Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (29/46) > >>

mi68:
Здравейте колеги,
Мога да направя анализ на белите петна по блоковата схема.
Предавателна антена, в нея обезателно трябва да възникне стояща електромагнитна вълна да имаме генериране на напречни електромагнитни вълни. Може надлъжни електромагнитни вълни от тока на разместване.
Генерираните електромагнитни вълни индуцират в приемна антена ЕДН, може феритна антена или бобина.
Въпрос: Как става усилването? Отговор чрез интерференция или рупор. Най-разумно е да се обедини интерференцията от стоящата вълна в предавателната антена, без да се минава от посредника електромагнитни вълни.
Хубавото е че има надлъжни електромагнитни вълни и най-добре е да се хванат в заземителния проводник, моя гледна точка.
Тук има съществени трудности.
Скоростта на разпространение в бобината е доста ниска и добавяне на товарни бобини изменя резонансната честота. Да се избегне този недостатък на помощ идва параметричния резонанс. Тук трябва се ползва друг патент на Тесла, "бобина за електромагнити" това е бифилярна намотка свързана зиг-заг. С подбирането на тока, съответно съпротивлението на товара се съгласува мощността и честотата. Така няма срив в стоящата вълна или интерференцията. Това е моят прочит до тук!

mi68:
Здравейте пак се включвам.
На практика имаме два резонанса с еднаква честота.
Първи пространствен стояща вълна. Втори времеви т=L/R. С промяна на R се настройва резонанса. За повишаване на мощността трябва самовъзбуждане, но това са схемни решения. 

Velektra:
Здравей, mi68!
Може би само ти ще ми отговориш.
Смяташ ли че може да се постигне повече енергия от източник, който създава вълни и те започват да извършват помежду си всички възможни действия, които могат да се случват м/у вълни? Естествено като се използва и това да са в резонанс.
Може би стана малко неясно питането ми затова само това: Стоящата вълна повече ли енергия има отколкото източника, който я излъчва и защо?

milintron:
Въздух, вода, земя!!!!
Имаш две вълни, да речем отразени!
Но, имаш индуктор  и кондензатор- бифилярна бобина.
Граната, както ви харесва, така.
Е ?
Аз не разбирам едно !
Това, което пишете някога пробвали ли сте?
Моля ви за едно, единствено нещо !
Пишете само неща, които сте видяли със очи.
Ние, всички, сме много добри.
Но, само на теория !
Не съм добър във теорията, наблягам повече, на практиката !
Това което пиша, роботи на практика !
Ако, има някакви съмнения, включи си апаратурата.
Аз, работя !
Ще приложа снимка , на моята лаборатория !

milintron:
..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия