Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (33/46) > >>

caduceus:
Ако ми позволите малък коментар, въпреки че не съм специалист по тоците както повечето колеги тук. Може да е от полза на някого, защото виждам някои работи малко по-различно и чета предимно нещата от източника, в оригинал.
Няма СЕ в стандартните процеси при затворени вериги. Няма СЕ и при нормалното /топло/ електричество. Има СЕ при процеса на трансформация /разделяне в дадена ел.верига/ на двата вида - топло към студено и после пак в топло. Студеното електричество е хиляди пъти повече от топлото което го е породило /събрало от околната среда, трансформирало, натрупало/. Когато се затвори процеса имаме вече СЕ + някакви загуби, разбира се.
Разсъжденията за стоящи вълни, резонанс и т.н. нямат смисъл без да се разглежда феномена на разделяне на електричеството в схеми като Тесла хеърпин, Бедини и особено веригите на Грей.
Според мен, мислете за схемата на Капанадзе като за помпите на Велико Милкович с КПД 10, системата на филипинеца Рамос с КПД 20 и др. чисто механични умножители на мощност. Умножители на мощност, не на ток или напрежение!!!  Колебателен процес с различен импулс в две механични вериги които си взаимодействат. Ексцентриците и маховиците имат различна роля - едните натрупват активно от околната среда и излъчват в двете части на затворения цикъл, а другите са само мех. кондензатор.
При Капи има колебателен процес + два вида електричество които се трансформират един в друг  ;) Кондензаторите не са нормални, трафа също. Не става с познати понятия и схеми - иначе всеки щеше да го направи отдавна. Лайденска стъкленица и плосък кондензатор са различни неща, траф със две и три намотки също. Точка на резонанс в бобината както при Смит също не е нормално нещо в стандартната електротехника. 90 градусово разположение на бобини което се ползва при Хъбард, Периго, Тесла и др. също. Сноп пръчковидни сърцевини в бобини и т.н.
Успех!

Velektra:
Здравей, mito_kupona!
Действай смело. Стигнал си много напред. Пожелавам ти успех! Дори и да не тръгне устройството натрупания опит ще е огромен.
Различията ни са, че ти смяташ да получиш енергия чрез магнитно поле, а аз чрез друго, но не зная как да го нарека. Това което му викат радиантна, хладна, радиаЛна, лъчиста енергия. Това обърква и аз не зная как вече да го нарека. Става въпрос за разликата м/у магнитното поле и (хайде ще я наричам както и руснаците) радиантната енергия. Бях качвал една картинка но сега не мога да я намеря. Бяха два проводника и на единия беше показано магнитното поле как стои около проводника и не го напуска, докато на другия проводник по който се пускат кратки импулси и то само в една посока! бяха нарисувани като лъчи, които напускат проводника. Това е реакцията на средата (етера). Тази енергия е много по-голяма от вложената, докато магнитната енергия (ако може така да се нарече) е колкото електрическата енергия, която я създава.

Сега видях че caduceus е писал. Напълно съм съгласен с това което той пише. Особено това:

--- Цитат на: caduceus в Април 07, 2015, 12:38:30 pm ---.....
Няма СЕ в стандартните процеси при затворени вериги. Няма СЕ и при нормалното /топло/ електричество. Има СЕ при процеса на трансформация /разделяне в дадена ел.верига/ на двата вида - топло към студено и после пак в топло. Студеното електричество е хиляди пъти повече от топлото което го е породило /събрало от околната среда, трансформирало, натрупало/. Когато се затвори процеса имаме вече СЕ + някакви загуби, разбира се.
.....

--- Край на цитат ---

Мериш ли сигнали и напрежения с осцилоскопи и мултицети навсякъде в устройството, значи не си на прав път.
Нито Тесла, Грей и Капанадзе не използват интегрални схеми, PLL или други подобни, не защото е нямало тогава(за Тесла в случая става въпрос), а защото не е било необходимо!

Тесла не е използвал диод, защото направо захранва с постояннотоково динамо.

Успех!

dymelsoft:
caduceus, Velektra , аз също в някаква степен съм съгласен с вас. Преди известно време в същата тема споделих свое виждане, че системите подобни на Капанадзе, Тесла и т.н. са нещо като електронни помпи. Виждам, че сега и caduceus споменава идеята за помпа. Според мен хладното електричество или както там искате да го наричаме е факт без значение термина който ще му бъде лепнат. Тъй като това явление не е описано и математически формулирано от съвременната физика е ясно защо няма информация за свойствата му, най-вече защото доказателствата за съществуването на същото са предимно косвени. Това което аз смятам е, че това да го наречем студено електричество са всъщност стоящи заряди с голям потенциал в една равновесна система в пространството (околната среда). Устройството което е в състояние да наруши това равновесие в дадена точка от пространството и да трансформира получената кинетична енергия при която системата ще се опита да възстанови баланса е именно това студено електричество. Тъй като физиката на този поток прилича на пространствена вълна, същата въздейства на намиращите се в зоната на действие системи паралелно, т.е. едновременно на всички.  Това особено добре се потвърждава при паралелното зареждане на акумулатори при Бедини. Има и други примери за това.
П.П. естествено това са предположения които предстои да бъдат експериментално потвърдени :) или отхвърлени.

mi68:
Здравейте колеги.
Между антената и крайното стъпало федера трябва да е съгласуван да няма изгаряне на крайното стъпало. При укв полувълнов вибратор всички усвовия се изпълняват автоматично.
Разглеждам най-простия случей на четвърт вълнов вибратор наложил се в практиката.
Колегата  milintron предложи да се ползва бифилярна намотка. За сажаление стила му неотговаря на форума и е изключен. За това ще направя мой коментар.
Бифилярната намотка може да е включена зик-заг или безиндуктивно. За включване зик-заг съм коментирал резонасното и параметрично включване. Най-добре е да бъде във форма на гира.
Сега коментирам безиндуктивното включване. Тук магнитното поле е компенсирано и бобината реагира само на електричното поле, казано по друг начин тока на разместване или студено електричество.
От информация на колегата milintron, не може да дигне мощността в товара. Това  показва липса на обратна връзка или самовъзбуждане, т.е. работи като усилвател, не генератор.
Свалянето на енергия, от безиндуктивна бифилярка, става чрез надлъжни вълни и невлияе на стоящата вълна. Но надлъжните вълни са по-малко от напречните за това мощността е малка.
Това го пиша най-вече за колегата mito_kupona да преразгледа установката си, като активно опитващ.

GMG:
  Изненадан съм, но аз също съм съгласен с всички Вас, освен с
някои изхвърляния на caduceus като:

--- Цитат на: caduceus в Април 07, 2015, 12:38:30 pm --- въпреки че не съм специалист по тоците както повечето колеги тук. Може да е от полза на някого, защото виждам някои работи малко по-различно и чета предимно нещата от източника, в оригинал.

--- Край на цитат ---
  Не си мисли, че другите четат или се учат от маймунките в Камбоджа Асене!
Освен теб и други разполагат с оригинали!

--- Цитат на: Velektra в Април 07, 2015, 01:33:53 pm --- mito_kupona!
Действай смело. ..... Пожелавам ти успех! ......
Тесла не е използвал диод, защото направо захранва с постояннотоково динамо.

--- Край на цитат ---
  Тесла не е ползвал диоди, но постоянното го е накъсвал колега ;)

Разбира се, късмет на Купона!
       Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия