Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе
Phantom:
Не схващам напълно идеята на някои потребители в тази тема. Моля да бъда извинен за това. Може би не съм се извисил достатъчно. Аз разсъждавам от доста време върху някои от патентите на Н. Тесла, както и върху работата на двата апарата Вимшурст и Ван Дер Грааф. Като добавя към тези теми за размишление и различните ел. разряди при дъждовни бури, стигам до заключението, че йоните са тези, които помагат на придвижването на електроните в атмосферата. Прескачането на една искра от точка А до точка Б се дължи на силите на привличане, което от своя страна определя дали йоните ще са Катийони - положителни или Анийони - отрицателни.
GMG:
Някой руснак вкара таз стояща като термин в обръщение
и сте ѝ се хванали като удавник за.... шлифер
Това доказва някои съмнения относно постиженията на някого :(
--- Цитат на: vsl в Март 25, 2015, 10:02:15 am ---Как да симулираме другата плоча за да можем казано на кратко да разредим част от диелектрика на този огромен кондензатор?
--- Край на цитат ---
vsl, за начало си го творим сами - безопасно е, отпада земното
и самата манипулация е по-лесна.
--- Цитат на: teofilius в Март 25, 2015, 10:45:21 am --- Нужно в импулсен режим да променяме диелектричната проницаемост на диелектрика и съответно капацитета....
--- Край на цитат ---
Защо да пулсира, след като периодично сменяме полюсите
в зависимост от честотата? Капацитета си остава неизменен
според мен, но може и да греша - няма как да го измеря
по време на работа...
milintron:
Колега, предполагам че знаеш, как работи магнетофонната глава.
Предмагнитване запис.
Пробвай да запишеш касета без тези 100кхц. прегмагнитващ ток.
Въпроса ти е излишен !
Тъй че, относно успеха, нещата отиват на кантара.
mi68:
Здравейте,
Кондензатор значи сгъстявам. Кое се сгъстява? Не се знае какво! Колкото и да е привлекателен капацитета е линейно поле. Да стане силно градиентно трябва големи потенциали, па това е проблем.
Друг проблем е времето, реципрочно честотата т=R.C, честотата се намалява.
Насочваме се към бобините, имат свойството инерция, тока не може да нарасне за миг. Имаме нелинейна зависимост от времето, т.е. честотата се увеличава т=L/R, при определени условия може да възникне параметричен резонанс. Някой попадения имам с бифилярни намотки, но нещата не са завършени.
Трети подход е тороид в кондензатор, имам попадения но не съм изследвал напрежителния резонанс, нещата не са завършени.
Споделям тези неща защото наблюдавам балтаене кой път да се избере, а това е първото, ентусиазъм има!
milintron:
Един вид, имаш ЕДС . На осцилоскоп се вижда перфектно пика.
Този пик има собствена мисъл.
Честота , продължителност, и един интересен ефект.
Даващ ......
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия