Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (22/46) > >>

miro13:
Здравейте момци.Пояснявам за заземителите-биват предпазни (до 10 ом) и работни ( до 4 ом).Не си мислете ,че с 1 кол или два ще постигнете работен заземител трябва площ която се постига с лист ламарина и копане...И после се оплаква някой ,че няма мощност  ;D

prp:

--- Цитат на: tsurko в Март 30, 2015, 01:15:56 am ---Когато гледах клипа на зелената кутия ми направи впечатление, че правят на 2-3 места в градината заземяване което явно не влияе на сметките, но определено мисля, че са с еднаква дължина примерно 10 метра.
Правил съм опити с установка на Дон Смит и там са две намотки без индуктора, а може и да бъдат повече, тоест и в случея на Капанадзе може и с един може и с три кабела за заземяване стига да са с еднаква дължина. При опитите си с Дон Смит изпробшах различни дължини на вторичната. Установих, че когато дължината на проводника е една четвърт спрямо другия както дори е описано в патента му се получава най-добър резонанс.

--- Край на цитат ---

Не искам да ви убивам мечтите но това е тайната на Капанадзе според мен:
http://www.aprs.org/aprs-swer-test.html

mi68:
Здравейте,
Стояща вълна трябва но за къкво? Вселената се върти и като се създаде стояща вълна се прави бент и трябва да се сложи водно колело или турбина.
Стояща вълна може да възникне в четвърт вълнов вибратор със заземление или полувълнов без заземление въпрос на схема. При четвърт вълновите вибратори си пести пространство и печели честота.
Да имаме стояща вълна трябва да има отражение. Колкото е по-ниска честотата толкова отражението е по- добро. Примерно 50Хц дължина на вълната 6 000км., имам трансформатор 60см. отражението е толкова, че резонанс не ми трябва.
Това са общи расъждения по правенето на бент, но водно колело не е монтирано за снемане на енергията! 

Velektra:
Здравей, mito_kupona!
Според теб до колко сантиметра може да изместваш магнитното поле (стоящата вълна) при клатенето наляво-надясно с 50Hz например?

Аtos:
Естествено, че е така!
Резонансът никога не е бил източник на енергия, той просто е средство за усвояване на иначе прахосаната енергия.
В частен случай може да е спомагателен за други, вадещи енергия процеси...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия