Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе
tsurko:
GMG Явно пропускът е мои. Понеже четох други теми в който пак те бяха попитали и не видях конкретен отговор, но както и да е благодаря все пак, че направи и отговор тука.
Имаш ли идеи и предложения за това бягане на честотата как би могло да се овладее?
Предположих, че малките установки работят на по-високи честоти, но реших все пак да попитам в преден пост защото когато гледях клиповете ми направи впечатление, че се включват само реотани и лампи.
Ясно ми е, че за 50Hz проводниците ще са много дълги.
До колкото разбирам искаш да кажеш, че бягането на резонанса не е много фатално стига да се съобрази с консуматора, а за самозахранването си е един прост трансформатор+грец както казват и на клиповете, на които не му пречи високата честота на изхода за получаване самозахранване.
GMG:
--- Цитат на: tsurko в Март 21, 2015, 11:36:58 am ---До колкото разбирам искаш да кажеш, че бягането на резонанса не е много фатално стига да се съобрази с консуматора
--- Край на цитат ---
Не, написал съм автогенератор!
Честотата може да бяга (незначително), но резонанса винаги го има ;)
И ще е по-ярко изразен в зависимост от Q-то на кръга
Това е най-лесния модул ...
mi68:
Здравей колега GMG,
Има ли бифилярна намотка в тази кутия, свързана резонансно, зиг-заг или тип Тесла, различни наименования еднотипна схема? Тази намотка много ми харесва, лесно се регулира резонанса чрез товара или поелектронен път, с един куршум два заека, съгласуване по мощност и резонанс.
tsurko:
Аз предлагам и при добро желание от страна на съфорумника ни GMG да сподели видяното, да обясни, да обясни разположение на намотки как е направен и евентуално ако реши да начертае една схема нагледно.
Ако не желае да го сподели публично в темата на форума може да го направи на лични съобщения за заинтересованите. :)
GMG:
--- Цитат на: mi68 в Март 21, 2015, 06:21:40 pm ---Има ли бифилярна намотка в тази кутия...
--- Край на цитат ---
Здравей Ми!
Не съм бъркал в чужди кутии, а при мен е точно такава класика ;)
Допълнителния м/у-витков капацитет е добре дошъл както знаеш
Честотата не е важна за момента, но пък съобразена!
tsurko, Не съм създавал и не знам да има такава тема като:
"Направи си сам...вечняк, ще ти кажа как"
Както пише един колега - трябва сиво вещество с гънки и
мозъчна дейност, ако я има!
Не приемай лично!!!
Успех!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия