Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (2/46) > >>

nizo:
Не знам ти как възприемаш електричеството, но за мен то е изградено от магнитни потоци. В описания случай, те се струпват около центъра на лампата, след което влизат в центъра и се насочват към 2-те горни плочи на кондензаторите. Лампата в случая е нещо като източник на електричество. Просто електричеството се движи от центъра навън, а не както при обикновеното електричество от 2-та края на източника към центъра/товара.

hyparh:
Много интересен експеримент, не бях обръщал внимание на този патент на Тесла. При положение, че имам всички необходими части подръка, реших да спретна набързо схемата. Тя си е кажи-речи като първичната верига на един теслов траф,  само че тук веригата се разделя от два кондензатора, вместо от един. Използвах мулти-разрядника ми от малката TC, така се справя по-добре отколкото само с една междина. Единствено нямам медни тръби и ползвах дебел меден проводник, предполагам с тръбите 220V крушка, която ползвах, ще светне с пълна сила. Студеното електричество е много готино на пипане :) При почти осъществен контакт (около милиметър преди докосване) се усеща съвсем леко боцкане по кожата, а при плътно допиране нищо не се усеща. Прави плътна небесно синя искра. Любопитна работа, може доста готини (и впечатляващи страничните наблюдатели) експерименти да се проведат с тази проста конструкция.
Качих клипче на експеримента. При първото запалване се забелязва как прескачат сини искри между долната част на електродите на крушката (май в самото стъкло). Не винаги се наблюдава този ефект.

http://www.youtube.com/watch?v=OV7WIXLHJbI&feature=c4-overview&list=UU418o19cNgUEqTLjyyqc9EQ

hyparh:
Така, искам да споделя някои интересни впечатления, свързани с това устройство. Бих препоръчал всеки да си направи едно такова вкъщи :) Не става въпрос за СЕ, а за друг вид облага - енергийно зареждане на тялото. Още първия път, когато го докоснах, усетих особено раздвижване на енергии у мен, но тогава помислих, че си въобразявам. През следващите дни провеждах разни експерименти с различни мощности и видове крушки, бързовари, изгорих и едно вентилаторче от комп (запуши яко)... и след всеки опит (понеже пипам проводниците с голи ръце) усещах прилив на мека и приятна енергия. Осъзнах, че няма начин това да е въобразяване, усеща се съвсем реално всеки път. Порових се из нета и открих, че и други изпитват подобен енергиен прилив с тази хеърпин схема. Някои го усещат повече, други по-малко и по различен начин. Един се изказа, че усеща енергията да се концентрира повече в раменната област и все едно е взел силно кафе - не е спал цяла нощ след работа с уреда. Аз не бих го определил като кафе, по-скоро мека жизнена енергия (прана, чи, од или на кой както му харесва), концентрирана в областта около стомаха и разливаща се оттам по цялото тяло, може би се получава канализиране към главата и оттам "извира" нагоре като фонтан (чел съм подобни описания в йогийски книги). Кара те да се чувстваш жизнен и в приповдигнато настроение, също така не изпитваш голяма нужда от сън. Ефектът се усеща доста време (може би до 24ч), преди постепенно да отмине. Ще е отличен тонизатор примерно за каращите нощни смени (като мен), а предполагам и като цяло има благотворно влияние. Все пак вечер не е хубаво да се прекалява с "дозите", защото съня наистина бяга :) Става накъсан въпреки, че се чувстваш някак "над" съня и, че не ти е толкова нужен. Ще ми е интересно мнението и на други относно тези "зареждания".
Имам и един въпрос: При случай на изгаряне на един от кондензаторите (все пак са самоделни), има ли шанс да ме треснат 10kV от трансформатора или устройството просто ще спре да работи? Че така пипам малко на страх...

nizo:
hyparh, доста интересно. Аз преди време се бях засилил да правя схемата, но не можах да си намеря материалите. Мисля, че най-високоволтовите кондензатори които намерих бяха за 7.5кВ, но честотата не ставаше, а и бяха скъпички. Според мен задължително трябва да вземеш мерки. Преди време бях се заиграл с един кондензатор 4,4uF/110V, който зареден на 110V изпразвах през 3V намотка на звънчев траф, като на 220V намотка имаме близо 8kV. Незнам какво правих, но случайно ме удариха тези 8kV, като усещането въобщееее не е приятно. Доколкото помня шока беше болезнен, след което усетих стабилно изтръпване на цялата ръка някъде до рамото, което трая известно време, придружено със сърцебиене. Въобще не ти препоръчвам да рискуваш. Пипай винаги с външната част на ръката, че ако те тресне да ти се свият мускулите така, че да няма захват.
Иначе аз мисля, че от време на време при медитация съм изпитвал въпросната енергия, но в малки размери. Ефекта наистина е ободряващ. Ползвам го когато искам да се наспя за 2-3 часа. Само един път съм достигал до коренно различно състояние в което осъзнах, че света е илюзия на мислите. Премахвайки ги, ние сме всепроникващо съзнание в неопределена голяма пустота, която същевременно е безкрайна, но и някак си близка и позната. Всяка мисъл моментално превръща тази пустота в изживяване/усещане, което колкото повече обмисляш, толкова по-реално става. Не мога да го обясня. Уникално е и съм го достигал само 1 път. Помня обаче странно чувство, като че ли тялото ми беше привлечено нагоре от огромен магнит, макар че в такова състояние тялото не съществува. Сякаш енергията на моето съществуване изпитваше слабо магнитно привличане от пустотата.

Съжалявам за офтопика.

hyparh:
Така е nizo, при опасно високи волтажи обезопасяването е на първо място. Аз също съм получавал електрошок от зареден високоволтов кондензатор, отвратително си е отвсякъде. Иначе по клипчета гледах пипат смело, но ползват фабрични кондензатори и им имат доверие. Един вариант е да се направят от стъклени бутилки, там стъклото няма как да пробие при тази ниска мощност, но пък става доста по-непрактично... ще видя как ще процедирам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия