, което не е съвсем целесъобразно а и звучи абсурдно. За щастие съществува алтернатива, която заменя масата със заряд при което скороста ще зависи от енергията на заряда при определени условия. Такава система представлява тъй-наречения "WARP drive", чрез който самото пространство се придърпва отпред и изтласква отзад при, което самият обект стои неподвижно и това благодарение на енергията на заряда. По такъв начин би могло да се преодоляват произволни разстояния за много кратко време.
https://hicomm.bg/science/svryhsvetlinnijat-dvigatel.html
Радико:
--- Цитат на: juliang в Декември 22, 2019, 11:38:21 am ---Тоест има една практика (подчертавам практика, не теория или да не кажа "фантасмагория") , дето е много по-ефективна и лесна, обаче не са ни я показали?
Ми начи сме тъпи парчета и си заслужаваме това с което летим :) Включително ти и аз и другите "теоретици".
--- Край на цитат ---
Лесна не бих казал, но при определени условия би била много по достъпна и много по евтина.
Този принцип на действие е повсеместен а не само в двата конкретни случая които споменах.
ndm:
Радико, нали за този повсеместен принцип става въпрос?
Астронавтът Стивън Робинсън е закотвен за роботизираната ръка Канадарм2 при излизането си в открития космос.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия