Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе
mi68:
Здравейте колеги.
Колега milintron не обяснява добре, за това ще се намеся. Става въпрос за полусвързани вълни по повърхността на Земята. За съжаление съм в ремонт и не мога да покажа картинка за какво става въпрос. За това дължината и направлението на заземителния проводник е от значение. Това явление се наблюдава при четвърт вълнов несиметричен вибратор.
Технически може се мине на несвързани вълни в симетричен полувълнов вибратор. Такъв ТТ не мога да представя в момента, заради ремонта, но мога да опиша различията от четвървълновия. Първичната верига е еднаква, разликата е във вторичната намотка. Едноредова тръбна намотка е вторичната но в двата завършва с униполярен кондензатор примерно сферичен. Първичната намотка се намира в средата на едноредовата вторична, за разлика от четвърт вълновия където е в края на бобината от към заземителния край.
За стабилна интерференция може се ползват два или три ТТ. Проблема с кохерентността трябва да се реши като при трифазните системи. Многофазните системи са патент на Тесла!
tsurko:
militron: Аз лично уважавам мнението ти спрямо въпроси свързани към целта, защото има какво да се научи.
Ти явно не искаш да разбереш, че не всички са на твоето ниво или на някой от останалите съфорумници, конкретизирам дори и себе си, и затова трябва малко повече да се обяснява и разяснява.
На въпроса на VSL за земята да се замени с кондензатор колкото и да е не логичен, дори излишен и тъп за някой ще отговоря и ще опитам да се обоснова.
НЕ Не може без заземление. Все едно да пуснеш фаза на лампа и да искаш да светне.
Ще се опитам да обясня принципа на генератора Капанадзе така както аз го разбирам и ако имам грешка поправете ме.
Генератора на Капанадзе работи, на принципа на Тесла трансформатора само, че на 50 херца които се определчт от чукането на разрядника в пършичната намотка. Оразмерчването на проводниците се изчислява, а не се мери защото се получава разминаване според мен и някой може да помогне в това.
Заземителния кабел също играе роля в резонанса и ролята на заземяване, затова се изчислява и неговата дължина и дебелина. Както казах принципа е на Тесла трансформатора, но Капанадзе прави и една добавка тоест допълнителна намотка от която се получава още една или няколко вълни не знам точно, за да се получи така наречената интерференция или наслагване на вълните от което се получава по-голяма Амплитуда.
Когато първичната ( медната тръба ) намотка започне да подава вълни ( резонира ) тя ги подава към заземителния кабел и към допълнителната намотка, който са така изчислени за да съвпадат резонанстните честоти тоест да съвпадат вълните и да се получи интерференция. Колкото повече вълни се направят с една и съща честота и дължина толкова по-голяма ще е амплитудата.
Интерференция: Интерференцията е явление, при което в резултат на едновременното разпространение на вълни в една и съща среда се получава вълна с постоянно във времето увеличаване на амплитудата в определени места и намаляване в други места.
Въпрос:
Как да се изчисли заземителния кабел ( неговата дължина и дебелина ) ?
Как да се изчисли допълнителната намотка която е на формата на гира според мен, а някой я наричат салам.
Аtos:
Благодаря,mi68, но не виждам как може да се нарекат постовете на Милинтрон "не обяснява добре"?
Кое не обяснява добре - по колко били свирките на магистралата, кой бил продажник или кой е умен, кой е тъп и кой-конспиратор?
Ако това наричаш "не обяснява добре"... и каква връзка има с темата?
milintron:
Колега, направи го със земя, после му мисли. Антена, обърната антена, там стават процеси.
Имаш индуктор, имаш фазиране, стоящи вълни, отгоре и към земя.
mi68:
Здравейте колеги,
Пиша но трябва си лягам. Колегата milintron пак не обяснява.
Антена-разбирам предавателна антена, в която възниква стояща вълна.
Обърната антена-разбирам приемна антена, в която се индуктира електромагнитна енергия съответно ЕДН.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия