Справочници, схемотехника, теория > Трансформатори, силова, захранваща и стабилизаторна схемотехника

Търся стабилизаторна схема

<< < (2/3) > >>

Михаил Кузмов:
А това е най новото от  "Power Integration" http://www.powerint.com/sites/default/files/product-docs/hiperlcs_family_datasheet.pdf?Adsource=eDMen_LCS13

erolchy:
Благодаря за отговорите до тук, ако имате готово схемно решение за такъв импулсен стабилизатор бих могъл да я ползвам, но самичък не съм способен, знанията не ми достигат до там имам средни познание в електрониката но не ми стигат да работя само с готови проектирани схеми, хрумна ми една може би глупава идея, но ако вържа един димер на първичната намотка на трансформатора няма ли да мога да му намаля изходното напрежение до необходимото ми ?
Само дето не съм сигурен до какви последствия може да доведе.....

Михаил Кузмов:
Ако си искал да кажеш димер с изход триак става ! Първобитно е но става ако не те интересува ефективност ! При намаляването ще се получат части от синусоидата с положителни и отрицателни участъци ! На изхода на вторичната на трафа също ! След греца ще получиш само положителни полусинусоиди с разстояние м/у тях ! То ще бъде толкова по-малко колкото си по-близо до максимум ! За да получиш мин. пулсации ще е нужно доста по-голям изглаждащ кондензатор на + и – ! Колкото по-голям ток дърпаш толкова повече пулсации ще имаш ! Толкова повече кондензатори ще трябва да слагаш ако имаш нужда ! Ако ще захранваш клетка (подозирам ) ще ти светна нещо  лесно и с прилични загуби !

erolchy:
Този път не, искам да захраня Driver Board TB6560 и гледам да мина тънко,  но не знам дали ще се получи...

Михаил Кузмов:
Кажи така бе човек ! Изписах сума излишни глупости ! Модифицирана синусоида не става с нестабилно напрежение ! Ако имаш падове ще се получи буламач !

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия